PROBLÉMY S JÍDLEM NA LŽIČKU

20.7.10 12:51

PROBLÉMY S JÍDLEM NA LŽIČKU

Dobrý den, jsem tady nová a potřebovala bych poradit od zkušenějších maminek. Mám 10 měsíčního syna a máme problém papat na lžičku. S příkrmem jsme začali v 6.měsících a celkem nám to šlo. Asi od 7.měsíce nechce nic na lžičku. Vařila jsem malému zeleninku, zkoušeli jsme i kupované příkrmy. Momentálně to dělám tak, že rozmixovanou zeleninku se sunarem i přesnídávky se sunarem mu dám do flašky, ze které to sní. Má nějakou averzi na lžičku, poradí mi některá z vás, jak to zkusit? Zoubky nám začali růst v 6.měsíci, teď už jich má 7. Děkuji všem za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1283
20.7.10 12:59

a co kousky rovnou do ruky? to by nebral? prostě povařit zeleninu, k tomu brambor nebo těstoviny a dát mu přiměřené kousky, aby si mohl sám nabírat rukama a strkat do pusy? jen nevím jestli to 10M dítko zvládne. :nevim: navíc by při tom procvičil motoriku :-P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1692
20.7.10 13:02

TAK TO MAM STEJNY PROBLEM MAM ROČNIHO A JAK VIDI LŽIČKU ODVRACI HLAVU :nevim: KRMIM HO JAK PTAČKA DAVAM MU KOUSKY DO ZOBAČKU NEBO HO NECHAM AT SI TO DAVA SAM KOUSKY JIDLA.NEBO MU DAM DO RUKY ZAJIMAVOU HRAČKU A JAK SI JI PROHLIŽI NEVNIMA ANI ŽE OTEVIRA PUSU,HRAČKY MUSIM MIT U JIDLA STALE A I JINE KDYŽ HO PŘESTANE ZAJIMAT TA PRVNI JE TO BOJ,PROTOŽE JIDLO MAM VŠUDE ALE UŽ SE NA TO NEOHLIŽIM :lol: JSEM RADA ŽE ASPON NECO SNI.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2183
20.7.10 13:45
lukymaty píše:
TAK TO MAM STEJNY PROBLEM MAM ROČNIHO A JAK VIDI LŽIČKU ODVRACI HLAVU :nevim: KRMIM HO JAK PTAČKA DAVAM MU KOUSKY DO ZOBAČKU NEBO HO NECHAM AT SI TO DAVA SAM KOUSKY JIDLA.NEBO MU DAM DO RUKY ZAJIMAVOU HRAČKU A JAK SI JI PROHLIŽI NEVNIMA ANI ŽE OTEVIRA PUSU,HRAČKY MUSIM MIT U JIDLA STALE A I JINE KDYŽ HO PŘESTANE ZAJIMAT TA PRVNI JE TO BOJ,PROTOŽE JIDLO MAM VŠUDE ALE UŽ SE NA TO NEOHLIŽIM :lol: JSEM RADA ŽE ASPON NECO SNI.

Tak my máte to samý…akorát,že já mu poštim reklamu na lidl,jelikož se mu líbí a nevnímá,že ho krmim.Takže během krmení slyšim tu příšernou melodii asi 50* jen aby něco snědl :pocitac: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
692
20.7.10 13:47

Ahoj, my jsme mu dali do talíře lžičku a on si skoušel dávat sám do pusinky, byla to zábava celkem mu to šlo se strefit a druhou lžičkou jsem ho krmila já. Nebo jsme mu dali do ruky nějakou hračku kterou dlouho neviděl a on se s ní zabavil a já ho krmila. Byl zabraný do hračky takže jen otvíral pusinku a jedl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3435
20.7.10 13:55

Tak takhle nějak to probíhalo i u nás, každý jsme měli svou lžičku a malý si pěkně jedl sám, když se mu nechtělo, tak jsem to také řešila hračkou. Teď už mi více méně jí sám úplně. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.7.10 20:00

Jo reklamy se nám taky líbí, to určitě vyzkoušíme, ale bude to nápor na nervy :zed: . Hračky jsme už vyzkoušeli, ty si strkáme do pusy, nebo hážeme na zem. Když vidí lžičku, tak si začne třít očička a odvrací hlavičku. Když mu dám něco do pusinky rukou, tak to i sní, ale takhle jsme ještě nezkoušeli dávat zaleninu. A dala jsem mu i druhou lžičku, tak tu buď strkal do pusy samozřejmě prázdnou, nebo když se trefil do talíře, tak jsme mohli malovat. S dětma je legrace. Jen doufám, že se naučí na lžičku než půjde do školky :-D . Díky všem za rady. Hanka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
xpampelinda
27.7.10 12:32

já mám stejný problém, je nám 11 měsíců, malá jedla pěkně,ale ted se sekla a nechce nic,kromě rohlíku, který jí dívám rovnou do pusiny, ted jí zkuším ten rohlík máchat v přesnídávce, z ruky si to vcelku vezme,ael po lžičcr ani tuk :-//

• Citovat
  • Upravit
29.7.10 23:25

Byli jsme na poradně a doktorka mi řekla, že to nemám řešit, že mám malému dávat ještě chvilku ve flašce a kolem roku to zkusit znovu na lžičku. Je možné, že jak mu začali růst zoubky, tak měl hodně citlivé dásně a lžička asi nebyla pro něj příjemná a proto ten blok. Tak mu dávám lžičku na hraní - tu kouše o sto šest :palec: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí