Litujete ukončení VŠ?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Já bych se po svých zkušenostech rozhodovala hlavně podle toho, jestli z toho 0boru budeš mít patřičně uplatnění. Pokud ano, tak bych šla do sebe a dodělala to. Pokud ne, bez mrknutí oka bych skončila a buď šla rovnou do práce nebo na nějaký perspektivní obor.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Alušáček píše:
Jestli to dobře chápu, zbývá ti půl rok školy a máš hotovo, byla by škoda to před koncem vzdát.. Nech si poradit od spolužáků ty vychytávky ať to v klidu dodelas.
taky bych se ráda priucila.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Ahoj, jsem na navazujícím studiu Vš, na oboru, který mi nic moc neříká, ale snažím se to nějak doklepat. Rok už mám za sebou. Každou další zkouškou vím, že tam nemám co dělat, ale dávám tomu 100%, všechen svůj čas i nervy, a poslední dobou i kila, což u 49kg holky není dobré. Na bakalářském oboru jsem byla premiant a tady se topím, ale nechce se mi zahazovat rok. Jde mi o to, litovali jste někdy ukončení VŠ? Včera jsem jako jediná neudělala zkoušku, a pak až jsem se dozvěděla, že zbytek ano, jen díky moderním high-tech vychytávkám a podvádění, které by ani mě ve snu nenapadly, že existují. Ono se říká, že svět patří těm, co se…
Já pročetla x knih, a nakonec jsem byla srovnána s kolegy, že byli lepší (mimochodem „lepší“ u paní profesorky odpovídá známce E.)
Zajímal by mě váš názor. Zase si říkám na druhou stranu, abych se pak takhle nehroutila i v práci a jen neutíkala přes stresem. I když tohle je teda opravdu trápení.
Díky!
Já jsem odešla v prváku a šla raději do práce. Škola by mi k ničemu nebyla a jsem takhle šťastnější. Nejsem studijní typ.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Loni jsem udelala prijimacky a v srpnu pred zapisem jsem dostala strach, ze nedam rok dve skoly soubezne.
Ted jsem v pataku a k tomu bych mela prvak. Neco podobneho a neco se lisi. Kdybych vedela, ze nas corona zavre doma a pojedeme hodne on-line, tak to nevzdam. Casto si nadavam, ze jsem byla zbabelec a dobre mi tak. Lituji hodne. Letos mi cekaji nove prijimacky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud ten obor dělat ani nechcete, tak nevidím důvod, proč tam zůstávat. Co se týče práce. Myslím, že pokud v ní uvidíte smysl a budete ji chtít dělat, nebudete mít problém zabrat…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Utekla jsem hned v prvním semestru, kdyz mi doslo, ze to studovat fakt nechci. Sla jsem pracovat a nikdy nelitovala. Kdybych měla odejít treba ve tretaku, to uz bych vic přemýšlela nad ztracenym casem. Zdrhla jsem vcas.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
neľutujem
Ja som nastúpila na medicínu, prešla tri semestre, žiadna sláva to nebola, no ani som nebola najhoršia.
Pak prišiel sobáš, sťahovanie do zahraničia, pár problémov okolo školy v zmysli uznávania predmetov, musela som nastúpiť odznova vrátane skúšok. No a do toho prišlo bábo, takže som nakoniec ani nenastúpila. A neľutujem. Malá je pre mňa ove'la doležitejšia a myslím, že v prípadie žien naozaj nie je vysoká nutnosťou, keď má byť na úkor rodiny. Možno som len konzervatívnejšie vychovaná…
Každopádne neľutujem. Možno snad niekedy v budúcnosti. Ale rodina je to prvé.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám vystudovanou VŠ zakončenou Ing. diplomem. Jestli máš před sebou poslední tři měsíce a státnice, tak kdybych byla na tvém místě, kousla bych se a dodělala to.
Sama mám nyní práci, která je oborově velmi vzdálená tomu, co jsem studovala. Ve výsledku nebylo až tak důležité, jaký titul mám, hlavní bylo, že ho mám. Nikdo nezkoumal, jestli jsem měla červený diplom, nebo jestli mě málem vylili (kupodivu obojí!
).
Chápu, jak je těžké, se z premiantky stát tou, která zkoušky opakuje - prošla jsem si tím hned v prvním ročníku VŠ. Důležitý je se z toho nepo*
V životě po škole ti hodnocení ze zkoušek pravděpodobně k ničemu nebude.
Když se kousneš má to jedno obrovský pozitivum. Tři měsíce a pak už nikdy nemusíš školu ani vidět ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahoj, jsem na navazujícím studiu Vš, na oboru, který mi nic moc neříká, ale snažím se to nějak doklepat. Rok už mám za sebou. Každou další zkouškou vím, že tam nemám co dělat, ale dávám tomu 100%, všechen svůj čas i nervy, a poslední dobou i kila, což u 49kg holky není dobré. Na bakalářském oboru jsem byla premiant a tady se topím, ale nechce se mi zahazovat rok. Jde mi o to, litovali jste někdy ukončení VŠ? Včera jsem jako jediná neudělala zkoušku, a pak až jsem se dozvěděla, že zbytek ano, jen díky moderním high-tech vychytávkám a podvádění, které by ani mě ve snu nenapadly, že existují. Ono se říká, že svět patří těm, co se…
Já pročetla x knih, a nakonec jsem byla srovnána s kolegy, že byli lepší (mimochodem „lepší“ u paní profesorky odpovídá známce E.)
Zajímal by mě váš názor. Zase si říkám na druhou stranu, abych se pak takhle nehroutila i v práci a jen neutíkala přes stresem. I když tohle je teda opravdu trápení.
Díky!
Dodělej to
Zvládneš to ![]()
Budeš pyšná, že jsi to dokázala ![]()
- Citovat
- Upravit
Ahoj, já VŠ nedodělala a nikdy jsem toho (tedy zatím) nelitovala. Tím rozhodnutím mi spadl tak obrovský kámen ze srdce. U mě to nebylo, že bych to nezvládla z hlediska znalostí nebo tak, ale ten neustálý stres se na mě šíleně podepisoval. Skoro jsem nespala, hubla jsem, vlasy mi padaly po hrstech, začaly se mi rozjíždět šílené úzkostné stavy, no hrůůůůza.
No, našla jsem úplně skvělou práci i bez toho (nekvalifikovaná sice z hlediska vzdělání, ale musí na ni mít člověk talent, což jsem zjistila že splňuju
). Takže za mě je VŠ skvělá věc a rozhodně výborná zkušenost, ale bez ní život nekončí, jde to i jinak. Jen to chce trochu toho srdíčka a štěstíčka. ![]()
- Citovat
- Upravit
Já jsem jednu vysokou dodělala a medicíny nechala, protože bych měla asi rok dva souběžně s tou první. Dodnes toho lituji, protože jsem stará, mám malé dítě a při něm si už medicínu nikdy neudělám. Měla jsem se vykašlat na tu rozdělanou. Byla to chyba.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit