Antikoncepce - špatné užití

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
13.12.12 21:16

antikoncepce spatne uziti

Ahoj holky,
byla jsem ted 3dny mimo domov a zapomnela jsem prasky, takze jsem ted 3vynechala, chtela bych se zeptat jak dal v pilulkach pokracovat.Mam ty tri vynechat a zacit brat ten nasledujici ctvrty a klasicky uz dobrat plato? Navic se mi ke vsemu dnes spustila menstruace, tak si nevim rady co ted s tim. A jeste dotaz, kdybych nahodou byla tehu a antiko brala dal skodilo by to plodu? Dekuji moc za rady!

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15811
13.12.12 21:27

Ja bych prestala brat tabletky uplne, pockala bych do dalsi menstruace a zacla brat z noveho platicka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3429
13.12.12 21:37

A co mrknout do příbalového letáku, tam bývá napsané, co v takovém případě dělat. Záleží, jakou máš HA, jestli mají všechny pilulky stejnou dávku hormonů nebo máš trojfázovou. Nebo zkus ráno zavolat doktorovi, případně jak radí pvmr, měsíc si dej pauzu a načni nové platíčko. Pokud bys byla těhotná, myslím, že bys to zjistila brzo a plodu by to neuškodilo. Je hodně maminek, co otěhotněly přes HA a mají zdravé děti ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
232
13.12.12 21:52

Záleží taky, jak dlouho v tomto cylku už jsi prášky brala - jestli je to ze začátku, nebo spíš ke konci. Řekla bych, že teď bys neměla ještě 4 dny brát (aby to bylo dohromady 7 dní bez, jako vždycky, jen v jinou dobu - jako když si potřebuješ menses posunout) a pak začít z nového balení. Ale záleží na spoustě věcí, tak zítra zavolej a domluv se s doktorem ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4062
13.12.12 22:47

A nebylo by nejlepší přečíst si příbalový leták? Jestli ho nemáš, nejspíš půjde najít na internetu, stačí dát vyhledat název prášků + příbalový leták. Tam většinou bývá napsáno, co v takovém případě dělat. Co si pamatuju z doby, kdy jsem HA brala, většinou to bylo tak, že normálně pokračovat a pokud zbývá do konce platíčka míň než 7 prášků, tak nedělat pauzu a rovnou navázat další měsíc. A chránit se až do dalšího cyklu kondomem, protože ta HA nefunguje, když jsi vynechala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
232
13.12.12 22:53

@Kassy já už HA taky dlouho neberu, tak si to moc nepamatuju, taky je samozřejmě každá jiná, ale co vím, tak tam bylo popsáno jen co dělat, pokud zapomeneš jednu tabletu. Když vynechala 3, tak stejně jediný, co tam bude, bude, že má zavolat doktorovi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8781
10.1.13 22:43

Ahoj :mavam: moc to sem nepatří, je to spíš opačný problém, ale nechci to tu plevelit novou diskuzí ;)

Nějak mi to dnes nedošlo a vzala jsem si dvě tabletky, takže dnešní i tu zítřejší páteční. Takže jak ted pokračovat dál? Vynechat teda pátek a pokračovat od soboty nebo si vzít sobotní zítra a jet dál? (Tím pádem bych brala antiko jen 20 dní místo 21). Na toto není rada ani v příbal. latáku :mrgreen:

Děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
978
10.1.13 22:48

@AngelLilly hmmm :D já bych asi vzala zítra tu sobotní?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101524
10.1.13 23:07

@AngelLilly Já raději taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8781
10.1.13 23:14

To je situace co? :mrgreen: Zkusím ráno brnknout doktorce a uvidím ;) a děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mystery
10.1.13 23:36

Vzala bych si v patek sobotní pilulku, zrovna teď se mi stalo něco podobneho. jedna tableta mi spadla do umyvadla a tak jsem pokračovala v brání a jen jsme skončila o den dřív, a menstruace přišla taky o den driv:-)

• Citovat
  • Upravit
2693
11.1.13 00:18

Pokračuj v pravidelném braní dál. Cyklus se ti zkrátí jen o den což není tak hrozné. A pak bych si i natáhla přestávku ze 7 na 8 dnů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101524
11.1.13 00:20
@Olion píše:
Pokračuj v pravidelném braní dál. Cyklus se ti zkrátí jen o den což není tak hrozné. A pak bych si i natáhla přestávku ze 7 na 8 dnů.

Pauza se natahovat nemá, nemusí to pak být spolehlivé… a on vlastně není důvod ji protahovat, prostě holt člověk bude začínat o den dříve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
978
11.1.13 11:54
@j.a.n.i1 píše:
Pauza se natahovat nemá, nemusí to pak být spolehlivé… a on vlastně není důvod ji protahovat, prostě holt člověk bude začínat o den dříve.

Jo taky si myslím že by se neměla natahovat, prostě vzít si ji normálně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zuzulíí
6.3.13 12:08

problém

AHOJ holky, mám takový problém.. Nejsem si jistá zda jsem při dobrání jednoho balení, udělala přestávku 8 dnů.. Nějak mi to nevychází, Je to o moc jiné datum než normálně.. Nemusí být do braní pokaždé stejné datum? Nejsem si jistá, zda jsem brala další a bez přestávky.. Co mám dělat, mám to vysadit a pak znova na to najet po další menstruaci? Díky moc

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

Těhotenský test 2v1