Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj,
prosím dcera si natrhla při pádu na ruku zimní péřovku na lokti. Nevíte, jak to „elegantně“ spravit bez nutnosti nášivek či nažehlovaček? Jehlou se do toho šusťáku bojím píchnout..
Díky
Jehla šusťáku neublíží. Akorát si myslím, že to nebude vypadat dobře. O jak velkou díru jde?
Asi 1 cenťák.
Je to nová bunda, Alpine Pro - ten šusťák se mi zdá takový mnohem jemnější, než na jiných péřovkách, je takovej slabej a „sametovej“. Bojím se do toho píchnout. Nemyslím, že by to muselo zašité nutně vypadat zle (musela bych sehnat ale stejně zářivou růžovou nit), ale spíš jestli třeba neexistuje jiný způsob, třeba nějaké lepidlo speciální? ![]()
@Evulina píše:
Asi 1 cenťák.
Hm, to jedost malá dírka, ale možná by to šlo. Prodávají takové oboustranné zažehlovací pásky. Dáš je mezi 2 látky a přežehlíš. Akorát u tak malé dírky se to bude špatně dělat a bude to trochu vidět. To místo bude takové tvrdší. Když to jen tak ručně zašiješ, bude to nejen vidět, ale hrozí, že se to bude jakoby v tom šití trhat.
Na opravu tak malé dírky bych použila cedulku, která je za krkem.Jde o značku, tak by to zas tolik nemělo vadit.Dbes ty nášivky dávají kamkoliv.
@arada píše:
Na opravu tak malé dírky bych použila cedulku, která je za krkem.Jde o značku, tak by to zas tolik nemělo vadit.Dbes ty nášivky dávají kamkoliv.
Aha, to je zajímavý nápad, to by nemuselo být špatný. A tu cedulku by jsi tam normálně přišila?
@Evulina píše:
Aha, to je zajímavý nápad, to by nemuselo být špatný. A tu cedulku by jsi tam normálně přišila?
Ano, na stroji, jenže tam byl přístup. I když taky můžeš rozpárat podšívku na rukávu. Akorát nevím, jak by to šlo u péřovky. Každopádně když si s tím pohraješ, přišiješ ji drobným zadním stehem, tak i to ruční šití může dopadnout dobře. Každopádně bych tu dírku trochu stáhla.
@Evulina
Resila jsem pred rokem to same (taky nova bunda
), ma to v oblasti lokte, ale vic ze strany k telu, takze kdyz normalne stoji, neni to ani videt. Ja jsem to teda zasila jehlou na husto, ale po case se ten jemny sustak malinko povolil.
Kdyby tak slo to zevnitr necim prvne zpevnit, treba zazehlovaci paskou?? a pak treba jeste presit?? ![]()
@PID píše:
@Evulina
Resila jsem pred rokem to same (taky nova bunda), ma to v oblasti lokte, ale vic ze strany k telu, takze kdyz normalne stoji, neni to ani videt. Ja jsem to teda zasila jehlou na husto, ale po case se ten jemny sustak malinko povolil.
Kdyby tak slo to zevnitr necim prvne zpevnit, treba zazehlovaci paskou?? a pak treba jeste presit??
To už pak nepřešiješ, ale onoto drží i tak. Jediný problém je v tom, že je to vidět. To místo s páskou je tvrdé.
@Evulina píše:
Ahoj,
prosím dcera si natrhla při pádu na ruku zimní péřovku na lokti. Nevíte, jak to „elegantně“ spravit bez nutnosti nášivek či nažehlovaček? Jehlou se do toho šusťáku bojím píchnout..
Díky
dávala jsem do opravny. Bud vemou něco z kapsy nebo mě z toho obalu na bundu.