Loupat ovoce??
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Loupat ovoce??
Ahoj chci se zeptat jestli loupete děckám ovoce?
Já Kláře dělám štávy v odštavnovači, jablíčka, hrušky mrkev a tak, naředím vodou a pije krásně, líp než čaj, pro mě aspon že tak:-)
moje babička vždycky říkala že pod slupkou a ve slupcě je nejvíc vitamínů, ale pak jsem zase četla že raději loupat protože naopak ve slupcě je nejvíc toho bordelu, tak zatím loupu, ale nějak mi to vrtá hlavou jestli nedělám chybu? Co myslíte??
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Zuzko, já loupu. O těch vitamínech pod slupkou jsem taky slyšela, že je jich tam nejvíc. Nevím, zkusím zapátrat. I když slupky dobře pročišťujou střeva, starší mi třeba jablka se slupkou jí málo. Prostě loupu a jsem ráda, že se mi už dcera konečně naučila jíst skoro všechno ovoce. Trvalo to dlouho, ale jí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahoj, tvá babička má pravdu, nejvíc vitaminů je skutečně pod slupkou. pokud slupky tvé malé nevadí, tak jí je klidně dávej ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud použiji ovoce na jídlo, tak třeba jablka a hrušky loupu jen když mají opravdu tuhou slupku. Jinak koušeme se slupkou.
Pokud dávám do odšťavovače, tak i se slupkou. Jinak zeleninu (mrkev atd) oškrábu a následně odšťavním.
Ředěné šťávy z ovoce a zeleniny se u nás pijou taky dobře, a můžu jí to naředit i hodně, ale pořád lepší než holá voda, že ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
neloupu. Zkusila jsem to a tomovi pokud se slupka nelíbí, tak jí vyplive. Když dám oloupané jablko, tak ho nejí. Chce vidět tu červenou stranu.
![]()
- Citovat
- Upravit
V tomhle věku jsem na jídlo loupala, do odšťavňovače mi to přijde zbytečné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
no já také loupala z toho důvodu že ovoce nemám možost nakupovat někde od soukromníka takže většinou terno tesco, a já jim moc neveřím, většinou to bývá všechno stříkané chemii, takže jsem raději loupala, asi zkusím se podívat jestli v okolí nebude třeba nějaká bio farma nebo tak něco
pak mi vrtá v hlavě ještě jeden červík, mám kamarádku která má stejně starou holčičku, obě máme jiného doktora a stále nám říkají něco jiného, její eliška už prý může jíst všechno, dává lipánka, ke snídani má rohlík z máslem a marmeládou, k obědu má třeba guláš upravený pro ní, a moje doktorka mi ještě zakázala dávat lipánky, a o guláši a podobných vecech nechce ani slyšet
mě osobně se to tedy zdá také dost brzy dávat takovéhle věci, ale přece by neporadilo něco co může miminu ublížit tak nevim
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mno, záleží… Lipánek občas (spíš výjimečně) podle mě nějak zásadně v tomto věku neublíží, nicméně ho považuju za zbytečný, lepší je bílý jogurt. Guláš - záleží, co gulášem nazývá - už jsem četla i recept na dětský kuřecí guláš, kde bylo v podstatě kuřecí maso a mrkev
Rohlík ano, tence pomazaný máslem ano, marmeláda záleží - pokud je to nějaká domácí, málo sladká nebo třeba vůbec neslazená (takže vlastně jenom vařené ovoce
), tak trošičku občas jo, jinak též ne… Takže ještě s rozumem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ha, teď se dívám, že je v Lipánkovi vlastně tvaroh, takže opravuju, ten bych nedávala, bo je to fakt zbytečně těžké…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
a co dělá tvaroh??
nevím to jistě ale četla jsem že je tam moc vápníků a zatěžuje organismus je to tak??
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
zuzka.mamka píše:
a co dělá tvaroh??nevím to jistě ale četla jsem že je tam moc vápníků a zatěžuje organismus je to tak??
Vápník nevím ale bílkoviny je tam moc a takhle malý organismus se s tím neumí vypořádat… ![]()
Jinak já neloupu, jen když je ta šlupka vyloženě hodně tlustá/tvrdá ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jj, moc bílkovin, zbytečně zatěžuje ledviny… Stačí až cca od roka, v 8 měsících je to fakt zbytečně brzy. Jako zřejmě se nic nestane, ale proč má tělíčko zbytečně dřít navíc, když má tolik jiné práce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit