Línější dítě nebo fyzický problém

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4396
22.10.16 06:16

Linejsi dite nebo fyzicky problem

Zdravim maminky, jdu si k vam pro radu.
Mam dvouleteho syna, ktery byl jako miminko hodne drazdivy, neklidny az do 8 mesice. Od roku se postupne uklidnoval. Chodit zacal az 16 mesicich. Trapi me to, ze je takovy neaktivni. Chodit se mu nechtelo, nikdy na nic nelezl, nebeha, kdyz chce se jakoby rozbehnout, je to jen rychlejsi chuze pomerne klativa. Pri chuzi ale nijak zvlast nepada. Neni to take klasicke neposedne dite. Muj tatka ted pracuje s pani, ktera se stara o dite se svalovou dystrofii. Trochu jsem se vystrasila, ze u techto deti se prave zacinam chodit pozdeji, dite nebeha atd. Mate nekdo doma taky takove neaktivni ditko, ale je vse ok?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12603
22.10.16 07:36

@e008 moje dcera začla chodit ve 13 měsících. Nikdy nelezla do výšek, byla a je opatrné dítě. Běhat začala po druhém ruce a to bylo hodně vtipný běh, spíš rychlejší chůze. Skákat se naučila teď ve třech letech. Jinak je to hrozná louda a rychlejší pohyb téměř neudělá. Neřeším to. Vypadá jinak zdravě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5487
22.10.16 07:49

My máme kamarády, jejichž chlapec je tedy slušná „brambora“. Není to žádná pomluva, říkají to o něm i jeho vlastní rodiče. :mrgreen: Chodil začal cca v 16 měsících, na hřišti spíš stojí a pozoruje cvrkot než aby aktivně lezl po prolézačkách. Když je občas s dopomocí vystrkán na klouzačku, sjede ji pozvolna dolů a svorně tleskáme. :potlesk: :mrgreen: Jako kdyby nemluvil tak, jak mluví, tak by to bylo na obavy. Ale mluví slušně - jsou mu tři. Problém jsou jednak velká hlava a druhak špatný zrak. To mu ten rozlet zpomaluje. I když, on po něm ani netouží. :mrgreen: Jak mluví tvůj syn a jinak je oki? Jestli je to jen ten pohyb, tak to se spraví. Holt druhej Bolt v něm neroste.. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348
22.10.16 07:58

Moje sestry dítě je úplně stejné. je zcela zdravej. pokud toho pohybu je schopný (vyleze na prolízačku, umí popoběhnout) - tak bych to neřešila

já mám to opačné dítě - neposedí, vyleze VŠUDE, chodit skoro neumí - jen běhat. já zase slýchám, že není normální, že je ADHD. takže buď ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
213
22.10.16 08:00

To bych se spíš poradila s lékařem než tady, záleží jakou má motoriku, umí třeba držet lžíci, sám se nají? Jezdí na odrážedle? Jak chodí do schodů? Pokud je jinak všechno v pořádku, tak bude asi opravdu jen línější, netrápila bych se tím, ono to má svoje výhody, já mám hyperaktivní dítě, takže vím o čem mluvím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
22.10.16 08:51
@Alyss1 píše:já mám to opačné dítě - neposedí, vyleze VŠUDE, chodit skoro neumí - jen běhat. já zase slýchám, že není normální, že je ADHD. takže buď ráda.

Nemu si nutne byt. Tam jde i o to, jak se dite zvladne soustredit na nejakou praci. To, ze je zivejsi nutne neznamena ADHD :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
22.10.16 10:51

Jasně že tvoje dítě netrpí svalovou dysforií (kdo si čte o jakýchkoliv přízancích nemocí na internetu, tak je diagnostikuje buď na sobě, nebo u svých blízkých), ale je spíše pomalejší a tím že se málo hýbe, tak nemá dostatečně rozvinutou motoriku a dostatečně zpevněné svalové skupiny a to vede k tomu, že se hůře a méně hýbe.

Zkuste chodit na nějaké společné cvičení rodičů s dětmi a případně cvičtě společně i doma, kdyby se to nelepšilo, tak to bude chtít potkat se s fyzioterapeutem, co dělá děti a zvážit, jestli to už je na cílené intervence.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
22.10.16 10:56

Starší dcera začala chodit ve 14m a mladší ve 17,5m.
Starší je velmi opatrné dítě, nejezdí na odrážedle, běh si velmi rozmyslí. Baví jí plavat, ale to taky jen, když se jí chce. Ale lektorka jí chválí. Na kole má hysterický záchvat.
Mladší drandí na odrážedle. Na jaře už dostane kolo. Plave ráda, běhá skáče, leze.
Starší se naučila dělat kotoul teď, když to viděla malá tak ho taky už umí.
Každé dítko je jiné.
Pokud má špetičkový úchop a jinak motorika je v poho. Asi bych se smířila, že je dítko takové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4396
22.10.16 16:55

Diky za reakce.
Urcite patri mezi opatrnejsi. Od malicka ma volnost, jednou si privre prstiky a pak si sam dava bacha, zadny zbrkloun.
Slova opakuje, na 22 mesicu si myslim slusne skore, nic svetoborneho, ale je mu jakztakz rozumet.
Sam se nenaji. Je to nejedlik, parkrat si da do pusy lzickou, ma kolem sebe svincik, ale pak musim nastoupit ja, vydrzel by nejist, ma to po me.
Samozrejme k fyzio uz jsem objednana, mam podle me rozestup brisnich svalu, ale az za mesic a trochu me to znepokojilo, kolem sebe mame same nerizene strely;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí