Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojte, už tu asi bylo dost takovýchto dotazů ale nikdy bych nečekala, že se s tím taky setkám.
S přítelem jsme spolu už 4 roky a vše nám perfektně klape, nehádáme se, uvažujeme o společném bydlení (vzhledem k tomu, že doteď jsme studovali a bydleli každý u svých rodičů) a máme plány do budoucna včetně dětí a zkrátka společného života. Přítel je opravdu úžasný, samozřejmě každý má své malé nedokonalosti, ale nic zásadního a vím, že společný život s ním by byl idylka. Dokážeme spolu otevřeně komunikovat o všem atd. Jediné co mě trápí je, že když jsme se dali dohromady, nebyla to taková ta láska na první pohled, nebo aspoň z mojí strany. Zkrátka jsem na to nějak nevěřila a zpočátku jsme byli jen kamarádi až to došlo do bodu, kdy on mi vyznal svoje city a začali jsme spolu chodit, i když jsem k němu nějakou náklonnost moc necítila. Až postupem času jak se vyvíjel náš vztah, jsem se do něj postupně zamilovala a teď bych řekla, že moje láska k němu je opravdu silná, ale musela jsem si ji jaksi vybudovat. Každopádně ostatní muži mě nikdy nepřitahovali, měla jsem jen ho, ale teď se vše asi před měsícem změnilo. Potkala jsem někoho, u koho jsem zažila pocity přesně jako z nějaké romantické knihy nebo filmu - když ho vidím, nemůžu si pomoct, buší mi srdce a cítím k němu silnou touhu. Známe se jen tak od vidění, párkrát jsme se jen letmo bavili a to je vše, ale i tak na něj nedokážu přestat myslet a hodně mě to ovlivňuje celkově poslední týdny. Samozřejmě si říkám, že jsem šťastně zadaná a byla bych hloupá kdybych svůj vztah zahodila kvůli tomuto muži, o kterém ani nevím jestli by o mě měl zájem. Každopádně moje city jsou natolik silné že už opravdu nevím co mám dělat, samozřejmě přítele by ranilo kdybych mu o tom řekla a rozhodně by to nic dobrého nepřineslo. Proto jsem se rozhodla podělit se aspoň tady a zjistit, zda jste některá na tom stejně jako já popřípadě co byste v takovéto situaci dělaly?
@Denisa372 píše: Více
Pokud nechceš ukončit stávající vztah tak se snaž co nejvíce nevidět toho nového. O koho se jedná? Kolega z práce? Něčí kamarád? Čím více omezíš kontakt tím lépe pro tebe.
@izabe něco jako kolega z práce a bohužel ho musím minimálně 2× týdně vídat a nic s tím neudělám
Já se tohohle bojím, s mým přítelem to máme dost podobne jako ty, to vetsi emocionálno tam nikdy nebylo a je to asi vztah z rozumu a myslím si, že mi to za chvíli poleze na mozek, i když ho mám moc rada, ale jako člověka, ne jako muže bohužel. Vidím v něm skvělého parťáka a otce případného dítěte, ale chlapa ne tak moc
a navíc toho chlapa kterého bych doopravdy chtěla kolem sebe taky mám.
@Denisa372 píše: Více
Musím říct, že jsi právě popsala mojí noční můru:
Příspěvek upraven 09.04.24 v 17:50
Neboj, to je normální. Stává se to podle mě běžně. Pokud jsi spokojená, tak tomu nechoď naproti a bude to dobrý. Myslím to tak, že pokud je to třeba kolega, tak bacha na večírky a alkohol.
Nedělala bych ale vůbec nic. Tohle se ti v životě stane ještě mockrát. Prostě potkáš někoho, kdo ti zrovna chemií sedne víc než tvůj partner a zamiluješ se. Jenže já už ze své zkušenosti vím, že to nemá dlouhýho trvání, přejde to. Tak si prostě chvíli užívám ten stav zamilovanosti a jedu na vlně endorfinů, ale nedělám vůbec nic. A už vůbec kvůli tomu nelikviduju fungující vztah. Stačí mít mozek v hlavě a ne ve vagíně…
@Janli píše: Více
To si ale moc neužiješ v životě… nenabádám k nevěře, ale k více vztahům, ne k moc, ale vystřídat tak 3-4 muže za život není hrozné. A když už, tak kvůli vášni ![]()
Co je hezčího než obejmout někoho a mít s ním sex když je v tom vášeň nebo zamilovanost? ![]()
@Janli píše: Více
Blbý je, když potkáš někoho, do koho se zamiluješ tak, jak jsi do svého manžela nikdy zamilovaná nebyla, kdo tě přitahuje tak, jak tě manžel nikdy nepřitahoval (ani na začátku) a když je to vzájemné. Já v takovém mimomanželském vztahu jedu už 2 roky a čekám, kdy to přejde. Zatím pořád nic. Tak nevím, když by to podle všech rad nemělo mít dlouhého trvání, jak dlouho mám ještě čekat, až to přejde. ![]()
@Anonymní píše: Více
Ona svého přítele ale miluje. U tebe nechápu vztah z rozumu
@Temná duše píše: Více
Tak někdo se zamilovala postupně, to neznamená že miluje min
@Anonymní píše: Více
No blbý je už to, že si vezmeš někoho koho jsi nikdy doopravdy nemilovala. Nechápu v dnešní době vztahy z rozumu,
@Cizinka 999 píše: Více
To není láska k příteli, když je zamilovaná do jiného, to sorry ![]()
To jsme zase u definice lásky, u mě je to zamilovanost a jasně jsem napsal proč to tak je