Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Hezký den…
Slavite někdo Mikuláše ale nějak hezky, bez čerta, tak aby to pro dítě bylo příjemné?
Máme syna, budou mu 3, nejsme zastánci strašení a příčí se mi řeči typu, že ho odnese čert, a jestli byl celý rok hodný…tohle u nás nepraktikujeme, ale ráda bych mu letos když je větší tento svátek doprala…
Jak to řešíte vy? Napadá mě jen ze přijde Mikuláš s andělem a místo hříchů řeknou úspěchy, které se mu povedly… nebo mate jinou inspiraci?
Nás Mikuláš navštěvovat nechodil - vždy před spaním jsme si nachystali mísy k (pootevřeným) balkonovým dveřím a ráno jsme v nich našli nadílku (výjimečně včetně uhlí od čerta). Plus nám táta předtím vyprávěl, jak se Mikuláš v noci (po klekání?) po zlaté niti spouští na střechu kostela.
Edit ještě: Tvůj nápad bez čerta se mně taky líbí, nebo případně, pokud se Ti nechce shánět živého Mikuláše, může syn u nadílky najít od něj dopis.
K nám nechodí, muž s dětmi jde na balkon a vyhlíží Mikuláše, zapálí si prskavky a já zatím dám balíčky na druhý balkon, jakože jim je tam nechal Mikuláš, když letěl kolem
jinak se jdeme projit do města a většinou nějaké čerty potkáme, ale spíš z bezpečné vzdálenosti:D
U nás se večer dával na okno talířek a Mikuláš tam do rána nechal sáček s nadílkou, včetně uhlí nebo brambory ![]()
@Danilan píše:
Hezký den…
Slavite někdo Mikuláše ale nějak hezky, bez čerta, tak aby to pro dítě bylo příjemné?
Máme syna, budou mu 3, nejsme zastánci strašení a příčí se mi řeči typu, že ho odnese čert, a jestli byl celý rok hodný…tohle u nás nepraktikujeme, ale ráda bych mu letos když je větší tento svátek doprala…
Jak to řešíte vy? Napadá mě jen ze přijde Mikuláš s andělem a místo hříchů řeknou úspěchy, které se mu povedly… nebo mate jinou inspiraci?
No takhle, spousta dětí se vic bojí toho Mikuláše a anděla ![]()
My mame takovou hezkou tradici s kamaradkami, jdeme se vecer s detmi projit do parku, kde potkame ‚nahodou‘ nami smluveneho Mikulase s andelem (nasi pratele). Maji zlatou knihu, do které my predem napiseme, v cem jsou nase deti dobre a pripadne, v cem se mohou zlepšit. Mikulas pak mluvi i o maminkach a tatincich a rozda nami pripravene balicky. Je to super, maximalne osobni a deti jsou nadsene. Sama mam z certu traumicko, takze jsem rada, ze je nicim nestrasime.
@a12 píše:
No takhle, spousta dětí se vic bojí toho Mikuláše a anděla
Tak nějak. Jediný, co jí zajímalo ve 3 letech, byli čerti. Anděl byl evidentně nudný a Mikuláše se kvůli vousům a vysoké čepici bála. Čerty si prohlížela, vyptávala se jich, spíš taková ZOO. Chlapi jak hora, kopyta, rohy, pytel, kožich, kniha hříchů, celí černí. Pak jim řekla báseň Čertíku, Bertíku, co to neseš v pytlíku, tím je absolutně odrovnala, při loučení je pozvala, ať přijdou znovu. Ale předem věděla, že ji nikdo neodnese, že je hodná a že čerti nenosí do pekla děti.
@Danilan u nás Mikuláš nosí ňamky. Hnusní čerti mají zákaz vylézat z poza rohu. Když to jeden nerespektoval, tak jsem ho zahnala s tím, že na něj pošlu psa a s daným člověkem jsem si to pak ještě vyříkala. U nás se děti nestraší, ví že to jsou převlečení lidé a na to, aby byly hodné nepotřebuju čerty a jiné berličky.
Mikuláš chodí, ale dopředu řeknu, ať to vezmou zlehka. Napíšu výtky a pochvaly s tím, že pochval je vždycky víc.
Bez čerta a jen pochvaly to trochu postrádá smysl. Já bych se toho nebála, když se s těma lidma domluvíš, tak to můžete mít fajn ![]()
@a12 píše:
No takhle, spousta dětí se vic bojí toho Mikuláše a anděla
Jooo to mě taky napadlo… škoda že nechodí Mickey nebo Mimoň
![]()
U nás podobně. Čert: Jdeš se mnou do pekla?
Syn (3 roky): Joooo.
Ale s Mikulášem ani ťuk.
@Danilan Dítě do školního věku nesnášelo osoby v převleku, natož pak nějakém negativním typu čert, loupežník apod.
Takže u nás nechává Milukáš hostoricky balíčky jen za oknem, když jde okolo. ![]()
@Whitedog píše:
@HavlovaU nás podobně. Čert: Jdeš se mnou do pekla?
Syn (3 roky): Joooo.
Ale s Mikulášem ani ťuk.
K nám čert s mikulašem taky nechodí stačí že chodí do školy a školky to jim stačí…
Srašit dál je nechceme muž chodí ven s dětmi a pak mají balíčky doma připravené ![]()
Jednoduše, děti vědí, ze je to vymyšlená postava. K nám domu si je netaham. Problém byl ve školce, i když syn věděl, ze je to jen jako, tak ve školce se těch kreatur stejně bál. Další rok jsem ho do školky nedavala, dostal jen balíček a darecky.
Jinak to určitě lze zařídit, ať čerta nechaj, ale mě jinak přijde i ponižující, když mají děti něco na povel předvádět.