Převařování vody na UM

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
18.7.10 13:52

převařování vody

Holky - mám dotaz, dá se převařit voda na celý den - a pak jí jen po dávkách na UM přihřát na danou teplotu a nebo musím převařit vždy danou dávku a čekat až schladne?? Díky za rady :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Lenka76
18.7.10 13:59

ja prevaruju vodu rano, necham vychladit a dam do lednice,a pouzivam cely den. vecer si opet prevarim vodu na nocni krmeni a rano,a pak zase znova stejny kolotoc..;-))

• Citovat
  • Upravit
398
18.7.10 14:01

ahoj,já vodu převařovala a dávala ji do termoláhve,vždy ráno a noc jsem převařovala další

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
18.7.10 14:13

Ahoj,
já taky převařuju ve větším množství, nechám vychladit, dám do ledničky. Pak jen příslušné množství odleju, ohřeju v mikrovlnce a přidám UM 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.7.10 14:30

Holky,díky za rady. Jsem si myslela že se nesmí převařit dopředu. Tak super :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3435
18.7.10 14:39

Já to tedy řešila stejně jako Elda, přehřála víc vody, dala do termosky a pak už ani neohřívala. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
18.7.10 14:54

Určitě nemusíš převařovat na každou dávku :wink: Já převařila celou flašku 1,5-2l a pak to nechala vychladit a měla v lednici :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
18.7.10 15:57

ahoj
ja vzdy vecer uvarila vodu,horkou nalila do termosky a pak uz jen pouzivala dle potreby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
18.7.10 17:00

dělám to jako holky, ráno převařím na celý den do lednice :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
483
2.1.14 21:23

Ahoj, mám tříměsíční miminko částečně na UM. Dáváme mu vodu z vodovodu, podle d. lékařky je u nás nezávadná, převařuji v rychlovarné konvici.

Už to takhle děláme nějakou dobu nic mu není, ale dnes mě kamarádka vyděsila s tím, že je to moc krátká doba varu, že se musí převařovat nejméně 5 minut, aby byla opravdu bezpečná.

Jak to děláte vy?
Máte nějaký tip na nějakou vhodnou nezávadnou nádobu ( kastrůlek, konvičku…) v které převařovat, pokud bych chtěla na sporáku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1134
2.1.14 21:28

Převařuju vodu už 2.dítku v rychlovarné konvici. Koupila jsem si takovou menší, ve které převařuji jen vodu pro mimčo. Schválila mě to i Dr. Používám kojeneckou vodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
2.1.14 21:28

@hanula23
Ahojky, převařovat můžeš v libovolném kastrůlku :-O
Ale dávala bych alespoň do půl roku kojeneckou.. Je to proto, že v normální vodě je více dusičnanů… Nejde o to, že by voda byla nějaká špatná..
Jinak my jsme plně na UM, v podstatě od narození a používáme jedině kojeneckou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1318
2.1.14 21:35

Varim jen v konvici, uz od porodnice, ale pouzivam kojeneckou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10631
2.1.14 21:37

Když byl hodně malej, převařovala jsem mu vodu zvlášť v kastrůlku, pak už normálně taky v rychlovarné konvici. 5 minut to nevařilo asi nikdy :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
awi
49
2.1.14 21:40

Od narozeni prvni dva tydny kojeneckou v rychlovarne konvici, kdyz jsem se zminila doktorce, rekla, ze je to zbytecne, takze pak uz jen vodu z kohoutku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí