Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Dobrý den všem,
s manželem jsme vybrali pro zdejší krajinu poměrně netradiční jméno. Nicméně na webu nasejmena.cz jsem toto jméno našla i v obdobě, která se nám nejvíce líbí.
Mohu předpokládat, že když se jméno objevuje v této statistice je už uznané v ČR a nemusím tak složitě získávat povolení?
Nebo je lepší si o povolení zažádat? Knihu od Knappové nemám a kupovat ji kvůli vyhledání jednoho řádku mi příjde zbytečné.
Děkuji…
@KeckaJ píše:
Dobrý den všem,s manželem jsme vybrali pro zdejší krajinu poměrně netradiční jméno. Nicméně na webu nasejmena.cz jsem toto jméno našla i v obdobě, která se nám nejvíce líbí.
Mohu předpokládat, že když se jméno objevuje v této statistice je už uznané v ČR a nemusím tak složitě získávat povolení?
Nebo je lepší si o povolení zažádat? Knihu od Knappové nemám a kupovat ji kvůli vyhledání jednoho řádku mi příjde zbytečné.
Děkuji…
Knihu mam, jestli chces, podivam se ti tam.
Nejjednodusší je zavolat na příslušnou matriku. Tam ti řeknou, jak k tomu budou přistupovat a jasno máš hned…
@Janli píše:
Nejjednodusší je zavolat na příslušnou matriku. Tam ti řeknou, jak k tomu budou přistupovat a jasno máš hned…
No syn je Teodorik..normalne v knize p. Knappove je a na matrice se prvni zeptala zda na to mame „povoleni“…povidam ze ne, ze uz povolene je…a strastne se divila
. Knizku jsem si vzdy pujcila v knihovne…urcite bych taky nekupovala.
@KlarkaK píše:
No syn je Teodorik..normalne v knize p. Knappove je a na matrice se prvni zeptala zda na to mame „povoleni“…povidam ze ne, ze uz povolene je…a strastne se divila. Knizku jsem si vzdy pujcila v knihovne…urcite bych taky nekupovala.
Proto je tam u takových jmen dobrý zajít předem, aby na to byli připravení a nenechávat to až po porodu..
Psala jsem email na matriku a v pohode mi odepsali. Mame Doriena, nechtěli jsme Doriana. Pani mi dokonce upresnila, ze u kluka je to v poradku a kdybychom chteli holcicku Dorien, tak musime zazadat. ![]()
@Janli Spis jsem to myslela tak, ze pani na matrice vedela prd…formulare jsme davali pred porodem jelikoz Apolinar to tak chtel a hlavne jsem nemela duvod kdyz to jmeno je uplne normalbe uvedene o tom premyslet…