Umělé miminko - váš názor

Napsat příspěvek
Velikost písma:
954
4.8.10 11:40

Uff, to je něco.
Zdá se mi to taky smutné. Mám z toho nějak smíšené pocity, neumím to dobře popsat. Ale myslím, že když si nějaká žena pořídí tohle miminko a stará se o něj jako o živé, musí s ní být něco v nepořádku. Čili, neděsí mě panenka, ale spíš to, že si jí někdo pořídí, skutečně se s ní zabývá a stará se o ni. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6051
4.8.10 11:51

přijde mi to divné…skoro až nelidské…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7354
4.8.10 12:34

Nu nelidské - dost drsné srovnání ale falešně březí feny se také čsto starají o nějakou hračku. Souhlas s Anguou, je to smutné.

Pokud jde o sběratelství - myslím že pokud překročí určitou míru tak je divné vždy - ať se jedná o panenky, jízdní řády či jiné VĚCI.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
4.8.10 12:57

Pane jo, umíte si představit, že by jste tuto tak věrohodnou panenku dali do krabica a do police? Mám úplně husí kůži. Podle fotek jsou fakt dokonale propracované a mě by asi přítomnost takové panenky doma v jistém smyslu děsila.

Je mi líto té paní, co bere panenku na procházku. Popravdě, kdyby se mi takhle zbláznila kamarádka a vozila si panenku ven, měla bych o ní upřímně strach. Dokážu nějak pochopit, že jí má někdo doma, pečuje o ni, prostě si hraje na maminku, ale tak nějak vnitřně cítím, že jakmile jí vezme ven mezi lidi, tak je překročena ta tenká hranice a dotyčná už je trošku mimo reálný svět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
96
4.8.10 13:05

Taky jsem na tyto panenky narazila už dříve, když jsem ve vší nevinnosti hledala nějakou zajímavou panenku pro dceru. Když jsem zjistila, jak se vyrábí a hlavně k jakým účelům (jiným než na hraní) jsou zamýšleny, tak jsem to taky dlouho rozdýchávala. Příliš v tom neshledávám ani ten dlouhodobý terapeutický efekt, pokud někdo přijde o mimi… A zakoupení jako bezproblémového dítěte je dost šílené! 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
4.8.10 13:18

Kakiko, též mi přijde šílené si udělat doma nějaký takový „aranž“ 8-o Ale proti gustu… :think: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
VERONIKA
4.8.10 13:28

Článek jsem zatím nečetla a diskuzi jsem jen proletěla!
Panenky to nejsou škaredé, ale já bych si je nekoupila - nemám ráda panenky s vyloženě lidským obličejem :oops: :nevim:

Angua píše:
Mně to přijde hrozně smutné… Pokud je někdo sbírá jako panenky, tak proč ne, koneckonců udělané jsou fakt nádherně, ale jak ta paní psala, že s ním jezdí v kočárku do parku… Ta má vážnější problém :-(

Mojeho známého přítelkyně (oba mají kolem 45, každý má dítka z předešlých manželství) tak tahá obrovského plyšového medvěda :roll: :zed:
Normálně ho vozí v autě ve vajíčku, v létě se s něma koupe v bazéně na lodičce pro malochy, sluní se s něma na dece mezi nima …
Mě osobně příjde, že je na hlavu a měla by se léčit :think: , ale známému to buď nevadí nebo to přehlíží :nevim:

Příspěvek upraven 04.08.10 v 13:39

• Citovat
  • Upravit
teresa20
4.8.10 13:28

Nečetla jsem článek celý, je dost dlouhý :oops:

Na tyhle panenky jsem před časem narazila, ale v reálu je neviděla. Ale líbí se mi, dovedu si představit, že kdyby se z ceny umázla jedna nula, hrála by si s ní třeba moje potencionální dcera, proč ne. Jsou fakt vymakané.

Ale aby si ji někdo kupoval jako náhražku vlastního dítěte, tak to zírám 8-o 8-o

• Citovat
  • Upravit
8297
4.8.10 13:39

Jako sbirani panenek fajn, ale jako nahrada ditete? Nenici kocarek?! Jezis… Ale vlastne fajn, pokud si nekdo radeji poridi panenku, ktera nekrici, nekaka, neblinka a nenici kocarky, tak takovemu cloveku do rukou zive dite fakt nepatri. Co kdyby si nedejboze ublinklo na svou novou vesticku? Hybaj na MMB?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
4.8.10 13:52

tak ja bych ji klidne koupila 7lete dceri na hrani, ale za tu cenu ji bude muset stacit Babyborn :lol:

• Citovat
  • Upravit
1209
4.8.10 14:46

Tak tomuhle fakt nerozumím 8-o , takže „maminky“ panenek neodsuzuju. Jen se divím, že panenky třeba nepláčou, nemrkají, nehýbají se, …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
4.8.10 16:11

No mě teda nejvíc vadilo, že ač jsou vizuálně miminka jako živá, tak se nehýbou a civí.. Takže co z toho, že jsou totálně reálná, když jsou " tuhá " ( s prominutím)..To trochu děsí..
Sběratelství Ok. Vše ostatní - :nevim: :nevim: :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22051
5.8.10 13:56

Já nevím, proč by to měl být hnus… tyhle výrazy fakt nechápu a je mi z nich smutno…

Ženská, která si takovou panenku pořídí, protože nemůže mít děti a chce vybít svůj mateřský pud… to je něco zlého? Pokud se jí to nevymyká z rukou, jako té paní, co si ho vozí v kočárku, pak je všechno v pořádku. Která z nás si nehrála s panenkami? A já si velmi dobře umím představit, že až mi děti odrostou, ráda si zase panenku pochovám… a bude-li heboučká, voňavá a měkkoučká jako miminko, tím líp.

Samozřejmě ujíždí-li někdo extrémně, jako ta zmiňovaná paní, co si pannu vozí v kočárku a tahá všude s sebou, pak je na místě pomoc psychologa… a jak píše Angua, rovněž je na místě soucit, smutek, lítost a podobné pocity..... ale rozhodně ne výrazy typu „hnus“ nebo „zvrhlost“… :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
5.8.10 14:10
BohunkaP píše:
Já nevím, proč by to měl být hnus… tyhle výrazy fakt nechápu a je mi z nich smutno…

Ženská, která si takovou panenku pořídí, protože nemůže mít děti a chce vybít svůj mateřský pud… to je něco zlého? Pokud se jí to nevymyká z rukou, jako té paní, co si ho vozí v kočárku, pak je všechno v pořádku. Která z nás si nehrála s panenkami? A já si velmi dobře umím představit, že až mi děti odrostou, ráda si zase panenku pochovám… a bude-li heboučká, voňavá a měkkoučká jako miminko, tím líp.

Samozřejmě ujíždí-li někdo extrémně, jako ta zmiňovaná paní, co si pannu vozí v kočárku a tahá všude s sebou, pak je na místě pomoc psychologa… a jak píše Angua, rovněž je na místě soucit, smutek, lítost a podobné pocity..... ale rozhodně ne výrazy typu „hnus“ nebo „zvrhlost“… :roll: :roll:

Já já … já si nikdy nehrála s panenkou :mavam: . Mě to nikdy nebavilo, měla jsem však své milované plyšáky a vláčky a autíčka :mrgreen: a Julka jde v mých šlépějích. Od mala panenky nesnáší :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8078
5.8.10 14:13
ZelvaVeruna píše:
Nikdy jsem o tom neslysela, vidim to poprve… Ja souhlasim s Anguou, me to prijde spis smutne…

Pokud zena nemuze mit deti a upne se k panenkam, se kterymi si hraje, prevleka je a vozi v kocarku, tak mi to je lito, dokazu se vcitit, ze opravdu po tom miminku touzi…

Nejak me to nepohorsuje, pokud je maji doma, oblekaji je a davaji „napit“, tak je to proste zvlastni konicek, ale budiz..
S tim vencenim uz je to horsi, ale v podstate tim nikomu neublizuji…

Já už jsem to teda někde na netu už zahlédla,ale jinak to cítím stejně jako Ty.
Kdo chce,ať si je koupí,klidně se i stará.Kdo nechce,nechá být…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová