Čím vrátit mléko?

8020
21.5.15 00:02

čím vrátit mléko?

Ahoj, poradíte mě čím se vám opět vrátilo mléko?

Jsem 9týdnů a 3 dny po porodu císařským řezem dcery 33+4 PV 1600g v nemocnici 23 dní.
Nejdříve jsem odstříkávala po kapkách kolostrum pak odsávala (odsávačka mě nevyhovovala) takže nakonec ručně a vozila ji mlíčko, později jsem přikládala když jsem za ni byla, ale tím jak byla malá vyčerpávalo ji to takže jednou dostala do sondičky (později do lahvičky) jednou jsem nakojila.
Jelikož byla a je malá neumí pořádně trávit kojila jsem po 3,5 hod hodnotu podle 160/kg/den. Po každém kojení jse vážila, ale jelikož ty váhy mají jen na desítku a pokud se malá vrtí tak to váží pokaždé jinak nevěděla jsem kolik doopravdy sní, když jsem ji nedala odstříkané mlíčko z lahvičky. Od 7. týdne střídám Pre bebu a kojení protože malá hodně málo přibírala.
Nyní mám hnisavou angínu teď už je to lepší, ale začátek byl pro mě hrozný byla jsem unavená tak, že mě bolelo snad i koukat, balá jsem se abych malou nenakazila tak jsem jen odstříkavala, žádné přikládání. Přijde mě, ale že se mě mléko začalo ztrácet odstříkám hrozně málo, nechci se kojení vzdát.
Nikdy to nebylo tak, že by mě to teklo z prsou proudem nanejvýš kapalo odstříkala jsem vždy max tak 50-60.

Poradíte mi prosím jak opět rozjet a podpořit kojení.

Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4724
21.5.15 00:18

@luciekal nejlepší a největší stimul je dítě a jeho sání.. Jestli malá už hezky saje, přikládej a přikládej.. hlavně v noci hodně, to se dobře stimuluje tvorba. Kup si v DMku polštářek s třešňovýma peckama a prsa při kojení nastřídačku nahřívej, koj z obou prsou, střídej je, hodně pij a kup si čaj pro kojící matky..
Jsi šikovná, že po SC ve 34.tt takhle stále ještě kojíš :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8020
21.5.15 00:23

@lekarnicka28 čaj mám pít se snažím taky hodně, ale tím, že mě bolí každé polknutí jako čert.
Nebyla jsem te´d vůbec schopná fungovat hlavně mám strach abych ji nenakazila když bude u mě takhle blízko.
Děkuji za pochvalu.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
21.5.15 00:25

Ahoj. Mám podobný příběh, rodila jsem 33+0, p. váha 1990g. V porodnici přiložena asi 2×. Po příchodu domu 17.tý den nasazen Nutrilon 1. Malá brečela, prdíky šílený. Od toho večera jsem se zařekla, že UM už nikdy. Kojila jsem snad pořád, klidně každou hodinu. Pořídila jsem váhu, vážila, kojila, vážila, kojila… Pořád dokola. Malá taky neměla sílu, tak to trvalo hodiny. naštěstí jsem nemusela nic jiného dělat, bydleli jsme přechodně u mých rodičů, než jsme dodělali náš byt. Sice mi mamka nadávala, ať ji dám pořádně najíst, že mám málo mléka, ale já se nedala…
Závěrem: malé je 23 mesíců, stále kojím, sice jen z jednoho prsu(v dětství jsem měla úraz druhého-málo mléka), 1× po obědě večer před spaním a v noci.
UM neměla nikdy, přikrmovat jsem začala až kolem roka..
Radím přikládat, nestresovat se a hlavně SI VĚŘIT…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
21.5.15 00:28

A hodně mi pomohly stránky kojeni.net

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
21.5.15 00:33

Tu angínu bych asi řešila ústní rouškou při kojení…
50-60ml je náhodou super, víc takovej prcek stejně nesní, aspoň já mam takovou zkušenost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
21.5.15 00:35

@luciekal bereš antibiotika? Penicilínová se smí i při kojení.. POkud je to fakt angína, chtělo by to. Tvoje imunita bojuje a vyrábí protilátky a cpe je hojně i do mlíka..koj, tím maličkou nejlíp ochráníš, že to od tebe nechytne. Hodně si myj ruce, ldykoli než na ni sáhneš a při kojení si třeba vem roušku na pusu, at si klidnější.. dají se koupit za pár korun v rozumné lékárně nebo zdravotnických potřebách i po pár kusech.
A kojeni.net je výborné.. taky jsem z nich hodně čerpala..
Držte se, obě jste bojovnice a tým.. zvládnete to. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12185
21.5.15 00:40

Odstrikavas mene, protoze nekojis primo. Presto si myslim, ze po tom vsem mas jeste dost mleka. Nekde jsem cetla, ze dite je silnejsi, jak odsavacka. Tudiz kdyz nekojis, odstrikas mene a tudiz se zacina snizovat tvorba… Verim, ze az budes malou opet kojit, ze se tvorba mleka opet zvysi. Vedes si skvele. :palec: ani bych se nedivila, kdybys po opetovnem kojeni mela behem par dni mleka na rozdavani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12185
21.5.15 00:45

@luciekal jo a kdyz jsem byla nemocna, take jsem mela malo mleka. Trpelivost, pro jistotu v kombinaci s cajem pro kojici maminky a za par dni jsem opet mela mleka na rozdavani. Dokud mleko mas (a ze ho mas opravdu zatim dost), tak bych se niceho nebala. Jen tu trpelivost a poradnou lecbu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
21.5.15 05:58

@luciekal :hug: Budeš muset co nejvíc kojit, jen odsávačkou udrží dlouhodobě laktaci na slušné úrovni málokdo. Navíc při nemoci tam ten pokles tvorby mléka může být už jen tím, že tělo bojuje s nemocí a „cpe energii“ jinam, než do tvorby mléka.
Jak už někdo psal, dodržovat zvýšená hygienická opatření v kontaktu s malou (z mlíka by se ti nakazit neměla, budou v něm naopak protilátky), i když v případě takového nedonošence bych se možná raději ještě zeptala doktorky.
Existují i homeopatika na podporu laktace, někdo tu doporučoval čaj z řeckého sena (aleprý je to hnusný).
A dokrm dávej raději přes stříkačku, u flašky je větší riziko odstavení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
21.5.15 06:35

Prikladat co nejcasteji to jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3743
21.5.15 07:09

Moje sestra (už to je 20 let) přijela z porodnice s malou po šesti týdnech a částečně kojenou - narozená v 34tt a nechtěla přibývat - a rozhodla se plně kojit. Co si pamatuji na ten začátek, tak celé dny jen kojila a přebalovala a plně se rozkojila.
Její malá byla prostě drobek do 8-mi měsíců a pak už to bylo v pohodě (v 6týdnech měla 2kg, ve třech měsících měla 3 kg, pak co měsíc, to kilo).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5251
21.5.15 07:38

Pozvala bych domů kvalitní laktační poradkyni. Zkontroluje přisátí a sání miminka. Určitě přikládat a přikládat a dokrm alternativně, nejlépe cévkou po prsu (ne lahvičku, nedávat dudlík). Doporučuje se hodně nošení v šátku a kontakt kůži na kůži (vysvéct sebe donaha od pasu nahoru a miminko mít jen v plence, zalézt do postele, kojit a tulit se a zase kojit)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8020
21.5.15 11:56

S lahvičkou a dudlíkem, přisátím problémem nemáme lahvičku dostávala už když byla ve vyhřívaném lůžku co byla doma tak odstříkané mlíčko a teď i příkrm Prebebu pro nedonošené děti a pije krásně z prsa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8020
21.5.15 11:59

Moc děkuji za rady dneska ji budu zase přikládat tak doufám, že námto půjde mám ricinus tak jsem zvědavá zda pomuže.
Přikrm dostala protože přibralajen 80g za týden a to bylo málo i týden předtím málo tak jsem s příkrmem souhlasila (možná kdyby nebyla tak malinká tak bych to tolik neřešila, ale přibírání bylo potřeba)

Já jsem právě měla pocit, že je to málo.

Mám problém hlavně že s váhou nevím kolik doopravdy sní aby se nepřejedla, ale zárověn neměla hlad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová