Levopront a alergologie

Anonymní
21.10.24 14:25

Levopront a alergologie

Zdravím,

ve čtvrtek jdu s dcerou (4 roky) poprvé na alergologii skrz jarní alergii na pyl. Když nás sestřička objednávala, říkala, že tyden před vyšetřením nemá užít žádná antihistaminika.

Chuderu ale začal trápit cca 2 týdny suchý kašel, vypadá to na alergii ted na podzim (roztoče, plísně..). A včera v noci se az dusila, jak ji ten kašel trápil. Otázka je, může užívat alespoň třeba Levopront? Vyčetla jsem na internetu, že je dobrý právě na suchý i alergicky kašel na noc. Nepatří mezi antihistaminika, ale i tak si říkám, aby třeba nezkresloval výsledky? Nemáte někdo zkušenost? Samozřejmě bych zavolala doktorce, ale jsou tu jen čtvrtky.

Moc děkuji 😊

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9776
21.10.24 15:07

Levopront zcela bezpečně můžete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24836
21.10.24 19:14

Levopront není antihistaminikum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5133
21.10.24 19:41
@Anonymní píše: Více

Ahoj. Taky jsem minuly tyden byla s dcerou na alergu, myslela jsem ze ji stoprocentně vylezou jarni pyly.. ( to ze mi zase 2tydny huhnala a pokuckavala jsem přisuzovala skolce). Vysledek jsou plisne a travy. V pondeli jsme nasadili Aerius a Mommox, az do konce listopadu.. pry ucinek prijde po nekolika dnech. Mezitim si mala jeste neco přikoupila ve skolce a kasel se nam asi 10× znasobil. :roll: Hlavne v noci. A Levopront taky davam na noc, ten jediny ji od kasle na noc vypne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.10.24 21:44

Vsem děkuji 😊

@Konys Děkuji 😊 ona měla právě první problémy na jaře - vyrazka, skrabala se, kašel.. Dle pediatry alergie na pyl. Objednala jsem ji na alergo, ale termín az teď v říjnu. Dostala alespoň Aerius. A zabralo to. Dobrala cele jedno baleni, pak byl přes léto klid a teď ji trápí teda „pouze“ kašel. Tak jsem taky zvedava.

• Citovat
  • Upravit
5133
21.10.24 22:03

Tak to mela vase mala v podstate stejne problemy jako nase. Testuje se na podzim, takze taky jsme museli cekat do minuleho tydne na termin. Moji male se to treba jeste loni v testech neukazalo, i presto ze mela uz vice jak rok tyhle potize.. Pry se to u malych deti stava, ze ty kozni testy alergie ukazou az dele.. Letos v peti letech to konecne vylezlo a ja uz aspon nejsem za blazna, co si,,vymysli" jeji obtize.. Nase alergo teda rikala, ze tim ze mala ma od mimina z dob prikrmu alergii na lilek, ze jak jsou alergie zkrizene, ze urcite se ta alergie na pyly nebo plisne atd casem projevi.. Lilek nam to trochu vlastne predpovedel. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.10.24 22:07

@Konys Ja doufám, že se ji to v těch 4,5 letech ted taky ukáže. Je potřeba ty alergie řešit.. Člověk se pak bojí astmatu a tak 😞 jsem ráda, že uz alespoň víte, co a jak. A mohu se zeptat na další postup? Je třeba další kontrola? Nebo na jaře nějaké podchyceni problémů?

Jinak u nas žádné jiné alergie nebo tak nebyly právě. Fakt az letos poprvé na tom jaře.

• Citovat
  • Upravit
5133
21.10.24 22:18

My s muzem jsme oba alergici, takze jsme to pozorovali.. v dobe kdy to zacalo nam cca nejvic, vecne huhnala, kychala a pokaslavala i ona..
Ono kdyby ji na alergu udelala krevni testy, vedelo by se to mnohem driv..Ne, ze bych si pro malou prala nejakou daignozu, to vubec… ale jsem rada, ze uz vime s cim pracujeme.🙏
Ted mam prave davat Aerius a do nosu Mommox do konce listopadu, ze plisne jsou ted jeste porad.
Z jara cca duben znova nasadit, protoze zacne zase sezona. Dala mi i takovy notysek zapisnik alergika. Kde pak v sezone budu muset zapisovat ty jeji obtize. Kontrola zase po roce v tuhle dobu. Rikala, ze v pripade nejakych neutuchajících a dlouho trvajících kaslu, at volam, ze pripadne dostane dychatko. Ja teda mam to alergicke astma, z jara kazdy rok… tak vim jake to je a to si pro malou fakt nepreju… 8) Tak snad bude stacit, kdyz se bude lecit beznyma lekama..
Vam preju nejlepe zadnou alergii.. :kytka: A kdyz nejakou zjistite, tak at je jen mirna..🍀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.10.24 00:56

@Konys Moc děkuji za odpověď 🙏 jako určite ji něco vyjde. Ted se zase vzbudila s hrozným kaslem.. Zkusila jsem dát zase levopront a cekam, jestli zabere. Jinak zabírá fenistil, ale bohužel nemůžu dát.. To je hrozný to čekání na vyšetření 😞

• Citovat
  • Upravit
5133
22.10.24 08:12

Ty noci jsou na kasel nejhorsi.. ja kolikrat sedim s malou zabalenou v dece u otevreneho okna. Protoze ji kaslem az nakopava.. :roll: Ale snad se to ted tim zalekovanim zlepsi. 🍀 A to urcite i vam.🍀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9776
27.10.24 00:09

@Konys
Proč vám ty inhalační léky nenapsala rovnou a nechá dítě trápit? Pokud máte asthma vy, tak dítě má 25% pravděpodobnost, že se asthma rozvine u dítěte též.

Rychlejší je vyloučení „zadní rýmy“ (kašel zvláště v noci a po ulehnutí), Pamycon může napsat i PLDD. Předpokládám, že nosní mandli zvětšenou nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5133
27.10.24 05:29
@Doctus píše: Více

Mandli ma ok. Proc nam nenapsala dychatko, nevim. :nevim: Pamycon si nechavame psat, zrovna ted od pondeli kapeme, tak dnes posledni den.
Ja letos uz nevedela co, tak mam pro malou i inhalacni sadu na Vincentku..
Kazdopadne ted uz ma leky.. vim, ze ji zacne nejhorsi sezona na jare, tak uz se u lekaru nenecham odbyvat.
Me na rozdrazdeni astma staci v sezone cesta z prace, abych pak sípala a dusila se.. Tak u male si dam vetsi pozor uz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5133
27.10.24 05:30

Jak dopadlo male vysetreni? :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.10.24 06:27

@Konys Krev nebrali, jedeme s dcerou totiž za měsíc na imunologii do nemocnice, takže by to bylo zbytečné. Dělali ji kožní test, ale nic ji tam nevyšlo 🤷‍♀️ prý to ale u dětí vychází falešně negativní. Což by odpovídalo, protože se na jaře fakt trápila. Zkoušíme ted na 2 týdny aerius na ten kašel a když nepomůže, předepíše nam prý nějaké protizanetlive tablety pro astmatiky. Nejsou to ale prý kortikoidy. Můžu se prosím zeptám @Doctus co to je případně za tablety? Astma zatím nevíme, jestli dcera ma. Ma 4,5 roku a v dubnu prý zkusíme na kontrole spirometrii. Mám z astmatu strach..

• Citovat
  • Upravit
9776
27.10.24 07:44

@Konys
Je to po nasazení Pamyconu lepší?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie