Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Prosím Vás, jaký názor máte na čerstvého lososa z Lídlu? Já ho tuhle koupila a dostala jsem od manžela čočku, co to kupuju za humus. Na lososu je napsáno, že je z Norska a přebalovaný v Polsku. To Polsko samozřejmě leží mému manželovi v žaludku. Prej jak dlouho jim to tam leželo apod. A hlavně po těch aférách mu stačí slyšel slovo Polsko a už zvrací. Myslíte, že je to fakt takhle špatný? Kámoška ho kupuje pravidelně, na chuť si nikdy nestěžovala. A zdraví škodlivý to snad taky nemůže být ne?
@Lajjla my tam kupujeme toho lososoviteho pstruha, vypada to stejne skoro jako ten losos a je famozni, takze bych se nebala vubec.. obycejne pstruhy ale ne, ty nejsou dobri maji takove bahnite maso ![]()
@Lajjla Já lososa v Lidlu kupuju pravidelně a vždycky byl vynikající! ![]()
Kupujeme, je dobrý. Častěji a radši teda chodím do rybárny přímo ve městě, losos je tam dražší, ale ještě o něco lepší (přece jen v tom Lidlu je pod fólií a už to ho trošku „ponižuje“), ale když zrovna nemají nebo se nám tam nechce, tak běžně koupím Lidlovského a vždy byl taky v pořádku, chutný a čerstvý.
Pokud chce manžel dál jíst lososy a mít je rád, tak mu doporuč, ať to hlavně moc nezkoumá
Nedávno jsem četla článek o realitě mořských ryb na našich talířích a přišla jsem o veškeré zbývající iluze ![]()
@Lajjla My ho tam pravidelně kupujeme a je moc dobrý ![]()
Polské výrobky nekupuji, pokud jsou určeny pro český trh, ale zrovna u ryb to nehrotím, vzhledem k tomu, že v Polsku mají moře a předpokládám, že i velmi dobré podmínky na lososí farmy.
@Manonka píše:
Pokud chce manžel dál jíst lososy a mít je rád, tak mu doporuč, ať to hlavně moc nezkoumáNedávno jsem četla článek o realitě mořských ryb na našich talířích a přišla jsem o veškeré zbývající iluze
to je přesně ono. Navíc konkrétně u lososů-byla jsem v létě dva týdny sama doma (jen s dcerkou) a tak jsem si vařila čistě po svém (no, spíš nevařila
), zkrátka dostala jsem chuť na uzenýho lososa a vydala se pro něj a když už teda nemám zrovna žádný velký výdaje, tak že si (a dceři, v té době plně kojené) dopřeju a nekoupím nějakej polskej šmejd. A co myslíte? ne, naprosto se nedá sehnat. Vše je sice losos norský, z chovů držených v severských zemích…ale komplet stoprocentní nabídka ve finále byla zauzená a balená v Polsku. No, koupila jsem, přežila jsem
, co na to říct-ale zaujalo mě to.
Kupuju lososa jen v Lidlu a vždycky byl v pořádku. Dávám ho i 11 m dcerce.
@elanaa Jde o to, že pokud je to losos ze supermarketů, tak jde v drtivé většině o lososy z farem a těm oproti těm na moři chyceným ledacos chybí a ledacos naopak zase přebývá a máš úplně fuk, kde ho odchovali a kde zabalili. Já si ho občas dám ráda (i ostatní mořské ryby), protože mi moc chutná, ale iluze o tom, že bych tím dělala něco super pro své zdraví si už nedělám…
Polsku s ebohužel dělá v médiích příšerná reklama
nemyslím si, že by jejich jídlo bylo horší než jídlo v jiných státech ![]()
Copak v Polsku hormadně umírají lidé na špatné jídlo? Mají tam snad větší výskyt nemocí způsobených jídlem?
A co metanol v Česku? nemělo by být už natrvalo zakázáno pít jakýkolv alkohol z česka? kolik lidí na něj umřelo???
Nám losos z Lidlu chutná…samozřejmě, že když jsme v přímořských oblastech, tak si dám daleko lepší rybu…ale tady prostě moře není, tak to nehrotím.
A dá se vůbec koupit losos z volného moře? svého času jsem se o to zajímala a dostupní lososi byli jen z aquafarem - z toho důvodu si dávám lososa už jen sporadicky, raději tresku apod. z volné přírody. Ale teď už tak v obraze nejsem
Kupujeme ho pravidelne a je dobry. V lete jsme kupovali prazmany z Chorvatska a zvlast na grilu byly vyborni…