Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Zdravím krásné dámy!
Mám na vás dotaz, líbí se vám vaše jméno? Já se jmenuji Marta, je mi 15 let. Jako menší jsem to jméno nesnášela, ale teď mi přijde vznešené, není vůbec časté a hlavně je mezinárodní. Také se mi říká Májo. A co vy? Jak jste spokojené?
Já jsem Terezie. Měla jsem to podobně jako ty. Když jsem byla mladší byla jsem pro děcka Marie Terezie
nějak se mi nelíbilo.. teď mi ho všude chválí, jak je krásné vznešené, ne jen Tereza, že žádnou Terezii neznají a podobně.. já znám spoustu Terez ale Terezii žádnou. Naučila jsem se ho mít ráda a kdyby to nebylo tak otravný při zavolání ( mam syna pojmenovaného po otci, ještě stejně dceru to asi ne
)klidně bych ho dala své dceři. ![]()
Dlouho jsem svoje jméno neměla ráda. Když jsem pak zjistila, mezi kterými dalšími se rodiče rozhodovali, tak jsem zjistila, že jsem za ně vlastně docela ráda
Nicméně mně na něm vadilo hlavně to, jak moc je časté a často oslovované ve zdrobnělině, která se mi vůbec nelíbí, jméno jako takové se mi líbí. Vždycky jsem chtěla nějaké trochu zajímavější, nebo alespoň takové, které nesvádí k blbejm zdrobnělinám. Marta je super jméno ![]()
Já jsem Petra a je to podle mě nejošklivější jméno ze všech. Ještě horší je ovšem v pátém pádu. Jako malá jsem na to vůbec neslyšela a vyžadovala jsem aspoň jemnější zdrobnělinu, leč marně.
Ještě tak podobně ošklivá jsou jména Martina, Pavla, Radka, Jana, Andrea - jména, co frčela v mém detství, pro mě jména pro babochlapy. Se omlouvám, jestli jsem někomu šlápla na kuří oko, ale na jméně kvalita člověka nestojí.
Já jsem se svým jménem nikdy nesmířila, i proto že doma mě neoslovovali zdrobněle nebo v jiných variantách. A taky proto že jsem se měla jmenovat jinak ale protože s dost širokého okolí někdo to jméno dál, tak mi dali takové, což mi od nich přišlo dost hloupé
Já svoje jméno nesnášela a styděla se za nej. Když jsem byla třeba na diskotéce, představovala jsem se jiným
teď už jsem dospělá, jsem s nim smířená a začalo být dost v módě, takže se všichni nedivi “cože? Jak?!
”
Ale dětství jsem kvůli tomu protrpela a těšila se až se budu v 18 smět přejmenovat ![]()
Moje jméno je v top 10 nejpočetnějších ženských jmen v ČR, takže žádná sláva.
Osobně bych ubrala ze svého jména jedno písmenko a líbilo by se mi daleko více. Už jsem ale líná a stará to řešit
Dětem jsme vybírali méně častá česká jména, která jsou ale mezinárodní.
@Terrinka93 píše:
Já jsem Terezie. Měla jsem to podobně jako ty. Když jsem byla mladší byla jsem pro děcka Marie Terezie![]()
nějak se mi nelíbilo.. teď mi ho všude chválí, jak je krásné vznešené, ne jen Tereza, že žádnou Terezii neznají a podobně.. já znám spoustu Terez ale Terezii žádnou. Naučila jsem se ho mít ráda a kdyby to nebylo tak otravný při zavolání ( mam syna pojmenovaného po otci, ještě stejně dceru to asi ne
)klidně bych ho dala své dceři.
Zrovna před týdnem jsem poznala jednu Terezu, která mě poprosila, abych jí říkala Terezie. Protože přesně jak říkáš, Tereza je dost časté jméno, ale Terezie krásné a originální!
@Anonymní píše:
Já jsem Petra a je to podle mě nejošklivější jméno ze všech. Ještě horší je ovšem v pátém pádu. Jako malá jsem na to vůbec neslyšela a vyžadovala jsem aspoň jemnější zdrobnělinu, leč marně.Ještě tak podobně ošklivá jsou jména Martina, Pavla, Radka, Jana, Andrea - jména, co frčela v mém detství, pro mě jména pro babochlapy. Se omlouvám, jestli jsem někomu šlápla na kuří oko, ale na jméně kvalita člověka nestojí.
Ahoj! Mrzí mě, že se ti jméno Petra nelíbí, je to moc hezké jméno, znám jednu a je moc krásná a hodná, všichni jí říkáme „Péťo“. Navíc na jménu nezáleží a věřím, že jsi určitě krásná žena!
@marzanna Bohužel neznám tvé jméno, ale podle profilovky jsi moc krásná! A tím pádem i tvé jméno ![]()
@Anonymní píše:
Já jsem Petra a je to podle mě nejošklivější jméno ze všech. Ještě horší je ovšem v pátém pádu. Jako malá jsem na to vůbec neslyšela a vyžadovala jsem aspoň jemnější zdrobnělinu, leč marně.Ještě tak podobně ošklivá jsou jména Martina, Pavla, Radka, Jana, Andrea - jména, co frčela v mém detství, pro mě jména pro babochlapy. Se omlouvám, jestli jsem někomu šlápla na kuří oko, ale na jméně kvalita člověka nestojí.
hlavně, že jsi anonym
@mojmira Já se za svoje názory nestydím. Ale přece si nebudu svůj krásný nick s ještě krásnější profilovkou spojovat s ošklivým jménem, který znamená kámen a ještě k tomu je pro tvrdýho chlapa
. Máti mi taky prozradila, že jsem měla být kluk a když se to holt nepovedlo, tak mi k jménu pro kluka prostě přifařili písmenko. O holčičím jméně vůbec neuvažovali. Jak milé…
Jsem Hana. V základním tvaru se mi mé jméno nelíbí. Používám zdrobnělinu Hanka a jsem s ní spokojojená
Nikdy jsem neprahla po extravagantním jméně. Postě obyčejné jméno pro obyčejnou holku
Jo, a další Hanku jsem potkala naposledy na základce.