Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, měla bych dotaz, pokud se v tom někdo vyznáte, jestli léky Tritico 150 a Guajacuran můžou ovlivnit spolehlivost HA Yadine. Neberu je nijak po hrstech a pravidelně, Tritico pouze nárazově a na spaní. Pravidelně beru pouze potravinový doplněk proti stresu, který se skládá z medunky, kozlíku, chmelu a srdečníku, tak tam snad žádné riziko nehrozí. V příbalových letácích jsem o antikoncepci nenašla nic a v lékárně mě to nenapadlo se zeptat. Díky za odpovědi
Ovlivnit ji myslím nemůžou
Nebo teda aspoň můj gynekolog mi nic takového neříkal, jen mi po nasazení léku na depresi změnil antikoncepci z důvodu, že některé antikoncepce můžou často depresi ještě zhoršit ![]()
Neovlivňují. U těch přírodních ale bacha na třezalku, ta účinek antikoncepce ovlivnit může. Ale třezalka se nesmí brát ani při užívání antidepresiv.
Ahoj, mám taky takový dotaz k tématu se kterým si nevím rady - Párkrát jsem během měsíce pila třezalkový čaj a teď bych měla začít brát svoje 1. plato antikoncepce. Třezalku jsem určitě pila naposledy před víc jak 10i dnima a kvůli HA jí samozřejmě vyhazuju, ale zajímalo by mě, jestli i přesto může nějak oslabit HA kterou dneškem beru poprvé? Nechci se celý měsíc klepat jestli ochrana nebyla takto snížena.