Liják a cesta do školky

983
25.3.26 10:32

Liják a cesta do školky

Ahoj, já mám úplně ale úplně blby dotaz a budu rada za všechny nápady :D
Jsem autem nepojizdna, takže chodím se synem do školky pěšky. Teď jsou u nas celkem lijáky. Když byl syn sam, tak to bylo jednoduchý, nepromokavy obleceni, gumaky a proskakat se kaluzema do školky. Ale teď už mám i mimino ve sportaku. Nesnáší plastenku, ale ten řev cestou chvilku dam. Problem nastává až když prijdem ke školce. S kocarkem tam zajet nesmim a nadrzo bych ani nemohla, protože se kočár do dveří nevejde (žádná striska nikde), takže musím sundat plastenku, odpoutat a vytáhnout mimino, teď co s nim, nemam kam položit, jednou rukou nandavam zas plastenku na kočár, aby nebyl úplně durch. To mokneme i já i mimino a pak cestou domu to same jen obráceně. Ze já jsem mokra nevadi, mimino ma taky nepromokavou kombinezu, ale kapuci dává furt dolu a než zas jednou rukou sundam plastenku a dam dovnitr mimino, tak je fusak mokrej, kočár mokrej, mimino taky.
Manžel jezdí do práce dřív, takze odvoz do školky staršího nemam.
Nemate nějaký typ, hack, napad, jak to udělat rychleji, suseji, lehceji?

Dík a fakt sorry za takovej dotaz :lol:
Edit:nositko fakt nechce, zmítá se jak posedlá dablem

Příspěvek upraven 25.03.26 v 10:36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13758
25.3.26 10:35

Pořídila bych nosítko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22907
25.3.26 10:44

Přesně nosítko + deštník a máš klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16961
25.3.26 10:50
@Anezka1990 píše: Více

Ahoj, nojo těžký.

Budto si mimino zvykne na nosítko, pláštěnku a nebo budete všichni doma, když prší :nevim: Asi jako uplně jiný řešení není. Moje holky nosítko taky odmítaly - odtahovaly se, řvaly, slintaly, zakláněly hlavu… ale na ruce vydržely. Takže budto z tebe bude Rambo a budeš nosit na rukách, nebo se koukni po takových „ledvinkách“ které jsou zároven klínky na nošení dětí na boku, kdy to dítě nedržíš celou vahou, ale ulevíš si tím, že ho na klínek posadíš. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1552
25.3.26 11:01
@chs.jasmin píše: Více

Jo, tohle nositko (wildride) na bok využívám já právě na vyzvedavani ze školky. Nebo ho mám na sobě a když malej (2) nechce šlapat hodim ho tam. Na zádech i s batohem v pohodě. S deštníkem též. Úplně v pohodě pomůžeš staršímu v šatně. Samozřejmě to není na nějaký denní nošení a dlouhé nošení. Je na tuhle krizovku, přijatelná alternativa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
570
25.3.26 11:11

Nosítko a deštník.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20513
25.3.26 11:12

Malou jsem nosila v nositku, v nosici bunde a mikine, k tomu pripadne destnik, kdyz prselo. Taky jsem nesnasela vyndavani a zase davani do kocaru pred skolkou, kor v desti. A kdyz jsem ji nechala v kočárku pred skolkou, tak byl rev i za tu malou chvilku. Tohle bylo nejsnazsi reseni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5019
25.3.26 11:37

Nad kočárek jsem položila deštník. A nebo nosítko, jak je tu zmíněno. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4492
25.3.26 12:05

Na situace, kdy potřebuju syna chvíli nést nebo je těžší přístup s kočárkem, tak mám RS šátek. Navázání je jednoduché a můžu ho nosit na bundě nebo pod bundou.
Taky jsem ho párkrát využila, abych měla do patra volné ruce na nákup a syn se spokojeně nesl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
983
25.3.26 12:28

Holky dík, to boční nositko zkusim, to me nenapadlo. 11 kilo bych neutahla celou cestu.
A teď jsem zkusila nositko dat aspoň na zada, jako batoh a celkem to šlo, doma na chvilku, tak uvidime!
Každopádně dík vsem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.3.26 13:01

11 kg? To mělo naše dítě v roce a půl. Nechávala jsem ho venku v kočárku, přes okno kontrolovala a zatím předala staršího.

• Citovat
  • Upravit
334
25.3.26 13:31

Nosítko a destnik, 11 m a pres 11 kg :D ale kdyz nechce, je to blbe. Sportaku bych hodne pretahla strisku a jeste bych zkusila zadelat samo domo velikym destnikem a plastenku pres nohy. Nebo vyrobit jeste nejakou prodlouzenou strisku. Kocar nechavam v satne, k tride jdu jen se starsim. Kocar se nevejde do dveri? To musi mit problem spousta maminek. Neni v zahrade striska (nad popelnicema, zahradni domecek.. )? Mohli by pridelat aspon markyzu u dveri. Ze se maminky jeste neozvaly 🤔

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10886
25.3.26 13:35

Já nechápu, jak nemůže sporťák projet dveřmi :nevim:. Nikde jsem se nesetkala s tím, že by na chodbě nemohly stát kočárky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
25.3.26 13:36

My jsme nosítkoví, ale pravda, některé děti nosítko nerady nebo potřebují nějaký čas na zvykání. Jsou ale různá nosítka - způsobem nošení i tvarem. Dají se půjčit na zkoušku.

Pokud má 11 kg, můžete vyzkoušet i trekové nosítko na záda (podle mě je nošení mnohem náročnější, těžiště daleko od těla a dítě snadno prochladne, ale někteří si chválí).

Důvod, proč miminko nošení odmítá, může být i v oblečení - nacpat je do nosítka v kombinéze není pohodlné ani pro nosiče, ani pro dítě. Nožičky zatím můžou prochladnout. Dá se to řešit nosícím oblečením, pokud jde jen o nárazovou akci, klidně volnějším kabátem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15511
25.3.26 13:42

U nás se do školky s kočárem taky nesmělo. Ženský normálně nechaly kočár i s děckem venku. Těch pár minut se dítě nezbláznilo. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí