Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj maminky, nenašla jsem tu podobné téma a jsem docela zoufalá. Malému je 6 týdnů a jsme plně na umělým a poslední dobou líně saje a usíná u lahve. Když ho dám do postýlky, tak se probere a pláče hlady. Ze začátku jsme měli nutrilon, to baštil dobře, ale měl po něm zácpu, tak na doporučení kamarádek máme sunar. Zácpa už není, ale zase problém v tomto usínání. Vypije tak 100 ml za hodinu. Ten sunar je trošku hustší, tak jsem zkusila savičku s větší dírkou, ale bylo to samé a když už pil, tak hrozně hltal a pak vše vyblinkal. Přibírá dobře, v tom problém není. Nevím co s ním, jestli mu sunar nechutná, zkusit jiné mlíčko a nebo ještě počkat. Budu vděčná za všechny rady.
A pláče tedy hlady?
100ml za hodinu to pije po hodině vždycky?
Kolik vypije za den? a kolik váží?
Určitě hlady, má ručičky u pusinky a když mu dám k pusince prstík, tak hledá jak blázen. Za den vypije tak 500 ml plus minus 50 ml, jak kdy. Porodní váha byla 4170 a ted váží 4900.
Udělat větší dorku, ale ne zase tak velkou, aby to zhltal. Sunar je obecně velmi chutné mléko, takže si nemyslím, ze by mu nechutnal. Spise je lenivý Tvůj syn
Já na tady tohle, kdy se malý prejidal dávala cajicek fenyklovy anebo dudlik. Ony ta miminka si chtějí občas jen tak sat, dudlat. Neznamená to vždycky hlad. Zkus cajik, a uvidis ![]()
To vypije málo.
Můj syn má taky 6t a pije 8×cca 90/100ml denně Hipp mléka.
Lahvičku mám MAM.
Zpočátku neuměl moc dobře pít, tak jsem ho např. v půlce lahve nechala odříhnout, trochu se probral a pokračovalo se dál ![]()
Tak ho zkus nějak budit, pošimrat pod bradou, na noze apod. ![]()
@terulína Můj syn taky pil tak +/- 500ml denně a stačilo mu to, přibýval krásně. Těch 800-1000ml udělá za den teď ve 4 měsících. Každé dítě je jiný žrout ![]()
Ahoj!
A i přes den je hodně spavý? Neměl novorozeneckou žloutenku?
Zkusila bych krmit méně oblečeného, třeba jen v plíně. Děti usínají, když je jim teplo.
V průběhu kojení nechat odříhnout a pak znovu pokračovat.
Ano je spavý při každym krmení. Žloutenku neměl. No zkoušim ho pořád probouzet.