Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Je tu někdo, kdo neočkoval své dítě a pak litoval? Doktoři dost často říkají, že když rodič nenaočkuje, bude litovat… ![]()
Já znám ty, co litují očkování
Ale zajímavé téma to je! třeba se někdo ozve.
Lituje doktor, protože z toho nemá prachy… myslím, že hodně maminek ví proč neočkuje.
já jsem dala povinnou hexu, odmítla jsem pro nás povinné TBC (riziková skupina) a i všechna nepovinná. A zatím teda nelituju.
malej je zdravej jak řípa.
@avm3 píše:
Já spíš znám ty, co litují i přesto, že měli děti nemocné…
jak to myslíš? Jinak my zatím neočkovali
To zas bude diskuze… ![]()
hele treba moje kamaradka hodne litovala, ze nenechala naockovat dceru proti nestovicim. jeji mala mela hodne drsny prubeh, dlouhe leceni, proste to schytala fakt hodne. ovsem na to ti „proti-ockovaci“ typy stejne reknou, ze ockovani je horsi nebo ze by tomu nezabranilo atd atd. ![]()
My zatím očkovaní nejsme, máme 8 měsíců, ale doktorka na nás dost tlačí. ještě jsem se nerozhodla… a jsem fakt v koncích, nevím jestli nic, nebo Pediacel nebo jen hexu 2+1. víc dávat nebudu. maximálně to povinné. ale fakt nevím a už se mi o tom zdají i špatné sny.
@BM2
Můžu se zeptat z jakého důvodu si neočkovala a proč teď lituješ? ![]()
@Ango Tak třeba kolegyně malá měla pnemumokoka, doktorka jim pak dodatečně vnutila očkování, ale kolegyně nechtěla… a sousedka přeočkovala malou po roce, protože často trpěla na závěty uší a stejně to nepomohlo a museli na mandle. Možná jsem to přehnala, ne že by vyloženě litovali, ale bylo to zbytečné… Pro mě byli velký impuls toho, proč jsem nepovinné očkování nedávala.
@IvkaH já dítě ještě očkovat nenechala, zatím odkládám do půl roku. Tak zjišťuji pro a proti ![]()
@IvkaH píše:
@BM2
Můžu se zeptat z jakého důvodu si neočkovala a proč teď lituješ?
Taky jsem se chtěla zeptat, úplně stejně.
Nějak tomu nerozumím, nedává mi to smysl…
A známé sousedka řekla homeopatka, že zdravotní problémy malé, co měla v asi 8 měsících, byli z toho, že jí dali Synflorix zároveň s hexou…
Ale mluvím o nepovinném očkování, povinné nějak nezpochybňuju… nevěřím mu úplně, ale máme rozumnou doktorku…