Neustále chce pít

Napsat příspěvek
Velikost písma:
36009
18.5.15 11:30

Nebudu resit zda chces prejit na UM, tvoje vec. Moje kojena vydrzela dve hodiny, na zacatku co mam takovy mesic po porodu v mlze, tak jsem kojila skoro porad. Sama se rozhodni zda zatnes zuby a vydrzis to a kojit budes, nebo na UM, ale ani to ti nemusi zabrat aby dite nebrecelo. Chce byt s tebou, zna jen tebe a prsa jsou jeho jedina kamoska.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36009
18.5.15 11:32
@misa5504 píše:
Tady nejde o moje pohodlí, to je fakt rada, že jsem si dítě neměla pořídit. Měli jsme těžký porod, mě ještě ted všechno bolí a prostě už cítím, že musím trošku odpočívat, jinak to nedám, navíc nedostatek železa dělá své. Domácí práce za mě taky nikdo neudělá, kdybych si mohla celé dny dovolit jen kojit tak to tady nepíšu. Chtěla jsem jen vědět zda nemá někdo radu. Růstové spurty mě taky baví, to byho měl od třetího týdne nepřetržitě.

Ma svic deti? Spi u kojeni, lehni si, dej mu kozu a muzes spat. Domaci prace muze delat chlap.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
18.5.15 11:32

@misa5504 nikdo neříkal, že sis neměla pořizovat dítě, to byla reakce na úplně něco jiného. Jinými slovy, to co prožíváš se svým mimčem je úplně normální a já bych vydržela. Moje dítě taky pilo častěji a kratší dobu. Je moc malinký, za týden může být všechno jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
18.5.15 11:33
@pikola píše:
Nebudu resit zda chces prejit na UM, tvoje vec. Moje kojena vydrzela dve hodiny, na zacatku co mam takovy mesic po porodu v mlze, tak jsem kojila skoro porad. Sama se rozhodni zda zatnes zuby a vydrzis to a kojit budes, nebo na UM, ale ani to ti nemusi zabrat aby dite nebrecelo. Chce byt s tebou, zna jen tebe a prsa jsou jeho jedina kamoska.

No přesně :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
18.5.15 11:33

Abych to upresnila, tech 2 hodiny max. dala snad jen 3× za zivot :-) Jinak je to 1-1,5 hodiny. Obcas je to jen nacucnout a usnout :-)
Jo, maly mi pil po 3-4 hodinach, ale 45 minut na prsu a nakojeno 40ml, take nepribiral a ja jsem odsavala a dokrmovala hadickou po prstu.
@misa5504 toz bud rada, ze to tece a malicky cucat chce. Muze se stat, ze nebude umet sat z flasky (nedavno tu byla diskuze) a ani prso nebude chtit, to je pak trapeni. Jidlo si priprav predem a jez u toho. Tak, ze maleho budes kojit na fotbalistu a budes mit volnou ruku a casem to vychytas a budes mit volne dve :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
misa5504
18.5.15 11:42

No je to mazec, mě úpřímně nikdy nenapadlo, že je kojení takový boj. Kojení v sedě nám moc nejde, takže furt ležíme, pořídila jsem i váhu, vypije dost, al eprostě po mini dávkách 50 krát za den. Dudlík nechce. Jsem alergik takže kojit chci, i když těžko říct, zda to něčemu pomůže. Dítě mám první a myslím že i poslední :D
A můj chlap? Ten malého tak 5 min pohuštá a je to, takže asi tak.
Ještě zkusíme vydržet a uvidíme, do 6 měsíců bych to ale nedala a klobouk dolů před maminama, které to vydržely 8o

• Citovat
  • Upravit
36009
18.5.15 11:48

@misa5504 Nikdo nerika, ze kojni je jdnoduche. Zkus najit neco, co maleho zabavi, noseni, kocarek. Mala vydrzela dve hodiny pres den, prvni mesic jsem fakt kojila snad nonstop. Ale to se spravi. V 6 m mi spala celou noc. Je to jeste malinke miminko.
Moje nechtela ani dudlik, ve 2 mesich jsem ji chtela dal odstrikane v lahvicce ze bych vypadla na dyl ven a ani nahodou, mliko v lahvi si vzala az nekdy v roce a pul a stejne to pije sporadicky. Podle mne jsou mimina proste co je kojeni bavi, ja nemela srdce na to ji nechat hlady aby si tu lahev vzala. Ale jak pisu, kazdeho vec jak si to udela. Neboj, bude lip, prsa prestanou bolet, bde to trvat jen chvilku nakojit a dite zacnou zajimat i jiny veci nez prsa ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30332
18.5.15 11:49

@misa5504 musíš se rozhodnout zda chceš kojit či nikoliv. Mě děti taky pily takřka furt, ale já jsem chtěla kojit tak jsem je nechala. Naučila jsem se, si při kojení lehnout a číst si, aby mi ta doba líp ubíhala. Jak řešíš jídlo, tak jsem běžně u kojení i jedla, kdy jindy. Postupně se intervaly trošku natáhly, ale 3 hodin jsem dosáhla až s příkrmy, do té doby nehrozilo ani v noci. Jedno období jsme měli dokonce, že malý spal jen v náručí, takže nakojit a pak hodinu až dvě chovat, aby se aspoň trošku vyspal, to jen, že může být i hůř.
Takže pokud kojit chceš, najdi si polohu ať můžeš při kojení dělat něco zábavného, pokud ne, přejdi na UM, ale počítej s problémy s prsy, protože ty to tak lehce nezvládnou a 3 hodinové intervaly ti nikdo nezaručí.
A úklid se doma taky nezblázní. Jisté máš manžela, tak uklízej až on přijde domů nebo taky může uklidit on, oni to chlapy taky umí, i když dělají že ne. Mě ze začátku manžel připravoval i jídlo, protože jsem nebyla schopná s malým si namazat ani chleba. A odpočívala jsem s malým v posteli, lehnout, nakojit, zdřímnout si nebo si číst a bylo.

Ono to je s mimčem náročně, ale za čas to přejde a bude dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
18.5.15 11:50

@misa5504 mně malá pít nechtěla vůbec, neuměla držet prso. Z porodnice jsem odcházela s kloboučkama a kojím s nima dodnes. Doma jsem brečela, že ji nejsem schopná nakojit. Všechno se srovnalo a já se hodila do klidu po šestinedělí (hnusný období). Jinou pozici než v leže jsem riskla až nedávno, když jí bylo kolem půl roku. Můj chlap se taky nestaral a doteď s malou moc není. První jídlo jsem kolikrát snědla až odpoledne, když spala v kočáru nebo mi ji někdo pochoval. A vyspalá jsem taky nebyla, usínala kolem 2 ráno a celý večery probrečela. Bude líp :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30332
18.5.15 11:51

@misa5504 ještě mě napadla jedna věc, kolik stupňů máte doma? Ono jestli máte kolem 25 tak má taky žízeň a proto pije co chvíli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
18.5.15 11:52

@misa5504 zkusila jsi dudlik nebo uz jste se dostali ven s kocarem? Nam to vsede jde take nejhur. Doma kojim na fotbalistu nebo vleze.
Mozna, ze ma reflux a vraci se mu to do pusinky, proto nevypije vic. Casem se to vsechno upravi, zatim ma jen velmi malou vzdalenost od zaludku k pusince. Davej po kojeni do vyvysene polohy a take co nejlepe odrihnout.
V noci odrihnout nedavam, vyuzivam kazdou minutu ke spanku :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36009
18.5.15 11:58

Hele ja si mysli, ze nikde to neni s miminem jednoduchy. Sestinedeli jsem mela v mlze kojeni, muj muz mi rikal jak jsem byla na zabiti na nervy, ve dvou mesicich mela mala vecerni cernou dvouhodinku, kdy rvala do pulnoci kazdy den a ja ji proste vrazila muzovi a zavrela se v koupelne, vlezla si do vany a tam obcas bulela, dodnes se divim, ze mi nesvihlo :mrgreen: Nechci te desit, to je spis tak pro pobaveni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1688
18.5.15 12:10

@misa5504 Vsechno se casem srovna Taky jsem mela tezky porod, ztrata 2,5 l krve, po pul hodine stani me bolel cely spodek. Snidane mi chystal vecer chlap, obedy mi vozil z prace. A domaci prace jsem delala o vikendu, kdyz vzal maleho do kocaru.Taky mam prvni a zacatky byly tezke, ale ja kojit chtela, vsechno slo stranou a to jsem na uklid velky puntickar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
18.5.15 12:39
@misa5504 píše:
Tady nejde o moje pohodlí, to je fakt rada, že jsem si dítě neměla pořídit. Měli jsme těžký porod, mě ještě ted všechno bolí a prostě už cítím, že musím trošku odpočívat, jinak to nedám, navíc nedostatek železa dělá své. Domácí práce za mě taky nikdo neudělá, kdybych si mohla celé dny dovolit jen kojit tak to tady nepíšu. Chtěla jsem jen vědět zda nemá někdo radu. Růstové spurty mě taky baví, to byho měl od třetího týdne nepřetržitě.

Odpočívat s dítětem? To moc nejde. :mrgreen: Pokud máš nedostatek železa, tak ho určitě bereš, ne? Měla jsem po prvním porodu větší krevní ztrátu a se železem mě propouštěli z porodnice, brala jsem ho snad ještě téměř čtvrt roku. Domácí práce nikam neutečou a pokud nemáš doma další dítě nebo zvířenu o které se je třeba postarat, tak ano, dovolit kojit si celé dny, můžeš. Promiň, tohle jsou jen výmluvy. ;) Buď kojit chceš, zatneš zuby a vydržíš nebo kojit nechceš a hledáš důvody. Jiná rada asi není. Málokdy je kojení pohoda. Jak jsem psala, kojila jsem dítě po 20 minutách, do 5 měsíců po hodině… déle vydržel jen v kočáru, jedoucím. Doma jsem měla další 2-leté dítě. Neříkám, že jsem neměla stavy s tím seknout. Měla. Ale jsem ráda, že jsem to z vlastní pohodlnosti neudělala. Přežili jsme to všichni. ;) Bude lépe, než přijde zase období vzdoru. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
738
18.5.15 13:56

UM nemusí nic vyřešit, třeba bude chtít pořád popíjet pro změnu to umělé mléko. Nemůžeš se najíst při kojení? Syna jsem kojila tak, že ležel na gauči na zádech, já seděla předkloněná vedle něj a za jeho hlavou jsem měla normálně talíř a jedla jsem. Občas mu něco plesklo o hlavu, pravda, ale s teplým jídlem jsem takhle neriskovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová