Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Já jsem taky militantní kojička, mladšího kojím 2 a čtvrt roku a jsem rozhodnutá pokračovat tak dlouho, dokud bude zájem ![]()
Ja uz 5mesicu odsavam, protoze moje nedonosena dcera se nenaucila pit z prsu, prvni jsem kojila pres 2 roky, tak prece tuhle neosidim ![]()
@brko nejsem militantní kojící, ovšem um se snažím zavést až teď, kdy je malému téměř 9 m - a to proto, aby na mě nebyl tak závislý a já si mohla vyřešit zdrav. problémy. Jinak mi ani nenapadlo um dát ![]()
Mě příjde blbý to míchat… jinak proti um nic nemám, kojení je samozřejmě lepší pokud to jde(a to nemyslím spurt), ale třeba přes bojkot bych nešla, vlastně mě se to vyřešilo samo poměrně rychle… takže buď mm, nebo um, ale né na střídačku, nebo společně…
A jéje, zas jedna, co má potřebu píchnout do vosího hnízda…?
@brko 9 měsíců nespat víc než tři hodiny v kuse byla silenost, zajímalo by me, jak bys to resila ty. Kojila jsem rada, mrzelo me, ze přestal brzy chtít (resp at jsem dělala co jsem chtěla, tak mu to nestačilo). Je fajn, ze s um ma člověk celkem volnost a nemusí porad řešit potřebuju kojení. Naopak si myslím, ze na emiminu je víc propagatorek kojení než um. Záleží, do jaké diskuze se díváš.
Myslim, ze kazdy sam vi a citi co udelat ja dekuju bohu za UM.
@Lucie66 jak píšeš, já taky děkuji UM. Jinak teda nevím jak bych nakrmila syna. Holt ne každý má to štěstí kojit. ![]()
A co je ti do toho? Každého věc. Nemám potřebu nikomu nutit svůj způsob. Když se někdo na radu zeptá, ráda poradím. Nicméně pokud bych měla viset celé noci na odsávačce a dítě řvalo hlady, tak na to taky kašlu. A aby nedošlo k mýlce, mám jedno dítě, které se mnou stále spí a které se kojilo tři roky.
Ty si klidne militantne koj a ja budu svemu diteti davat co uznam za vhodne. Samozrejme po radne konzultaci s pediatrem. ![]()
@AstraG No fůůj, to už mi teda přijde fakt úchylný!! Ale můj názor ![]()
@AstraG Jako azt si kazdej dela co chce ale prijde mi divny kojit 4 lete dite.
![]()
Pročetla jsem si starší diskuze zde na emiminu a nevycházím občas z údivu. Když chce dítě víc v noci kojit, hned se doporučí UM (protože má asi hlad, mléko z prsu nestačí),nebo naopak pít z prsu nechce to se taky „vyřeší“ pomocí UM. A co třeba pojmy jako růstový spurt nebo bojkot kojení? Je to veliká škoda, když se pak dítě odstaví jen proto, že mamince bylo špatně poraděno. Takže milé maminky, já zde lobbuji za kojení! Máte to některá podobně jako já, nebo jsem jen já praštěná militantní kojná?