Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj, jsem lina jit do obchodu pro kvasnice a dite si preje livance… Mate nekdo zkusenost, jake jsou livance s kypricim praskem nebo sodou? Mam doma oboji… prosim, kdyztak pridejre i nejaky recept… Diky M.
Mrkni na www.toprecepty.cz a zadej heslo „lívance“. Při letmém pohledu na recepty, jsem tak nikde v ingrediencích kvasnice neviděla, ale kypřící prášek ano.
Takže to určitě jde.
Vyhledávání přímo lívnaců např. tady:
http://www.toprecepty.cz/vyhledavani.php?…
1/2 litrů podmáslí, 2 vejde, 3 lžíce pískového cukru, 200g polohrubé mouky, 1/2 balíčků prdopu, tuk na smažení.
Nejsou takové „vykynuté“ ale chuťově jsou dobré.
Někdy místo podmáslí dávám tvaroh.
Nakonec jsem nasla nejaky recept z jogurtu, ten doma mame, tak uvidime… ![]()
Na lívance můžeš udělat hustší palačinkové těsto + 1/2 pr. do pečiva - a já místo celých vajec dávám pouze žloutky a olej přímo do těsta - pak už nedávám olej na pánvičku.
Čili:
2 žloutky 0,5 l mléka
mouka dle potřeby
1/2 pr. do pečiva či kvasnice
2 vanilkové cukry špetka soli
cca 3 lžíce oleje
A jelikož nemám lívanečník, dělám na obyč pánvičce - na každé najednou 3 či 4 malé lívanečky.
Já teda lívance nedělám, jen palačinky, ale ani tam nedávám kvasnice. Ušlehám sníh z bílků a nadýchané je to taky dost ![]()
Ale palačinka a lívanec je snad něco rozílného!Do lívanců kypřící prášek patří.
No, tak vypada to jako livance, ale porad mi to prijde uvnitr nejaky nedopeceny, jak je to nadychany… tak nevim…pecu to pomalu, zkousela jsem i rychle… porad stejny…
Ahojky, já dělám lívance podle anglického receptu a jsou moc dobré..
225g polohrubé mouky
1/2 lžičky soli
1 lžíce cukru krupice
1 vejce
300 ml polotučného mléka
olej na smažení
vše to smíchám dohromady a pak dělám menší placičky, moc mi chutnají, občas tam přidám i trochu skořice..