Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, zase pisu. Je mi neco nejasne.
hodne jsem cetla ze tato antikoncepce dost zadržuje vodu v tele. Jak se to pozna? Beru asi osmy mesic a nahore mam asi necelych sest kilo. A dost mi to vadi. Tudíž jak se pozna ze je to zrovna zadrzovani vody nebo jen proste tloustnu
cm
premyslim uz o zmene na yadine, logest nebo jeanine ale u te me vadi ze se vůbec nemusi dostavit menstruace. Dekuji, za chyby a preklepy se omlouvam, pisu z mobilu…
Pokud jsi nezměnila svoji životosprávu, stravovací návyky, pohyb atd, tak to s velkou pravděpodobností bude voda. Ale poznáš až vysadíš
@kacaaa tak při zadržování vody jsou otoky. Nejčastěji na dolních končetinách. Jinak já lyndynette brala několik let a nepřibrala jsem prakticky nic. Možná kilo, nebo dvě. Ale to bylo dáno i tím, že jsem měla méně pohybu než předtím a s antikoncepcí to nejspíš vůbec nesouviselo.
Ahoj, já přibírám bohužel u každé antikoncepce, Dr. mi tvrdí, že je to voda, ale bohužel ty kila nezmizely, ani když jsem vysadila, takže tím to nebude. V minulosti jsem u jedné antikoncepce přibrala skoro 20 kg za rok. Životní styl jsme nezměnila, bylo to jediné vysvětlení (narostly mi i prsa - hodně). To bylo před 10 lety. Teď beru AC znovu a zase přibírám. Je fakt, že jsem po porodu hodně jedla sladké a tak, takže to může být i tím, ale řekla bych, že ta AC k tomu také přispívá. Mám zase víc pohybu, s dítětem, předtím jsem seděla celé dny v kanceláři u PC… Takže můj osobní závěr je, že já prostě po každé AC přibírám:-(…
Ja zase po roce brani teto antikoncepce asi deset kilo shodila aniz bych se snazila, samozrejme stezovat si nemuzu, jeste by to par kilo chtelo… Je to asi dost individualni…
Já jsem po užívání této antikoncepce přibrala asi 5 kg za půl roku. Pak se to zastavilo. Doktor říkal, že je to voda… ![]()
Ja sem po teto antikoncepci taky pribrala. Sice asi jen tri kila, navic mi prislo, ze jsem i vic naladova. Vysadila jsem ji a vse se pak vratilo k normalu.
Ja jsem u lindynette vice naladova a podrazdena…a pribrala jsem behem dvou let asi 5 kilo ale.ja.pribrat potrebovala takze u me zadna tragedie..
![]()
Ja ji driv taky brala.. A po nejake době jsem z nevysvetlitelnych důvodu zhubla z 55 kg na 45 kg během mesice. Aniž bych přestala jist. Uzavřelo se to sice jako „ze stresu“ ale nikdo neřešil ze beru antikoncepci
ono je to člověk od člověka. Ja kila shazovala i potom co jsem brala jiné druhy. Kdyz jsem mela vysazenou, naopak jsem pribirala… Takze bych řekla ze pribirani je tělo od těla, každé reaguje na hormony jinak
jinak otoky bys poznala nejspis… Kamarádka z HA otekla v oblasti žaludku, bricha a zad a uz od pohledu bylo vidět, ze to neni spek. Je to na dotyk takové trochu jiné…
Ahoj já jsem ji brala před těhotenstvím a žádné přibírání ani zadržování vody jsem neměla ![]()
S lindynette mam dobrou zkušenost a nemám s ním nejmenší problém. A doporučil mi ji můj velice dobrý gynekolog.
Já jsem po prvním roce přibrala asi 3 kg, ale myslím si, že je více faktorů, na které bych nárust váhy mohla svést, než zrovna antikoncepce.
Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli po HA přiberu. Dnes jsem si vzala první prášek, je mi 16 let a teď vážím 48 kg, upřímně bych vážně nechtěla přibrat a všechny příspěvky co vidím tak mě děsí. Od gynekologa mám lindynette, prý je šetrnější, ale i tak se bojím co přijde.