Líbí se vám Reborn panenky?

7661
4.9.10 15:32

Líbí se vám reborn panenky?

V Reflexu č. 34 jsem narazila na zajímavý článek o novém trendu - o panenkách reborn, dokonalých imitacích miminek. Další článek je tady na iDnes.
Autorka článku v Reflexu tvrdí, že tyto panenky vzbuzují u lidí jen dvě emoce - zděšení nebo lásku. Přiznám se, že mě se týká spíš to první, zejména po přečtení, jak blízký vztah jsou sběratelky těchto miminek schopny si k nim vybudovat (např. přepravování v kočárku nebo autosedačce). Ale uznávám, že v jistých životních situacích to může mít terapeutický účinek.
Co vy na to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
102677
4.9.10 15:40

zajímavé, zvláštní, ale abych řekla pravdu, tak mě to spíše děsí. pokud si ji někdo pořídí proto, že se mu líbí, chápu, ale dát ji do kočárku a vozit do města, to už mi přijde trochu moc :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27267
4.9.10 15:50

Panenky jsou to nádherný což o to nic, ale veřejně se k nim chovat jako k miminku mi přijde vhodné pro odbornou léčbu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
4.9.10 15:53

No upřímně, jsem z toho taková rozpačitá. Něco jsem o tom četla a některé majitelky těchto panenenk podle mě zacházejí opravdu daleko. Říkám si: je to ještě zdravé? :nevim:

Přijde mi to ještě horší, než když si někdo nahrazuje kontakt s člověkem (blízký partner, dítě) zakoupením pejska. Když už, tak pejsek je aspoň živí tvor, ale toto je jen umělá hmota…

To už je opravdu jen krůček od toho, aby si taková zamilovaná „maminka“ do svého „dítěte/panenky“ zoufale a bezmezně přála, aby obživlo… (úplně mám před očima jeden sci-fi film a ten byl tak smutný, skončil „dobře“ jen proto, že „panenku/robota“ (strašně si přál jako Pinocio být živý) oživili mimozemšťani. Nemůžu si vzpomenout, jak se to jmenovalo…). Nejsem psycholog, ale opravdu to může mít terapeutický účinek? (když se třeba nedaří těhotěnství)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.9.10 16:00

tahle diskuze už tady byla několikrát…např zde :-)

https://www.emimino.cz/…nazor-46961/

a nebo zde… https://www.emimino.cz/…ikate-47086/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
4.9.10 16:07
Marketa_Fialova píše:
tahle diskuze už tady byla několikrát…např zde :-)

Než jsem diskuzi zakládala, dala jsem do vyhledávače heslo „reborn“, s nulovým výsledkem. Přesto se omlouvám a na pupík slibuji, že se příště budu snažit víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27267
4.9.10 16:13
Wiolla píše:
To už je opravdu jen krůček od toho, aby si taková zamilovaná „maminka“ do svého „dítěte/panenky“ zoufale a bezmezně přála, aby obživlo… (úplně mám před očima jeden sci-fi film a ten byl tak smutný, skončil „dobře“ jen proto, že „panenku/robota“ (strašně si přál jako Pinocio být živý) oživili mimozemšťani. Nemůžu si vzpomenout, jak se to jmenovalo…). Nejsem psycholog, ale opravdu to může mít terapeutický účinek? (když se třeba nedaří těhotěnství)

AI umělá inteligence.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
4.9.10 16:20
Wiolla píše:
Nejsem psycholog, ale opravdu to může mít terapeutický účinek? (když se třeba nedaří těhotěnství)

Taky nejsem psycholog, ale u marné snahy o dítě bych se toho bála. Myslela jsem třeba starší ženy bez vnoučat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
4.9.10 16:46
lleennttiillkkaa píše:
Wiolla píše:
AI umělá inteligence.

Jo, jo, máš pravdu. Nejsmutnější scéna byla, jak pod mořskou hladinou prosil vílu, aby ho oživila. Jen si na to vzpomenu, mám slzy na krajíčku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6512
4.9.10 16:57
Bersaba píše:
V Reflexu č. 34 jsem narazila na zajímavý článek o novém trendu - o panenkách reborn, dokonalých imitacích miminek. Další článek je tady na iDnes.
Autorka článku v Reflexu tvrdí, že tyto panenky vzbuzují u lidí jen dvě emoce - zděšení nebo lásku.

Tak ja jsem asi divna, protoze me je to jedno :-D Nemuzu rict, ze by se mi vylozene nelibily, ani z nich nejsem odvarena :nevim:
A ani mi navadi, ze se nekomu libi a „hraje“ si s nimi… Je to mozna trochu zvlastni a u nekoho na povazenou, ale abych se nad tim nejak pohorsovala :-P Jsou horsi uchylky :think: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.9.10 18:13

mě se to nelíbí, přijde mi to divný :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5549
4.9.10 18:30

Tuhle panenku jsem už viděla.Mě nse moc nelíbí a je hrozně drahá.Upřímně bych své dceři nekoupila panenku za 8000kč :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
4.9.10 18:57
Bersaba píše:
Marketa_Fialova píše:
tahle diskuze už tady byla několikrát…např zde :-)

Než jsem diskuzi zakládala, dala jsem do vyhledávače heslo „reborn“, s nulovým výsledkem. Přesto se omlouvám a na pupík slibuji, že se příště budu snažit víc.

To neva, pokecáme znovu, ne :wink:
Já to naživo ještě neviděla, ale hodně se o tom píše. Spíš bych to obdivovala jako „umělecké dílo“ jestli se to opravdu hodně podobá miminu. Chovat se k panence jako k živému mimi mi přijde tedy hodně cáklé, ale nikomu to neublížuje, tak co, jsou i horší úchylky :lol:
Mmch kde se to dá vidět naživo? Existují nějaké kamenné obchody, nebo výstavy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.3.13 17:23

Jsou krásné :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pistalka1974
14.3.15 20:56

jsou krásné

A myslím si, že je fajn, umět si vyrobit reborna podle vlastního potomka, když byl ještě mimčo

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí

Tatra 815

• (5) + 20 recenzí

Usínáček Dino