Lindynette - vynechání tří tabletek

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
272
25.12.12 20:26

lindynette - vynechání tří

Ahoj, potřebovala bych poradit. Beru antikoncepci lindynette a zapoměla jsem si vzít 2., 3. a 4. tabletku, mezitím jsem měla pohlavní styk. Po tolika vynechaných tabletkách jsem tudíž dostala menstruaci. V příbalovém letáku je že se má zapomenutý prášek vzít hned jak se to zjistí tudíž třeba dva najednou, jenže já zapoměla tři, tak nevím jestli je dobírat, nebo pokračovat dál a ty tři prostě budou vynechané a hlavně nevím zda nejsem těhotná. A nebo mám počkat měsíc a začít až dostanu další menstruaci zase od začátku. Stalo se vám též něco takového? co jste dělali? Poraďte prosím Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3624
25.12.12 20:36

Vzhledem k tomu, že v příbalovém letáku taky píšou, že pokud si vezmeš tabletku o více než 12 hodin později, tak se máš 7 dní chránit ještě jinou antikoncepční metodou, a ty jsi si nevzala ty tabletky hned 3, tak těhotná být klidně můžeš. Jinak nevím, jak postupovat, když zapomeneš 3 tabletky po sobě, ale upřímně nechápu, jak se to někomu povede :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
272
25.12.12 20:39

Už se mi to párkrát stalo, ale vzala jsem si vždycky do 12h nebo jsme se s přítelem těch 7 dní neviděli takže to nevadilo (bydlí daleko), ale ted v tom předvánočním zmatku mi to úplně vypadlo z hlavy a ted nevím co s tím :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3624
25.12.12 20:42

@anpa1 Já jsem vždycky zapomněla nejdéle do druhého dne ráno, víc než těch 12 hodin..Být tebou, asi bych si zavolala ve čtvrtek svému doktorovi, ikdyž teď mezi svátky možná bude problém, aby ordinoval…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
25.12.12 20:50

Taky se mi to sem tam stane, ale mně vždy 3 den vynechání dorazí MS, takže být tebou přeruším a počkám na MS, pak začni znovu rozebrané platíčko :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
272
25.12.12 21:09

Mě skončila v pátek ms a současně jsem si brala prášek z nového platíčka, pak jsem v sobotu, neděli a pondělí zapoměla :roll: a dnes jsem právě dostala ms, tím že jsem tak dlouho vynechala, tak ted nevím jestli si vzít dnes normálně prášek za dnes + k němu poslední zapomenutou tabletku jak je psáno v letáku a dodržovat 7 dní jinou ochranu nebo čekat až dostanu normální ms, né tu z vynechání prášku a začít od prvního dne menstruace, hlavně nevím jestli jsem třeba neotěhotněla, tak abych pak nebrala prášky a nebyla náhodou těhu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1165
25.12.12 21:45

Pokračuj dál, s tím, že už ty tři nevezmeš a 7 dní se chraň, těhotná být můžeš, ale dle mě spíš ne…
Aha a nyní čtu. že jsi to i dostala, takže v tom případě bych počkala na další MS :mavam:

Příspěvek upraven 25.12.12 v 22:10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12680
25.12.12 21:52

Mě se to stalo taky. Zapomněla jsem ty prášky doma a jeli jsme na dovču. Normálně jsem to dostala, počkala měsíc do další MS a začla brát jako nové (při začátku MS). Tím i budeš mít jistotu, jestli jsi nebo nejsi těhotná. Také jsem brala lindynette.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
26.12.12 08:41

@anpa1 udělej klasickou 7 denní pauzu a 7 den od užití poslední tabl. zační brát znova… tj. jestli jsi měla poslední v pátek, tak další pátek si vezmi první a pokračuj v užívání z platíčka dále :-)
Kdybys byla těhotná, tak MS nepřijde :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí