Lezení při pasení koníků

23
11.9.20 11:05

Lezení při pasení koníků

Ahoj holky :mavam:

jak pásly koníky Vaše děti ve 3 měsících? Náš malý má 14 týdnů a při pasení se ručičkama snaží dosáhnout na hračku před ním nebo k ní „dolézt“. Tím začne zaklánět hlavičku a celý se jakoby houpe na bříšku. Občas se také zvedá jen na jedné ruce, jindy na druhé a začne přepadávat na bok.

Nevím, jestli je jen živý a nechce ležet v klidu nebo by se mohlo jednat o nějaký problém.

Děkuji za rady :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11.9.20 11:12

Můj malý má 4 měsíce, na břichu se taky houpe a zvedá nohy, ale řve jak hysterka a nevydrží dlouho :lol: na hračky mi na břichu prdí a chce se dostat na záda, dělá to stejné co popisujete ;) jen s cílem, že nechce být na břichu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
11.9.20 11:22

@Mickymousei u nás řev ustoupil spolu s odezněním bolestí bříška, jinak by tam nevydržel ani za zlaté prase…teď se u toho pro změnu pozvrací, ale pořád se směje, tak asi dobrý :lol:

Právě kvůli řevu jsme ho tam dříve moc často nedávali, tak jsem si říkala, jestli jsme tím něco nezanedbali a nebude pozadu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.9.20 11:27

@dolltam My ho taky moc nedávali kvůli bříšku, bříško už má měsíc v pohodě a stejně se vzteká :lol: v 6ti měsících by měl vydržet a být opřený, prohlížet si okolí a tak :D takže je ještě čas, každý mimi je šikovný na něco jiného :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
11.9.20 11:29

Jen na to zaklánění hlavičky pozor, mohlo by mu to způsobit hypertonii, případně to už může být příznak hypertonie. Klubíčkujte, držte ho tak, aby se zbytečně nedráždil zátylek apod.
To nechci strašit, že je něco špatně. Jen jsem to měla s dcerkou a u dalšího dítěte si na to dám taky větší pozor. Jak tohle udělá v ordinaci, doktoři pak plaší s vojtovkou a je lepší tomu předejít. Neříkám všichni doktoři, ale bude jich dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
11.9.20 11:33

@Kamkam náš doktor říkal jak je krásný a silný a pak při pasení udělal záklon a už byl v jeho očích najednou hypertonický :roll: Taky chtěl nasadit rehabilitace, ale podstoupili jsme odblokování krčku z důvodu podezření na KISS syndrom a tam nám bylo paní fyzio řečeno, že se o hypertonii určitě nejedná :think: Právě při kiss syndromu je vojtovka krajně nevhodná…snad měla pravdu a akorát neodkládáme nevyhnutelné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
11.9.20 11:50

@dolltam jo, to je přesně ono, no. Zakloní se a už to jede. Já se na ten záklon tenkrát ještě zeptala sama. :roll: ale ona to pak malá stejně udělala, tak by to doktor viděl. Daleko víc než vojtovka pomohla právě ta opatrnější manipulace s malou. Určitě bych se nestresovala, že něco zanedbate, dáte na to pozor. Nedávat prostor pro ten záklon. Dávat pozor, aby nějaký ten čas na bříšku strávil opravdu pasením. Ať nemá podněty v takové vzdálenosti a místech, aby ho to nutilo dělat ty „vylomeniny“. :D

Vojtovka - jeden cvik asi týden poctivě. A přestala jsem, vlezla do toho moje operace a malá u toho přestala dělat, co měla. Prostě na to nereagovala. A rehabka nás chválila, jak je to lepší a lepší. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
11.9.20 12:56

Ohledně toho zaklonu už bylo napsané výše, na to pozor. Opravdu by měl past koníky jen chviličku, není důležitá kvantita, ale kvalita. Klidně jen minutku a dobře, než 10 minut ho mordovat a špatně…

• Citovat
  • Upravit
23
11.9.20 16:01

@mackA159 snažím se na to dávat pozor, ale je pravda, že ze začátku pase hezky a záklon nebo přepadávání přichází až po chvilce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí