Nasejmena.cz - ověření jména

2650
3.5.20 22:14

Nasejmena.cz - ověření jména

Dobrý den všem,

s manželem jsme vybrali pro zdejší krajinu poměrně netradiční jméno. Nicméně na webu nasejmena.cz jsem toto jméno našla i v obdobě, která se nám nejvíce líbí.

Mohu předpokládat, že když se jméno objevuje v této statistice je už uznané v ČR a nemusím tak složitě získávat povolení?

Nebo je lepší si o povolení zažádat? Knihu od Knappové nemám a kupovat ji kvůli vyhledání jednoho řádku mi příjde zbytečné.

Děkuji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21593
3.5.20 22:22
@KeckaJ píše:
Dobrý den všem,

s manželem jsme vybrali pro zdejší krajinu poměrně netradiční jméno. Nicméně na webu nasejmena.cz jsem toto jméno našla i v obdobě, která se nám nejvíce líbí.

Mohu předpokládat, že když se jméno objevuje v této statistice je už uznané v ČR a nemusím tak složitě získávat povolení?

Nebo je lepší si o povolení zažádat? Knihu od Knappové nemám a kupovat ji kvůli vyhledání jednoho řádku mi příjde zbytečné.

Děkuji…

Knihu mam, jestli chces, podivam se ti tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
3.5.20 22:32

Nejjednodusší je zavolat na příslušnou matriku. Tam ti řeknou, jak k tomu budou přistupovat a jasno máš hned…

• Citovat
  • Upravit
4022
3.5.20 23:15
@Janli píše:
Nejjednodusší je zavolat na příslušnou matriku. Tam ti řeknou, jak k tomu budou přistupovat a jasno máš hned…

No syn je Teodorik..normalne v knize p. Knappove je a na matrice se prvni zeptala zda na to mame „povoleni“…povidam ze ne, ze uz povolene je…a strastne se divila :roll:. Knizku jsem si vzdy pujcila v knihovne…urcite bych taky nekupovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
3.5.20 23:26
@KlarkaK píše:
No syn je Teodorik..normalne v knize p. Knappove je a na matrice se prvni zeptala zda na to mame „povoleni“…povidam ze ne, ze uz povolene je…a strastne se divila :roll:. Knizku jsem si vzdy pujcila v knihovne…urcite bych taky nekupovala.

Proto je tam u takových jmen dobrý zajít předem, aby na to byli připravení a nenechávat to až po porodu..

• Citovat
  • Upravit
749
3.5.20 23:38

Psala jsem email na matriku a v pohode mi odepsali. Mame Doriena, nechtěli jsme Doriana. Pani mi dokonce upresnila, ze u kluka je to v poradku a kdybychom chteli holcicku Dorien, tak musime zazadat. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
4.5.20 02:23

Wow Dorien je boží :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4022
4.5.20 06:36

@Janli Spis jsem to myslela tak, ze pani na matrice vedela prd…formulare jsme davali pred porodem jelikoz Apolinar to tak chtel a hlavne jsem nemela duvod kdyz to jmeno je uplne normalbe uvedene o tom premyslet…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2650
4.5.20 12:08

@warita To by bylo super, napíšu SZ, díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze