Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Uff, to je něco.
Zdá se mi to taky smutné. Mám z toho nějak smíšené pocity, neumím to dobře popsat. Ale myslím, že když si nějaká žena pořídí tohle miminko a stará se o něj jako o živé, musí s ní být něco v nepořádku. Čili, neděsí mě panenka, ale spíš to, že si jí někdo pořídí, skutečně se s ní zabývá a stará se o ni. ![]()
Nu nelidské - dost drsné srovnání ale falešně březí feny se také čsto starají o nějakou hračku. Souhlas s Anguou, je to smutné.
Pokud jde o sběratelství - myslím že pokud překročí určitou míru tak je divné vždy - ať se jedná o panenky, jízdní řády či jiné VĚCI.
Pane jo, umíte si představit, že by jste tuto tak věrohodnou panenku dali do krabica a do police? Mám úplně husí kůži. Podle fotek jsou fakt dokonale propracované a mě by asi přítomnost takové panenky doma v jistém smyslu děsila.
Je mi líto té paní, co bere panenku na procházku. Popravdě, kdyby se mi takhle zbláznila kamarádka a vozila si panenku ven, měla bych o ní upřímně strach. Dokážu nějak pochopit, že jí má někdo doma, pečuje o ni, prostě si hraje na maminku, ale tak nějak vnitřně cítím, že jakmile jí vezme ven mezi lidi, tak je překročena ta tenká hranice a dotyčná už je trošku mimo reálný svět.
Taky jsem na tyto panenky narazila už dříve, když jsem ve vší nevinnosti hledala nějakou zajímavou panenku pro dceru. Když jsem zjistila, jak se vyrábí a hlavně k jakým účelům (jiným než na hraní) jsou zamýšleny, tak jsem to taky dlouho rozdýchávala. Příliš v tom neshledávám ani ten dlouhodobý terapeutický efekt, pokud někdo přijde o mimi… A zakoupení jako bezproblémového dítěte je dost šílené! ![]()
Kakiko, též mi přijde šílené si udělat doma nějaký takový „aranž“
Ale proti gustu…
![]()
Článek jsem zatím nečetla a diskuzi jsem jen proletěla!
Panenky to nejsou škaredé, ale já bych si je nekoupila - nemám ráda panenky s vyloženě lidským obličejem
![]()
Angua píše:
Mně to přijde hrozně smutné… Pokud je někdo sbírá jako panenky, tak proč ne, koneckonců udělané jsou fakt nádherně, ale jak ta paní psala, že s ním jezdí v kočárku do parku… Ta má vážnější problém
Mojeho známého přítelkyně (oba mají kolem 45, každý má dítka z předešlých manželství) tak tahá obrovského plyšového medvěda
![]()
Normálně ho vozí v autě ve vajíčku, v létě se s něma koupe v bazéně na lodičce pro malochy, sluní se s něma na dece mezi nima …
Mě osobně příjde, že je na hlavu a měla by se léčit
, ale známému to buď nevadí nebo to přehlíží ![]()
Příspěvek upraven 04.08.10 v 13:39
Nečetla jsem článek celý, je dost dlouhý ![]()
Na tyhle panenky jsem před časem narazila, ale v reálu je neviděla. Ale líbí se mi, dovedu si představit, že kdyby se z ceny umázla jedna nula, hrála by si s ní třeba moje potencionální dcera, proč ne. Jsou fakt vymakané.
Ale aby si ji někdo kupoval jako náhražku vlastního dítěte, tak to zírám
![]()
Jako sbirani panenek fajn, ale jako nahrada ditete? Nenici kocarek?! Jezis… Ale vlastne fajn, pokud si nekdo radeji poridi panenku, ktera nekrici, nekaka, neblinka a nenici kocarky, tak takovemu cloveku do rukou zive dite fakt nepatri. Co kdyby si nedejboze ublinklo na svou novou vesticku? Hybaj na MMB?
tak ja bych ji klidne koupila 7lete dceri na hrani, ale za tu cenu ji bude muset stacit Babyborn ![]()
Tak tomuhle fakt nerozumím
, takže „maminky“ panenek neodsuzuju. Jen se divím, že panenky třeba nepláčou, nemrkají, nehýbají se, …
No mě teda nejvíc vadilo, že ač jsou vizuálně miminka jako živá, tak se nehýbou a civí.. Takže co z toho, že jsou totálně reálná, když jsou " tuhá " ( s prominutím)..To trochu děsí..
Sběratelství Ok. Vše ostatní -
![]()
Já nevím, proč by to měl být hnus… tyhle výrazy fakt nechápu a je mi z nich smutno…
Ženská, která si takovou panenku pořídí, protože nemůže mít děti a chce vybít svůj mateřský pud… to je něco zlého? Pokud se jí to nevymyká z rukou, jako té paní, co si ho vozí v kočárku, pak je všechno v pořádku. Která z nás si nehrála s panenkami? A já si velmi dobře umím představit, že až mi děti odrostou, ráda si zase panenku pochovám… a bude-li heboučká, voňavá a měkkoučká jako miminko, tím líp.
Samozřejmě ujíždí-li někdo extrémně, jako ta zmiňovaná paní, co si pannu vozí v kočárku a tahá všude s sebou, pak je na místě pomoc psychologa… a jak píše Angua, rovněž je na místě soucit, smutek, lítost a podobné pocity..... ale rozhodně ne výrazy typu „hnus“ nebo „zvrhlost“…
![]()
BohunkaP píše:
Já nevím, proč by to měl být hnus… tyhle výrazy fakt nechápu a je mi z nich smutno…Ženská, která si takovou panenku pořídí, protože nemůže mít děti a chce vybít svůj mateřský pud… to je něco zlého? Pokud se jí to nevymyká z rukou, jako té paní, co si ho vozí v kočárku, pak je všechno v pořádku. Která z nás si nehrála s panenkami? A já si velmi dobře umím představit, že až mi děti odrostou, ráda si zase panenku pochovám… a bude-li heboučká, voňavá a měkkoučká jako miminko, tím líp.
Samozřejmě ujíždí-li někdo extrémně, jako ta zmiňovaná paní, co si pannu vozí v kočárku a tahá všude s sebou, pak je na místě pomoc psychologa… a jak píše Angua, rovněž je na místě soucit, smutek, lítost a podobné pocity..... ale rozhodně ne výrazy typu „hnus“ nebo „zvrhlost“…![]()
Já já … já si nikdy nehrála s panenkou
. Mě to nikdy nebavilo, měla jsem však své milované plyšáky a vláčky a autíčka
a Julka jde v mých šlépějích. Od mala panenky nesnáší ![]()
ZelvaVeruna píše:
Nikdy jsem o tom neslysela, vidim to poprve… Ja souhlasim s Anguou, me to prijde spis smutne…Pokud zena nemuze mit deti a upne se k panenkam, se kterymi si hraje, prevleka je a vozi v kocarku, tak mi to je lito, dokazu se vcitit, ze opravdu po tom miminku touzi…
Nejak me to nepohorsuje, pokud je maji doma, oblekaji je a davaji „napit“, tak je to proste zvlastni konicek, ale budiz..
S tim vencenim uz je to horsi, ale v podstate tim nikomu neublizuji…
Já už jsem to teda někde na netu už zahlédla,ale jinak to cítím stejně jako Ty.
Kdo chce,ať si je koupí,klidně se i stará.Kdo nechce,nechá být…