PROBLÉMY S JÍDLEM NA LŽIČKU
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
PROBLÉMY S JÍDLEM NA LŽIČKU
Dobrý den, jsem tady nová a potřebovala bych poradit od zkušenějších maminek. Mám 10 měsíčního syna a máme problém papat na lžičku. S příkrmem jsme začali v 6.měsících a celkem nám to šlo. Asi od 7.měsíce nechce nic na lžičku. Vařila jsem malému zeleninku, zkoušeli jsme i kupované příkrmy. Momentálně to dělám tak, že rozmixovanou zeleninku se sunarem i přesnídávky se sunarem mu dám do flašky, ze které to sní. Má nějakou averzi na lžičku, poradí mi některá z vás, jak to zkusit? Zoubky nám začali růst v 6.měsíci, teď už jich má 7. Děkuji všem za rady.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
a co kousky rovnou do ruky? to by nebral? prostě povařit zeleninu, k tomu brambor nebo těstoviny a dát mu přiměřené kousky, aby si mohl sám nabírat rukama a strkat do pusy? jen nevím jestli to 10M dítko zvládne.
navíc by při tom procvičil motoriku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
TAK TO MAM STEJNY PROBLEM MAM ROČNIHO A JAK VIDI LŽIČKU ODVRACI HLAVU
KRMIM HO JAK PTAČKA DAVAM MU KOUSKY DO ZOBAČKU NEBO HO NECHAM AT SI TO DAVA SAM KOUSKY JIDLA.NEBO MU DAM DO RUKY ZAJIMAVOU HRAČKU A JAK SI JI PROHLIŽI NEVNIMA ANI ŽE OTEVIRA PUSU,HRAČKY MUSIM MIT U JIDLA STALE A I JINE KDYŽ HO PŘESTANE ZAJIMAT TA PRVNI JE TO BOJ,PROTOŽE JIDLO MAM VŠUDE ALE UŽ SE NA TO NEOHLIŽIM
JSEM RADA ŽE ASPON NECO SNI.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
lukymaty píše:
TAK TO MAM STEJNY PROBLEM MAM ROČNIHO A JAK VIDI LŽIČKU ODVRACI HLAVUKRMIM HO JAK PTAČKA DAVAM MU KOUSKY DO ZOBAČKU NEBO HO NECHAM AT SI TO DAVA SAM KOUSKY JIDLA.NEBO MU DAM DO RUKY ZAJIMAVOU HRAČKU A JAK SI JI PROHLIŽI NEVNIMA ANI ŽE OTEVIRA PUSU,HRAČKY MUSIM MIT U JIDLA STALE A I JINE KDYŽ HO PŘESTANE ZAJIMAT TA PRVNI JE TO BOJ,PROTOŽE JIDLO MAM VŠUDE ALE UŽ SE NA TO NEOHLIŽIM
JSEM RADA ŽE ASPON NECO SNI.
Tak my máte to samý…akorát,že já mu poštim reklamu na lidl,jelikož se mu líbí a nevnímá,že ho krmim.Takže během krmení slyšim tu příšernou melodii asi 50* jen aby něco snědl
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, my jsme mu dali do talíře lžičku a on si skoušel dávat sám do pusinky, byla to zábava celkem mu to šlo se strefit a druhou lžičkou jsem ho krmila já. Nebo jsme mu dali do ruky nějakou hračku kterou dlouho neviděl a on se s ní zabavil a já ho krmila. Byl zabraný do hračky takže jen otvíral pusinku a jedl.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak takhle nějak to probíhalo i u nás, každý jsme měli svou lžičku a malý si pěkně jedl sám, když se mu nechtělo, tak jsem to také řešila hračkou. Teď už mi více méně jí sám úplně. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo reklamy se nám taky líbí, to určitě vyzkoušíme, ale bude to nápor na nervy
. Hračky jsme už vyzkoušeli, ty si strkáme do pusy, nebo hážeme na zem. Když vidí lžičku, tak si začne třít očička a odvrací hlavičku. Když mu dám něco do pusinky rukou, tak to i sní, ale takhle jsme ještě nezkoušeli dávat zaleninu. A dala jsem mu i druhou lžičku, tak tu buď strkal do pusy samozřejmě prázdnou, nebo když se trefil do talíře, tak jsme mohli malovat. S dětma je legrace. Jen doufám, že se naučí na lžičku než půjde do školky
. Díky všem za rady. Hanka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
já mám stejný problém, je nám 11 měsíců, malá jedla pěkně,ale ted se sekla a nechce nic,kromě rohlíku, který jí dívám rovnou do pusiny, ted jí zkuším ten rohlík máchat v přesnídávce, z ruky si to vcelku vezme,ael po lžičcr ani tuk :-//
- Citovat
- Upravit
Byli jsme na poradně a doktorka mi řekla, že to nemám řešit, že mám malému dávat ještě chvilku ve flašce a kolem roku to zkusit znovu na lžičku. Je možné, že jak mu začali růst zoubky, tak měl hodně citlivé dásně a lžička asi nebyla pro něj příjemná a proto ten blok. Tak mu dávám lžičku na hraní - tu kouše o sto šest
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit