Los jako dárek

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6116
27.11.22 22:17
@Mirča99 píše:
@SlečnaDahlia paní se ptala jestli existuje nějaký co neni prodělečný. A @Ou napsala, že samozřejmě neexistuje. Co na tom nechápete?

No, spíše ty nechápeš smysl psaného textu. A přiznávám, že nechápeš v takovém rozsahu, že vůbec netuším, jak ti to vysvětlit.

Zakladatelka se ptala na to, jestli existuje los, který není vysloveně prodělečný - a je samozřejmě jasné, že se neptá na konkrétní kus stíracího losu (ve smyslu druhý zleva v trafice naproti škole), který ano, může být někdy výherní a někdy ne, ale na název konkrétní hry. Ou odpověděla, že ne, neexistuje, což je pravda - všechny hry musí ve výsledku generovat zisk tomu, kdo je vyrábí, nikdy nemají výherní losy větší hodnotu, než jaký přinesu zisk. Nikdy. To ale samozřejmě neznamená a nikdo to tady nepsal, že by některé z těch konkrétních losů konkrétních her nebyly výherní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
27.11.22 22:21

@SlečnaDahlia aha. Takže když si koupíte los, nikdy nevyhrajete větší částku než byla kupní hodnota? :lol: :lol: :lol: :lol: Tak proč babi tenkrát asi před 20ti lety vyhrála půl mega? A že to tenkrát byly peníze. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42027
27.11.22 22:24

@SlečnaDahlia Nesnaž se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4928
27.11.22 22:25
:D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2922
27.11.22 22:35

Kupuju adventní kalendář od Sazky už asi třetí nebo čtvrtej rok. Většinou na každým bylo asi 150 Kc, loni ze dvou na jednom 250 a na druhým nic. :mrgreen: cena losu je 250. Tak uvidíme letos. Ale já to ani nekupuji asi proto, že bych čekala, že něco vyhraju, ale že to děti baví stírat. Ta výhra k tomu by byla bonus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
27.11.22 22:43
@Mirča99 píše:
@SlečnaDahlia aha. Takže když si koupíte los, nikdy nevyhrajete větší částku než byla kupní hodnota? :lol: :lol: :lol: :lol: Tak proč babi tenkrát asi před 20ti lety vyhrála půl mega? A že to tenkrát byly peníze. :lol:

ne Miruško…některé losy jsou výherní, ale většina losů nic nevyhraje, tak to prostě je…
a i když si koupíš za 200 tu tutovku, může se ti vrátit třeba jen 20 korun, takže budeš stále v mínusu… to že někdo vyhraje milion je prostě štěstí, taková statistická odchylka :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61088
27.11.22 22:50
@Salome123 píše:
Mám zkušenost jako několikrát obdarovaná. Samozřejmě je to nesmysl a nejhorší dárek co kdo může dát. Nechápu, že to může vůbec někoho napadnout, pardon :nevim:

Tak jako doplnkovej dárek mi nevadí, náhodou je to docela fajn si to takhle setřít, troška napětí :lol: zrovna jsem dostala k svátku, nevim teď kolik stál, možná 200,vyhrála jsem 300 :lol:
Pro zakladatelku, mám pocit, že jsou losy s garantovanou výhrou, ty za to treba zaplatis vic, ale to ti může bejt jedno, když tobě se ty peníze stejně nevrátí.. No a obdarovanej něco málo vyhraje, třeba na další los :mrgreen: nebo na ponožky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2721
27.11.22 22:54

Já bych los jako dárek brala. Než nějakou věc, co stejně nepotřebuju, nechci nebo nejím/nepiju, což jsou téměř všechny věci, bych si užila deset vteřin napětí při stírání a ještě třeba vyhrála tu dvacku (zatímco náklady by šly na vrub dárci). Ale každý to má jinak.
Taky budeme jako každý rok stírat adventní kalendář a zase nic nevyhrajeme, počítám, což ale vůbec nevadí, bereme to jako hru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61088
27.11.22 22:54

Ja si myslím, jestli nešlo zakladatelce spíš o to, aby nedala jako dárek los, kterej s nulou obdarovaný vyhodí do koše..
No a takový losy, kde obdarovaný vždycky neco vyhraje jsou.. Ale název nevim, ale jsou to ty dražší.. Třeba za 500 a jistá výhra 200

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
27.11.22 23:06

Zlata rybka za 500 není prodelačna tam je aspoň minimální výhra 200 Kč :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
27.11.22 23:09

@welovefashion ale to přesně jsem psala. Že jde o štěstí. Já to štěstí párkrát měla ale někdy taky ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
27.11.22 23:09
@Mirča99 píše:
@SlečnaDahlia paní se ptala jestli existuje nějaký co neni prodělečný. A @Ou napsala, že samozřejmě neexistuje. Co na tom nechápete?

No kupuje losy a sází. Tedy neumí si to spočítat. Loterie vydělávají na lidech s limitovanou schopností abstrakního myšlení. Protože oni si to spočítat umí, vyjde jim to - štěstí nepotřebují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.11.22 23:26

Los jsem ještě nikdy nekoupila… případně tedy poraďte, jaký byste byli ochotni koupit?
Bylo by to pro rodinné příslušníky, jako doplněk…

• Citovat
  • Upravit
27.11.22 23:32
@welovefashion píše:
ne Miruško…některé losy jsou výherní, ale většina losů nic nevyhraje, tak to prostě je…
a i když si koupíš za 200 tu tutovku, může se ti vrátit třeba jen 20 korun, takže budeš stále v mínusu… to že někdo vyhraje milion je prostě štěstí, taková statistická odchylka :-)

Kdysi jsem losy prodávala. Upřímně si je většinou kupovali (pravidelně) lidi, kteří měli hluboko do kapsy, ale přišli s tou nadějí v očích a vybírali a kupovali :mrgreen: a přesně, jak ty píšeš… koupili los za 200 Kč, vyhráli 20 Kč a byli nadšení, že vyhráli :lol: vůbec jim nedocházelo, že stejně ztratili 180 Kč :lol: A to ještě dávám mírný příklad… Byli tací, co nakoupili losy za několik stovek a vrátilo se jim zpátky třeba 100 kč. Takže ztráta daleko větší…

K původnímu dotazu… Jak už bylo řečeno, radši bych ty peníze dala do obálky. Losy jsou největší podvod a tahání peněz z lidí. Zbytečně vyhozené prachy. A je fakt jedno, že něčí babička před 20 lety vyhrála na losech půl mega ;)

Jinak mě teda překvapuje, jak v dnešní době, kdy mají lidi hluboko do kapsy, se najde stále spousta takovích, kteří utrácí peníze za takové nesmysly :roll: Tak na tom asi lidi z Česka zas tak špatně nejsou. To je vlastně dobrá zprava :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61088
28.11.22 06:26
@Barevné klubíčko píše:
Kdysi jsem losy prodávala. Upřímně si je většinou kupovali (pravidelně) lidi, kteří měli hluboko do kapsy, ale přišli s tou nadějí v očích a vybírali a kupovali :mrgreen: a přesně, jak ty píšeš… koupili los za 200 Kč, vyhráli 20 Kč a byli nadšení, že vyhráli :lol: vůbec jim nedocházelo, že stejně ztratili 180 Kč :lol: A to ještě dávám mírný příklad… Byli tací, co nakoupili losy za několik stovek a vrátilo se jim zpátky třeba 100 kč. Takže ztráta daleko větší…

K původnímu dotazu… Jak už bylo řečeno, radši bych ty peníze dala do obálky. Losy jsou největší podvod a tahání peněz z lidí. Zbytečně vyhozené prachy. A je fakt jedno, že něčí babička před 20 lety vyhrála na losech půl mega ;)

Jinak mě teda překvapuje, jak v dnešní době, kdy mají lidi hluboko do kapsy, se najde stále spousta takovích, kteří utrácí peníze za takové nesmysly :roll: Tak na tom asi lidi z Česka zas tak špatně nejsou. To je vlastně dobrá zprava :mavam:

No jo, tak oni to kupujou s vidinou toho, že třeba to štěstí padne na ně a uz hluboko do kapsy mít nebudou.
Zas lepší než třeba cigára, tam nechápu, kde ty prachy berou.
Kdybych si každy losování vsadila sportku za ty prachy co oni prokouri, tak si myslim, ze i něco vyhraju :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný