Logistika Vánoc

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
1.12.17 17:47

Pokud máte místo a pokud se všichni relativně snesou, tak proč ne.

Zažila jsem vánoce samotná s otcem po odchodu sestry a měla jsem pocit, že i ten oběd v závodce trval déle. (později s manželem, když jsme byli jen dva, jsem ten pocit neměla).
Další rok jsem zase prožívala večeři na vánoce ve skupince lidí nově rozšířené rodiny včetně několika hostů cizinců a bylo to fajn.

Pokud by tcháni chtěli přijít, určitě bych byla ráda, i když by ostatní asi mrčeli.

A pokud by další den byl „volný“, děcka by byla nadšená. První vánoční svátek jsme celý den pryč, ten druhý již jen část, to už se dá.

Inko,

• Citovat
  • Upravit
27247
1.12.17 19:21

@Lenka002 Pokud je máš kam posadit, máte mezi sebou všichni dobré vztahy, víš, že nebudeš kolem plotny lítat sama, tak bych to zkusila…já osobně mám ráda svůj klid, takže bych do toho asi nešla a navíc máme na houbelec vztahy v rodině.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11142
1.12.17 19:29

Já moc nevím, proč u nás je zažité, že na ŠD jsou vždycky rodiny samy. Kdybych mohla, pozvu všechny, strašně by se mi líbilo, aby nás bylo u stolu 10-15, klidně víc, spousta jídla, pití, zábavy, hlaholu a dárků a tak. Bohužel kromě mě takto kolem mě nikdo nesmýšlí, a kdybych náhodou něco takového navrhla, tak se na mě budou dívat jak na exota:-).

Takže za mě ano, proč ne. Mě by se to líbilo. U nás bude moje mamka, protože je sama, ale jinak taková ta velká rodinná sešlost je 26.12. Ale klidně bych ji měla na štědrý den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
1.12.17 19:48

@Lenka002 Já bych raději najednou oboje, pokud se vlezete (a mít pak další dny klid), než řešit sváteční oběd/večeři na dvakrát.

Edit: Ale možná dopředu nějak pořešit „zvyky“. Zažila jsem Štědrý večer u příbuzných, taky taková velká sešlost, kde při večeři běžela televize, lidi se courali od stolu… Bylo to takové divné a další rok jsem zdvořile odmítla a raději jsme Štědrý den trávili s jinou částí příbuzenstva, kde ho tráví víc podel mého gusta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348
1.12.17 20:12

Já mám ráda, když je u štědrovečerního stolu hodně lidí. dokonce jsme pozvali jsednou i našeho (cizího) podnájemníka:):)

takže pokud máš místo, máte všichni dohromady dobré vztahy tak ano, pozvala bych je. trochu třeba zaúkolovala - kdo salát, kdo polívku, kdo ozdobí stromeček, kdo zabaví děti (promiň, tak je to vlastně u nás):).

takže já kdybych mohla pozvu celé příbuzenstvo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4885
2.12.17 05:41

@Alyss1 :mavam:
Pozvu všechny, tchýně donese cukroví, manžel obalí kapry a řízky, mamka polévku, já salát a dědečkové budou svorně kouřit na balkoně :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4885
2.12.17 05:48

Syn přestane hrát na PC, dcera chatovat na mobilu, společně si zahrají s prarodiči Monopoly. to bude paráda ( puboše uplatím lístky do kina :lol: ), a pak ten klid, mám dovču a budem procházkovat a hlavně relaxovat, mám z práce lístky do Čestlic, už se vidím v té teplé vodě, jupí, já chci Vánoce častěji.
Pouze jeden den pojedu do Liberce k tetě, to je tradice a to jezdí dobrovolně dcera, aby si pokecala se sestřenicí ( kacej spolu sice denně na FB, ale to asi není ono :mrgreen: ), syn zůstane s tátou doma pod záminkou úklidu (to chci vidět)-budou spolu hrát jakousi děsnou střílecí hru a pít pivo (syn už není dítě, nebojte, neohrozíme výchovu bidoucí generaci, ale potěš Pánbů, jesli někdo jako líný byť chytrý syn bude jednou,,vládnout,, :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4885
2.12.17 05:51

OT
Dcera prohlásila, že nemá ambice, že se chce dobře vdát a mít uklízečku a ópérku k dětem, a pak bude štastná.
No, nevím :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4885
2.12.17 05:53

MMCH je na gymplu 4 nej v průměru a umí franc. líp než já po 20 letech učení se fram. :D, anglicky sleduje filmy, to nedám, musím mírt aspon ang. titulky a donedávna chtěla být doktorkou jako teta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
2.12.17 20:51

@Fazulina @Alyss1 Kdyby vám někdy chyběli lidi ke stolu, tak se dáme pozvat ;) Za obvyklých okolností jsme tři… a taky mě deprimuje, když je to takhle, a taky to v mém okolí nikdo nechápe (ani manžel) :mrgreen:

Příště pozvu já vás (i když teda zas tak echt moc místa nemáme) :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10975
4.12.17 07:57

Já mám taky ráda Vánoce ve větším počtu. Teď máme doma na Štědrý večer tchána a často tetu, to je nás 8. Letos jsem trochu sázela i na mamku s bráchou (protože to budou první vánoce co je vdova), ale prý budou mít raději klid a mamka přijede až 27.12. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný