Cerazette - ano či ne?

242
21.12.12 11:40

Cerazette ano či ne?

Ahoj holky, prosím o zkušené o malou radu a názor… Mám 3 měsíce po porodu a přemýšlím nad antikonc. Cerazette (zatím jsem žádnou nebrala). Pořád kojím. S manželem jsme to zatím „riskovali“ :), ale mám strach to dělat takto dál… Nevíte, zda-li nemá nějaké vedlejší účinky? (nevolnost, přibírání na váze, otoky prsů…)… Jsem tak trochu na vážkách či vůbec začít brát, protože u nás není sex častý (tak 1×týdně) a vím, že prášky jsou dost drahé… Hm, nevím, poraďte. Děkuji a krásné Svátky přeji!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
23864
21.12.12 11:44

To si musíš vyzkoušet sama jak ti bude sedět. Každému vyhovuje něco jiného. Já ji třeba beru 4 a půl roku a žádné problémy nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
21.12.12 11:52

Přesně kvůli ceny a frekvenci sexu nějaký čas po porodu jsme používali kondomy :lol: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21618
21.12.12 11:54

Je to risk, mě ze začátku vyhovovala, pak jsem měla menstruaci co 14 dní a mezitím i špinění. tak jsem se na ní vykašlala, chránili jsme se jinak a po dokončneí kojení jsem najela na klasiku. vedlejší účinky jinak u mě neměla. ale tím že to jsou hormony, tak každé z nás budou fungovat v těle trošku jinak. dokud to nevyzkoušíš, tak to nezjistíš. no a ještě se pro jistotu nech zkontrolovat, jestli se už nezadařilo. kamarádka si takto myslela, že to risknou na konci šestinedělí a děti má od sebe 18 měsíců ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
21.12.12 12:03

Beru ji, ale nejsem odvázaná. Nechala jsem si to napsat kvůli kojení, ale krvácím a špiním podle plotu. Doktor to dával do souvislosti s kojením, ale už měsíc nekojím a před pár dny mi skončilo skoro dvoutýdenní špinění :roll:. Nevím dne ani hodiny, kdy to přijde. Ještě mám jedno a půl platíčka, a pak chci něco jinýho. Nebo nic. Při naší frekvenci se mi stejně zdá, že jsou to vyhozené peníze…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46226
21.12.12 12:56

Já teda beru Daisenette taky kojim a v pohodě, takže raději antiko :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18357
21.12.12 13:45

Ja kojim a mam azalii, vedlejsi priznaky zadne nepozoruju, krome chuti na sladke, to ale prisuzuju spis kojeni, jen mi vadi jak se musi brat relativne presne, napr. behem dopoledne jinak zacinam spinit, u jinych HA ktere jsem brala jsem tohle nemela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Raďulle
21.12.12 16:41

@mokan brala jsem to, žádné nežadoucí účinky jsem nezjistila, jen jsem první měsíc dlouho špinila… ale to asi musíš vyzkoušet, kamarádka brala azalii a totálně ji to rozhodilo cyklus, měla v podstatě MS pořád a to plně kojila… tak nevím :think:

• Citovat
  • Upravit
Judi
21.12.12 17:13

Mě po Ceraz. bylo strašně špatně, migrény, nevolnosti, cítila jsem se jako na začátku těhotenství. Vydržela jsem to dva měsíce a třetí plato jsem vyhodila, už jsem nemohla.

• Citovat
  • Upravit
2551
23.12.12 22:42

A jak jsou na tom cemově antikoncepce pro kojící? Mám cerazette a stojí 626,– tak jestli není něco levnějšího? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
24.12.12 07:22
@kitty77 píše:
A jak jsou na tom cemově antikoncepce pro kojící? Mám cerazette a stojí 626,– tak jestli není něco levnějšího? :think:

Já ji kupuju za 560,–, asi záleží na lékárně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
242
24.12.12 09:33

Holky, a braly byste vůbec antikonc. (s ohledem na tu vysokou cenu), když u nás je milování docela „příležitostné“ :) = max.1×týdně.
Na druhou stranu, manžel kondom moc nechce (pry si neužije).
Takže nevím… 10 minut slávy za 50,– se mi zdá divné :):):)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2551
24.12.12 10:39

Když nám komdom oběma nevyhovuje…nechce se mi uprostřed vášně někde hledat kondom a bez ochrany to nechcu riskovat :oops: jak přestanu kojit tak začnu brát zase lindynette 20 ta byla aspoň o dvě stovky levnější :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
24.12.12 11:06
@mokan píše:
Holky, a braly byste vůbec antikonc. (s ohledem na tu vysokou cenu), když u nás je milování docela „příležitostné“ :) = max.1×týdně.
Na druhou stranu, manžel kondom moc nechce (pry si neužije).
Takže nevím… 10 minut slávy za 50,– se mi zdá divné :):):)

Já bych nejradši nebrala nic. Kromě ceny a neustálého hlídání, abych nezapomněla, mě bavilo sledovat ten můj cyklus. S HA člověk žádnej cyklus nemá, připadám si divně. Ale je fakt, že otěhotnět nechci. V lednu jdu k doktorovi, už nekojím, tak se ještě o tom pobavíme s manželem a nejspíš bych šla zase do Logestu. Ten byl v pohodě. A nebo kondom. Na dávání si pozor nechci spoléhat, to bylo fajn, když člověk ještě neměl děti. Když mám dvě, raději bych něco spolehlivějšího :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
3.1.13 09:08

Já brala také po šestinedělí Cerazette. Mě vyhovoval, i po skončení kojení jsem nemenstruovala. Pro ty, které neví, tak Cerazette je nejdražší, stejné složení má Azalia a Daisenette (ta je nejlevnější). V lékárně mi hned dávali tu levnější Azalii, tehdy o Daisenette ještě nevěděli. Stačí se zeptat v lékárně, tam vám rádi doporučí levnější variantu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí