Umělé miminko - váš názor

4.8.10 09:28

umělé miminko - váš názor

ahoj holky, tak jsem zrovna dočetla článek na idnes o umělých miminkách a zajímá mě váš názor. mě to přijde úchylné a zvrhlé…
 http://ona.idnes.cz/…kv-/deti.asp?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10652
4.8.10 09:31

četla jsem teda jen začátek ale nestíhám valit oči 8-o :-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10178
4.8.10 09:34

Tak to vidím poprvé, ale nelíbí se mi to ani trochu, jak píšeš přijde mi to zvrhlé. Prostě hnus, normální ženská si to snad pořídit nemůže, brrr :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19200
4.8.10 09:34

No přečetla jsem si asi 3 věty a dál číst nebudu nebo se :poblion: :poblion: Dům voskových figurín :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
4.8.10 09:35

presne jak pisou - detska mrtvolka, strasnyyy :jazyk: :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
4.8.10 09:40

už jsem je viděla na MMB a nemůžu souhlasit z názorem v článku že buť je člověk miluje nebo ho děsí a pohoršují, nic mezi tím… Mě se to líbí a zároveň pohoršuje a děsí. Takže neutrální vztah, živé miminko je prostě živé a panenky jsou na hraní a proč by si koneckonců nemohli hrát i dospělé ženy? Vždyť tím nikoho neomezují? :nevim: ale asi by to nemělo přerůst realitu faktu :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21353
4.8.10 09:51

Teda pochopení mám snad jen pro ty co sbírají panenky všech typu, ale jako jinak je to hnus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
4.8.10 10:07

Mě to neděsí. Nevadí mi jejich dokonalá podoba. Já od mala nejsem na panenky :-D , takže i tyto jsou mi ukradené :wink: Pokud je někdo sbírá jako panenky, tak proč ne ? Ale pokud někdo z nich zblbne a začne se k nim chovat jako ke skutečným miminkům, tak už má nakročeno k Chocholouškovi. Pokud je někté ženy vozí v kočárku a berou je sebou jako skutečné děti a nepřijde jim na to nic divného (dokonce to srovnávají s venčením psa v parku), tak už u Chocholouška měly být :-D Toto srovnání bych brala, kdybych třeba venčila psa v parku - ale plyšového a taky to považovala za zcela něco normálního. Když to dělá moje malá dcera, je to normální, je to součást hry, ale jako dospělá už bych fakt nebyla v pořádku :mrgreen: Pokud některá chce mít něco jen na pochování, tak prosím, ale skutečné dítě jí to nikdy nevynahradí. Ono k němu opravdu patří i to čurání, kakání, blinkání, ale taky ta krásná očka, jejich pohled, úsměv, broukání, pak lezení, chození, mluvení i vztekání a odmlouvání. Prostě živé dítě ničím nikdo nenahradí - je to jedinečné stvoření, které by maminky i tatínci samou láskou „sežrali“ :wink: :-D a ono jim to zase svou láskou oplácí a to jsou ty nejkrásnější pocity - to nikdo s panenkou nezažije :-D :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ms.H
4.8.10 10:12

Mě osobně to nijak nepohoršuje, prostě panenka. Když jsem byla malá, tak to byl můj sen, aby panenka byla co nejvěrnější kopií miminka.
A s tou terapeutickou funkcí mohu potvrdit, že když mojí tchýni zemřelo dvoutýdenní miminko, tak si koupila panenku, která vypadala jako novorozeně a tím tu bolest překonávala. Časem to přebolelo. Další dítě její manžel odmítal, protože to byl on, kdo chlapečka našel mrtvého a nedokázal se s tím vyrovnat.
Komu se taková panenka nelíbí, tomu ji nikdo nenutí.

• Citovat
  • Upravit
13794
4.8.10 10:13

Tak to je hodně drsný… Já už se s těmahle panenkama setkala na internetu několikrát (už je to docela dlouho) a já myslela, že to jsou panenky pro děti, tak jsem si říkala proč ne… Vždyt je to krásný a holčička malá si musí připadat důležitě když si s ní hraje, ale až ted jsem pochopila pro koho tyto panenky jsou…

Přijde mi hooodně divné, že jak tam píše paní, že si vozí kočárek s miminkem do města a že se o něj stará a že jí mrzí, že její přítel se o děti strat nechce 8-o , tak to už je jako nemoc, nebo prostě divné…

Pokud bych přišla k někomu na návštěvu kdo by měl x takových panenek vystavených a pro ně kočárky - postýlky, tak beru nohy na ramena a už se tam neukážu… Bych se bála že mě klepne a posadí mezi ty panenky…

Jednim slovem je to extrém …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
4.8.10 10:21

Jo, přesně, buď je člověk miluje, nebo nenávidí … beru to jako koníček, sbírání papnenek jako takových. V tom souhlasím, to může být jisté umělecké dílo. Tomu totiž nerozumím, a takový ten umělec, no ten, co udělal Entropu, víte, tak to se mi taky hnusí, a taky je to (prý) umělec a (prý) umělecké dílo ..... Jinak pokud bych viděla maminku, která s panenkou nakládá jako s živým dítětem, a na veřejnosti, jakože vozí kočárek, tak bych si asi pomyslela něco o psychické vadě. Ne ve špatném, nemůže mít dítě, touží po něm, tak to řeší takhle, ale v tom případě by nějak mělo zasáhnout okolí, rodina, a ona by se měla léčit ..... pokud se ovšem právě takhle už neléčí - jak jsem četla výše, pokud zemře miminko, fakt to může být vhodná terapie - vzpomínáte na Viktorku u splavu z Babičky???? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35415
4.8.10 10:26

8-o priznam se, ze z toho mam husi kuzi…
Kdyz jsem videla ty fotky, tak si rikam: to je krasne udelana panenka. Kdyz to nekdo sbira ze zaliby, proc ne. Ale po precteni clanku nemam slov. Ta pani, co vozi svoje oblibene „dite“ v kocarku a nadava na nepochopeni okoli me vazne desi :nevim:
Priznam se, ze k panenkam ani k detem nemam zvlastni vztah (nic ve zlem, jsem ve 30 tt :-D). Panenky me nikdy moc nebavili a dite je proste nej to vlastni. Pohyblivy komunikujici miminko :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
4.8.10 10:27

Mně to přijde hrozně smutné… Pokud je někdo sbírá jako panenky, tak proč ne, koneckonců udělané jsou fakt nádherně, ale jak ta paní psala, že s ním jezdí v kočárku do parku… Ta má vážnější problém :-(

Stejně tak beru třeba to terapeutické využití, ale když si to někdo, kdo nemůže mít děti koupí místo miminka, přijde mi, že musí být hodně nešťastný… Jestli by neměl lepší nějaké miminko nebo dítko adoptovat. Měla bych i strach Z té nezdravé vazby…

Takže celkově to na mě působí spíš smutně a je mi líto lidí, co si je musí kupovat :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1797
4.8.10 10:46

toto byl hit cca 5 let zpátky v Anglii když jsem tam žila..
koupili siji jedni známí meli tenkrat 4 letou holcicku, s tím ze az vyroste, tak ji dostane. Jako dárek. žádnej uchylnej podtext to nemělo…
ale vím že jsou i ženy, které na tom dost ulítávaly, většinou bezdětné, neplodné, bez možnostim ít vlastní dítě, bez stálého partnera, atd.. nojono.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4242
4.8.10 11:04

Nikdy jsem o tom neslysela, vidim to poprve… Ja souhlasim s Anguou, me to prijde spis smutne…

Pokud zena nemuze mit deti a upne se k panenkam, se kterymi si hraje, prevleka je a vozi v kocarku, tak mi to je lito, dokazu se vcitit, ze opravdu po tom miminku touzi…

Nejak me to nepohorsuje, pokud je maji doma, oblekaji je a davaji „napit“, tak je to proste zvlastni konicek, ale budiz..
S tim vencenim uz je to horsi, ale v podstate tim nikomu neublizuji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová