Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
My normalne chodime. U logopedky si dite sunda rousku, rodic si ji necha. Logopedka ma stit.
U nás je mezi logopedkou a dítětem plexisklo. Měla štít a nevyhovovalo. Nabízí i on-line výuku, ale u nás to neslo. Syn spolupracoval tak 2-3 minuty na konec.
U nás mají logoped a dítě mezi sebou plexisklo… V případě, musí logoped blíž, tak si nasadí štít.
@Anonymní píše:
Dobrý den,v brzké době budeme nastupovat s dcerou na logopedii jako nováčci, takže nemáme zkušenost. Jak to prosím během covidu chodí na logopedii? Je mi jasné, že logoped ani dítě mít roušky nemohou, aby navzájem viděli pohyb úst. Jsou jinak chráněni? Štíty nebo je nyní výuka online?
Děkuju za odpověď.
Já se léčím s imunitou a snažíme se nákaze předcházet a tohle mi dělá trochu obavy. Přece jen se tam vystřídá za den víc lidí.
U nás sedíme 2 metry od logopedky. Ta má plexisklo a ještě většinu času i respirátor. Syn má část hodiny roušku, když je to možné. Já mám respirátor celou dobu. Po nás vše vydezinfikuje a vyvětrá.
Ale řekla bych, že je to spíš výjimka.
@7654 píše:
My normalne chodime. U logopedky si dite sunda rousku, rodic si ji necha. Logopedka ma stit.
U nás stejně
U nás se jede úplně normálně.
Logooedka nemá roušku a moje dítě taky ne.
A zakladatelko léčím se taky s imunitním onemocnění a jsem v klidu.
V březnu a dubnu jsme měli online výuku. Od května chodíme zase normálně do ordinace. Logopedka má štít, já jako rodič roušku, děti ne. Zatím vše OK.
Logopedka štít, syn sundá roušku na nezbytnou dobu, já si jí nechám, sedí od sebe 2m já mám křeslo daleko, celou dobu větrá
@Anonymní píše:
Dobrý den,v brzké době budeme nastupovat s dcerou na logopedii jako nováčci, takže nemáme zkušenost. Jak to prosím během covidu chodí na logopedii? Je mi jasné, že logoped ani dítě mít roušky nemohou, aby navzájem viděli pohyb úst. Jsou jinak chráněni? Štíty nebo je nyní výuka online?
Děkuju za odpověď.
Já se léčím s imunitou a snažíme se nákaze předcházet a tohle mi dělá trochu obavy. Přece jen se tam vystřídá za den víc lidí.
Na jaře měl syn online schůzky přes skype a teď na podzim jsme normálně chodili.
Logopedka ma rousku a mezi nimi plexisklo. V pripade potreby si logopedka na chvili rousku sunda. Chodime takto celou dobu a bez problemu.
Dítě bez ničeho, logopedka štít, já rouška.
Když byla uzavírka, jeli jsme online, ale bylo to špatné, školkové dítě to bez kontaktu s logopedkou nebavilo.
Rodic rouska nebo respirator, dite nic, logopedka respirator a kdyz potrebuje neco ukazat tak si da stit, ma rukavice a vsichni pouzijeme dezinfekci.
Syn chodí na logopedii v rámci školky, kde má jednou týdně hodinu sám a jednu ve skupině. A jednou za měsíc máme hodinu přes Skype, abych byla v obraze co máme cvičit. Jako predškolák zvládá tak 30 minut u obrazovky, než se přestane soustředit, ale hodně pomáhá že ve školce je s paní logopedkou v kontaktu takže ví co má během online hodiny čekat.
Dobrý den,
v brzké době budeme nastupovat s dcerou na logopedii jako nováčci, takže nemáme zkušenost. Jak to prosím během covidu chodí na logopedii? Je mi jasné, že logoped ani dítě mít roušky nemohou, aby navzájem viděli pohyb úst. Jsou jinak chráněni? Štíty nebo je nyní výuka online?
Děkuju za odpověď.