Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Musíte holt zkusit, já zase mám v okolí nejvíc negativ na Dada. U dcery sem tehdy dávala zelené Pampers, pak Happy a když už měla plenku jen občas, tak ty Wickies z Kauflandu.
Jednou sem zkusila dát plenu Lidl a strašně se oprudila do puchýřků po 2 plenkách
A teď u syna mám ty malinké Babylove a č. 2 mám koupené taky zelené Pampers. Zkusila sem mu pleny Tesco Fred&Flo a po 1 plence okamžitě opruzený, takže to letělo ![]()
@Anonymní píše:
@Payus @prejeta_zaba
Přes Polsko jezdí přítel hodně pracovně. A o plenkách Dada slychavam celkem často. Nevíte kde konkrétně v Polsku tyto plenky sehnat?
Nemám s nimi zkušenost. Bohužel neporadím.
@mackA159 píše:
Tak zrovna pampers jsou největší hnus. Smrdí, a dcera po nich byla šíleně opruzena.
Tak jak které… třeba Pampers zelené jsou vážně hnus, ale Pampers premium care jsou super.
Dada, Lidl, Dm…taky smrdí.
Nám nejvíce vyhovovaly plenky z DM za 150 Kč. První plenky jsme měli Pampers premium a malý měl po nich vyrážku
. Pak jsme přešli na ty z DM měl je skoro 3 roky
( já vím, ale dřív to prostě nešlo)
@Cucuretka píše:
Na prvních bych nešetřila, nejlepší jsou pampers premium care 1. Je na nic čárka, která ukazuje kolik toho miminko vyčůralo, hodně se to hodilo, hlavně do porodnice kde se hlídá jak se miminko vyprázdňuje. A dají se určitě koupit i v akci
Mimochodem detekce moči je i na na plenách číslo 4
tam to sice už nepotřebuju, ale jako jedna z mála značek to má až do takové velikosti.
@Anonymní píše:
@Payus @prejeta_zaba
Přes Polsko jezdí přítel hodně pracovně. A o plenkách Dada slychavam celkem často. Nevíte kde konkrétně v Polsku tyto plenky sehnat?
Podle mě v Biedronce
Já hlasuji pro plenky fred&flo z tesca. Dají se výhodně zakoupit v akci. Doporučuji.
Pampersky jsou hnus, mala se po nich oprudila a davala jsem ji dokupy tyden, z alberta des, sovicky uz to davno nejsou, tak nevim, zda je nejaky rozdil… nam vyborne sedi bambo nature a Babylove nature z dm, nejsou ani drahe a super… do porodnice a do zacatku jsem mela muumi baby, kolorky… ale ty jsou drazsi… ted mame kolorky na noc, ty night a super
Za mě nejlepší buď Dada nebo DM Babylove. Babylove kupuju dodnes, malému je rok s půl a mají gumičku na zádech ( Dada to má jen v menších velikostech). V DM se rychle nasbírají body, takže teď kupuju obvykle krabici s 84 ks za 250 nebo 300 Kč, podle toho jestli mám kupón na slevu 50 nebo 100. Dada jsem objednávala od paní na fb, dovezla mi to domů.
Z těch levnějších dm a dm eko. Lidl jsem koupila teď a jsou silene
už se těším, až se jich zbavíme. Přijde mi, ze vůbec nesají, dcera je vždy vlhka a to prebaluju max po 3 hodinách (s těmito teda častěji
). Navíc jsou takový tvrdý, nepoddajný, vůbec nedrží. Stojí stejně jako DM a kvalita se nedá srovnat
@Anonymní píše:
Ahoj, za chvíli tady máme s přítelem miminko a chtěli bychom koupit do začátku nějaké plenky. Chtěla jsem se teda zeptat, které z těch levnějších jsou vhodné?
Vyzkousela jsem snad všechny dostupné pleny a nejlepší poměr cena/výkon mají Plenky z Alberta (teď je na nich asi sova) v akci bývají za 159,–/balík, nově mají i natahovací plenky. A místo vlhcenych ubrousků používám perlan. Sice vyjde dráž než nejlevnější ubrousky, ale nedám na nej dopustit. Opruzeniny vůbec nezname.
Konkretni plenky nedoporucim, ale z vlastni zkusenosti, dokud nebudes vedet, ktere sedi, tak bych moc nenakupovala. U prvni dcery jsem mela nasyslene LIDL a chtela latkovat. Opruzovala se napric snad vsemi znackami, tak jsme skoro od zacatku latkovali. Jakmile jsem vychodila system, tak super. Ted mam 10ti mesicni dvojcata kluky a jen jsem zmenila typ skladu (kluci curaji jinak) a taky super. Cimz take trochu lobuji za latkovani
Drzim palce, at je vse OK!
@Anonymní píše:
@Payus @prejeta_zaba
Biedronka
U novorozence Bella baby happy, jsou širší a potom už jen Dada, pleny českého výrobce prodávané v Polsku. U nás je maminky rozvazi, když pro ně jedou, cena pořád příznivá. Mrkni na FB skupiny vašeho města.
Nejhorsi asi byly happy mimi, muz si je spletl s bella happy, ty jsou o dost lepsi. Dada, lidl, DMkove. Taky koukam po akcich nebo jezdime do Polska