Neustále chce pít

misa5504
18.5.15 10:48

Neustále chce pít

Zdravím,
maminy máte někdo radu jak naučit mimčo(6 týdnů) na nějaký režim při kojení? Kojíme více méně pořád, vždycky u toho usne a za půl hod znobva, musím u prsa pořád pobízet, přitom mlíka mám dost. Už jsem z toho fakt ko a říkám si, jak bynám s UM bylo dobře. Je to fakt na palici, nejsem schopna se ani v klidu najíst. Zkoušela jsem mu dát napít až po třech hodinách, ale byl úplně nepříčetný. Jinak prospívá, čůrá až až. Chtěla bych nastavit režim co 3 přes den a co 4 v noci. Takhle s kojením bojujem už od porodu a já furt čekám, kdy se naučí pít za 15 minut plnou dávku a bude chvilku klid :zed:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
18.5.15 10:55

Dudlík?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.5.15 10:56

Takhle malinkému miminu nemůžeš nastavovat režim v jídle ty.. když má hlad musíš nakrmit… upraví se to časem. Já teda přešla na UM, chtěl jíst pořád po hodině, akorát se mi nedělalo mlíko..od začátku problémy.. byla jsem nervní a nevyspalá, začala jsem přikrmovat. Sice jsme už jen na UM ale jsme v pohodě já i malej ;)

• Citovat
  • Upravit
7323
18.5.15 11:00

Ja nevim, ale moje nikdy 15 minzt nepila a po 3 hodinach taky ne. To je teorie a nemuzes ji chtit po kazdem diteti. Moje dite pilo tak 5 minut maximalne a zhruba kazde 2-3 hodiny. Zkus dat dudlika a jestli ti nezabere, davej mliko, jak si rekne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
18.5.15 11:02

@JayLee ja zas nechapu prejit na UM z pohodlnosti matky. Mimino ma hlad, chce pit, tak se prejde na UM? Proc? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1688
18.5.15 11:09

Taky nerozumim tomu proc hned um.Maly az ted skoro v 5 mesicich pije co 3h.Driv i co hodinu a do dvou mesicu jsem nedelala nic jineho nez kojila. A v noci je to jak na houpacce, nekdy se budi co hodinu, nekdy jednou za noc a nenapadlo me prejit na um.Asi potrebuje citit tvou blizkost a prso ho uklidnuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
18.5.15 11:12
@Pomka píše:
@JayLee ja zas nechapu prejit na UM z pohodlnosti matky. Mimino ma hlad, chce pit, tak se prejde na UM? Proc? :nevim:

protoze prece nebude mimino omezovat maminku vjejich veledulezitych aktivitach. To by se mohla za tech par tydnu, nez mimino povyroste a intervaly se protrahnou, uplne zhroutit z toho chaosu.

@misa5504 spousta veci se da delat s miminem u prsa, vcetne jidla. Miminko muze mit rustovy spurt. Nebo jednoduse chce byt u maminky, zkus poridit satek na noseni deti.
Pripadne zkus Karpa a jeho pevne zavinuti a sum, muze to protahnout spanek na trochu rozumbejsi intervaly.
Pamatuj na to, ze je malicke, ale velmi rychle roste, za par tydnu se zacnou intervaly prodluzovat prirozene, od 4 mesicu muzes zacit s prikrmy, tim se tez cast kojeni odboura…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1210
18.5.15 11:19

Moje malá taky pila, kdy se jí zachtělo. Ještě neznalá jsem jí podle rady sousedky zkoušela dávat co 3 hodiny, aby se jí to v bříšku „nebilo“ a aby se prý naučila dobře pít. Houby s octem, vydržela jsem půl dne a pak konec. Nastavit režim takhle malému miminku je nesmysl. Ono to kojení není jen o hladu nebo žízni, třeba chce prostě být s tebou, je mu tak dobře, nebo ho něco bolí, trápí… Proč UM? Já bych ještě zkusila vydržet, neboj, nejsi sama, která takhle malé dítě v podstatě celý den jen kojí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
18.5.15 11:20

@JayLee kdybych pochopila důvody, které uvádíš, tak si dítě nepořídím. Když chci pohodlí a čas pro sebe, kojenec do toho moc nepasuje. Naopak nevíš, co v UM je. Je to náhražka mléka (díkybohu za ni pro matky, které kojit z nějakého důvodu nemohou), ale nepochopím to v případě, že nechtějí. Ale je to každého věc, ale rozhodně bych neradila zakladatelce přejít na UM v případě, že má mléka dostatek a má maličké mimino, se kterým se teprve musí sžít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
18.5.15 11:20

Tři hodiny mi dítě nevydrželo ani mnohem starší. Myslím si, že málokteré dítě se kojí právě takhle. Staršího jsem měla na UM, ale mladší byl kojený a v tomto věku jsem kojila po 20 minutách, tudíž pořád. Hodinu, hodinu a půl mi vydržel přes den až někdy v 5 měsících a to jsme najeli v poledne na příkrmy. O třech hodinách bych si mohla nechat jen zdát. Dítě se kojí podle potřeby, né podle hodin, kór v tomto věku. Můžeš zkusit dudlík. V 6 týdnech je navíc první růstový spurt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
18.5.15 11:28
@paandatko píše:
Taky nerozumim tomu proc hned um.Maly az ted skoro v 5 mesicich pije co 3h.Driv i co hodinu a do dvou mesicu jsem nedelala nic jineho nez kojila. A v noci je to jak na houpacce, nekdy se budi co hodinu, nekdy jednou za noc a nenapadlo me prejit na um.Asi potrebuje citit tvou blizkost a prso ho uklidnuje.

Mam to stejne. Akorat v peti mesicich zacaly lezt zuby a mame to odznova. Nejak me to neirituje. V noci spi se mnou a ja jen serviruji prso. Jinak se budila i po pul hodine. Ted ma i 4 hodinove intervaly nebo i delsi/kratsi - ani o tom nevim. Pres den byl jeji rekord 4 hodiny, kdyz se furt jezdilo s kocarkem. Jinak max. pauza je 2 hodiny. Ted, jak zacnou horka, pocitam s castejsim pitim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
misa5504
18.5.15 11:30

Tady nejde o moje pohodlí, to je fakt rada, že jsem si dítě neměla pořídit. Měli jsme těžký porod, mě ještě ted všechno bolí a prostě už cítím, že musím trošku odpočívat, jinak to nedám, navíc nedostatek železa dělá své. Domácí práce za mě taky nikdo neudělá, kdybych si mohla celé dny dovolit jen kojit tak to tady nepíšu. Chtěla jsem jen vědět zda nemá někdo radu. Růstové spurty mě taky baví, to byho měl od třetího týdne nepřetržitě.

• Citovat
  • Upravit
36004
18.5.15 11:30

Nebudu resit zda chces prejit na UM, tvoje vec. Moje kojena vydrzela dve hodiny, na zacatku co mam takovy mesic po porodu v mlze, tak jsem kojila skoro porad. Sama se rozhodni zda zatnes zuby a vydrzis to a kojit budes, nebo na UM, ale ani to ti nemusi zabrat aby dite nebrecelo. Chce byt s tebou, zna jen tebe a prsa jsou jeho jedina kamoska.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36004
18.5.15 11:32
@misa5504 píše:
Tady nejde o moje pohodlí, to je fakt rada, že jsem si dítě neměla pořídit. Měli jsme těžký porod, mě ještě ted všechno bolí a prostě už cítím, že musím trošku odpočívat, jinak to nedám, navíc nedostatek železa dělá své. Domácí práce za mě taky nikdo neudělá, kdybych si mohla celé dny dovolit jen kojit tak to tady nepíšu. Chtěla jsem jen vědět zda nemá někdo radu. Růstové spurty mě taky baví, to byho měl od třetího týdne nepřetržitě.

Ma svic deti? Spi u kojeni, lehni si, dej mu kozu a muzes spat. Domaci prace muze delat chlap.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
18.5.15 11:32

@misa5504 nikdo neříkal, že sis neměla pořizovat dítě, to byla reakce na úplně něco jiného. Jinými slovy, to co prožíváš se svým mimčem je úplně normální a já bych vydržela. Moje dítě taky pilo častěji a kratší dobu. Je moc malinký, za týden může být všechno jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová