Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Pokud normálně jíš, tak ano. Na začátku nic jiného není potřeba.
Beru ciste jen listovku, nemam v umyslu priplacet si za drahe vitaminy. Jim vyvazenou stravu, dle chuti a moznosti zaludku ![]()
Já třeba ze začátku nemohla nic, protože jakýkoliv prášek jsem hned vyzvracela.
A pestře jsem taky moc nejedla, zvládla jsem jíst jen suchý rohlíky, suchý oplatky. Pak jsem jedla jen listovku.
@Aja-KS Ahojky, já neberu vůbec nic. Listovku mi doktor nedoporučil kvůli pojivům, které tablety obsahují. Takže ani u druhého těhotenství neberu nic.
U prvního sem nebrala nic a pohoda. Pak sem měla SP tak sem začla brát listovku, tu silnější a brala sem ji do konce prvního trimestru než sem přešla na tu slabší. Nic jiného není třeba. Nicméně ona největší účinek má když se bere už několik měsíců před otěhotněním.
Ahojte, chtěla bych se zeptat zda je tu někdo, kdo bral k té listovce ještě něco dalšího a popřípadně co?
@ARamarka Ahoj ja beru od zacatku jen listovku 800 1× denne a utrogestan. ![]()
@ARamarka Já jsem brala před těhotenstvím jen listovku a po otěhotnění jsem ji vyměnila za femibion 1. Ten jsem brala celý první trimestr. Pak je možnost přejít buď na dvojku nebo zase jen na listovku.
@Aja-KS Utrogestan ale nejsou vitamíny ne?
@Julijetka A k tomu se ta listovka brát nemusí?
@ARamarka Asi můžete, ale myslím že je to zbytečné, protože listovku máte i v těch vitamínech a určitě i něco málo máte v jídle.
@Aja-KS Myslíte že ten Utrogestan skutečně pomáhá?
@Julijetka Myslim, ze nejaky ucinek to asi ma, ale hlavne je to asi v hlave. Mozna hodne holek je trochu klidnejsi jen proto, ze vi, ze berou neco, co jim ma pomoct a to samo pomaha. Na druhou stranu, pokud se to malicke udrzet nema, tak tomu ani utrogestan nezabrani.