Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
BohunkaP píše:
Já nevím, proč by to měl být hnus… tyhle výrazy fakt nechápu a je mi z nich smutno…Ženská, která si takovou panenku pořídí, protože nemůže mít děti a chce vybít svůj mateřský pud… to je něco zlého? Pokud se jí to nevymyká z rukou, jako té paní, co si ho vozí v kočárku, pak je všechno v pořádku. Která z nás si nehrála s panenkami? A já si velmi dobře umím představit, že až mi děti odrostou, ráda si zase panenku pochovám… a bude-li heboučká, voňavá a měkkoučká jako miminko, tím líp.
Samozřejmě ujíždí-li někdo extrémně, jako ta zmiňovaná paní, co si pannu vozí v kočárku a tahá všude s sebou, pak je na místě pomoc psychologa… a jak píše Angua, rovněž je na místě soucit, smutek, lítost a podobné pocity..... ale rozhodně ne výrazy typu „hnus“ nebo „zvrhlost“…![]()
Já já … já si nikdy nehrála s panenkou
. Mě to nikdy nebavilo, měla jsem však své milované plyšáky a vláčky a autíčka
a Julka jde v mých šlépějích. Od mala panenky nesnáší ![]()
ZelvaVeruna píše:
Nikdy jsem o tom neslysela, vidim to poprve… Ja souhlasim s Anguou, me to prijde spis smutne…Pokud zena nemuze mit deti a upne se k panenkam, se kterymi si hraje, prevleka je a vozi v kocarku, tak mi to je lito, dokazu se vcitit, ze opravdu po tom miminku touzi…
Nejak me to nepohorsuje, pokud je maji doma, oblekaji je a davaji „napit“, tak je to proste zvlastni konicek, ale budiz..
S tim vencenim uz je to horsi, ale v podstate tim nikomu neublizuji…
Já už jsem to teda někde na netu už zahlédla,ale jinak to cítím stejně jako Ty.
Kdo chce,ať si je koupí,klidně se i stará.Kdo nechce,nechá být…
paraplicko píše:
Já já … já si nikdy nehrála s panenkou. Mě to nikdy nebavilo, měla jsem však své milované plyšáky a vláčky a autíčka
No vidíš…
takže pointa úplně stejná… jen v roli panenky vystupoval plyšák… ![]()
Jako sběratelský koníček to chápu,miminka jsou opravdu krásné,ale živé miminko se tím určitě nahadit nedá.Sice nepotřebuje žádnou péči,ale taky přece nepřinese radost z pokroků,kterýma živé dítě překvapuje každým dnem.Zajímal by mě názor lidí,kteří si to koupí za jiným účelem než sběratelství
.Po měsíci by mě to přestalo bavit. ![]()
Ja si na tohle tema dnes precetla clanek v Reflexu (predtim jsem ani nevedela, ze takovy panenky existuji) a musim rict, ze ty zensky svym zpusobem chapu…
Znam lidi co dlouho nemohli mit ditko, nosili s sebou vsude velkyho plysovyho kacera ci co to bylo za silenou potvoru a opravdu se k ni chovali jako k ditku, dokonce za ni i mluvili jinym hlasem atd. Pro nekoho opravdu extrem, mnohdy ani okoli nechapalo, pro ne zpusob terapie a vyrovnani s problemem. Ted maji dvojcata a plysak lezi kdovi kde…
A pro ty co vam to prijde nechutne atd. podivejte se na film Lars a jeho vazna znamost/Lars and the real girl - moc pekny pohled na tuhle problematiku.
Janet9 já mám 3 děti dvě jsou postižené reborn mám jako terapii pro dceru a občas sní jdu i já sama nakoupit.je to úžasný relax.
Milé dámy, nechápu Vaše názory na rebornové panenky, kterém Vy říkáte umělé miminka. Já jsem máma 3 dětí a dnes už i babička 7 vnoučátek. Do těchto sběratelských panenek jsem se zamilovala když jsem se starala o moji těžce nemocnou maminku.
Nevíte o co jde a kritizujete nás, dokonce píšete že nejsme ani normální. Můžu Vás ujistit že jsem uplně normální a že si už dokonce tyto miminka vyrábím sama.Je to umělecké dílo, ruční práce a chtěla bych vidět jednu panenku vyrobenou Vámi, když jste tak chytré a vyjadřujete se tak ubohým způsobem
![]()
@jiraluk píše:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
některá vypadají fakt jako skutečná, to bych nikdy nedokázala. Ale v té jejich dokonalosti je právě, pro mě to děsivé, protože vypadají vlastně tak trochu mrtvě ![]()
Jako umělecké dílo je to perfektní, vypadají fakt jako opravdové, ale doma bych takovou panenku nesnesla, miminka mají ledový (mrtvolný)pohled, jak z hororu ![]()
Nemam ni proti temto panenkam, uprimne vice me desi ty obrovske porcelanove mrkaci pany minuleho stoleti…ano, je to krasna rucni prace(ikdyz zminene zive vlasky se mi malinko ekluji) a ano muze to byt i paradni forna relaxu, ci jak zmineno zachovani podoby synka coby miminka.No a muze to i prerust ve formu „poruchy“
v tomto pripade je na miste lidskost a pochopeni. Vzdyt tim nikdo nicemu neublizuje.
Navic vse jde s dobou, s cim jsme si hravaly my, to bude pro nase dcerky predpotopni barbinka…kdo vi, ceho se jeste dockame ![]()
@jiraluk píše:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Tohle umíš jo
to je užasné