Fondán- recept

9079
9.9.14 21:37

Fondán- recept

Ahoj maminky- chtěla by jsem zkusit potahovou hmotu fondán. zatím jsem dělala falešný marcipán, ale teď mě láká fondán. Zkusila jsem te co se svaří voda s cukrem a pak se míchá vařečkou do ztuhnutí a dá vychladit. Jenže ten nešel vyválet a strašně se trhal. Máté někdo dobrý osvědčený recept na fondán co se moc netrhá. Mě se trhalo i fakt malé množství.

Nebo je tu nějaká cukrářka co poradí. Moje cukrářka mi odpadla, protože bude rodit a mě nic jiného nezbíva. Tak hold musím jeden rok matlat sama :cert: :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
69235
9.9.14 21:42

Tenhle je vynikající http://www.mimibazar.cz/recept.php?… dělám léta a vždy parádní. Dělám s citronovým a vanilkovým aroma je fakt vynikající a zářivě bílý. Dělala jsme na svatební dort a úspěch veliký :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9079
9.9.14 21:47

Zkusím zítra a uvidím. I když se mi povede, tak stejně si ho vždy nechám udělat. Dělala mi fakt krásné dorty. To co jsem si vždy vymyslela, tak přesně do detailu udělala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25959
9.9.14 21:50

Když chci čistě bílý, dělám jako @terinka4444 a dobrý ;) Ale chuťově mi prostě přijde lepší ten ze sušenýho mlíka…
Nebo jestli jsi z většího města, tak si kup, dělá se s tím perfektně ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9079
9.9.14 21:53
@petrul píše:
Když chci čistě bílý, dělám jako @terinka4444 a dobrý ;) Ale chuťově mi prostě přijde lepší ten ze sušenýho mlíka…
Nebo jestli jsi z většího města, tak si kup, dělá se s tím perfektně ;)

Tady něco sehnat- ani náhodou. Jsem z malého města.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2371
9.9.14 22:01

Mám dobrou zkušenost s fondanem od Dr. Oetker. Mívají ho v Tescu, ale určitě i jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9079
9.9.14 22:04

Ani tesco tu nemáme :mrgreen: :mrgreen: Musím dělat ručně pěkně sama- proto prosí o rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
9.9.14 22:16
Bydlíš v lese? Že nemáte Tesco? :mrgreen: to jsem myslela, že je všude :mrgreen:
@bertík28 píše:
Ani tesco tu nemáme :mrgreen: :mrgreen: Musím dělat ručně pěkně sama- proto prosí o rady.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9079
9.9.14 22:43
@terinka4444 píše:
Bydlíš v lese? Že nemáte Tesco? :mrgreen: to jsem myslela, že je všude :mrgreen:

No vidíš a u nás není. Máme tu zase Lidl a Penny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9079
10.9.14 10:37

Sice jeste neni odlezeny, ale kousek jsem vyzkousela a dela se s nim pekne. Moc Ti dekuji za pomoc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
10.9.14 16:36
@bertík28 píše:
Zkusím zítra a uvidím. I když se mi povede, tak stejně si ho vždy nechám udělat. Dělala mi fakt krásné dorty. To co jsem si vždy vymyslela, tak přesně do detailu udělala.

Nádhera! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport