Převařování vody na UM

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1172
2.1.14 21:41

Tak někdo může mít i tu z kohoutku kojeneckou (s nízkým množstvím dusičnanů), to Vám řeknou ve vodárně (parametry), ale druhý problém je, že nikdy nevíte co všechno se do vody dostane starým potrubím než vyteče u vás z kohoutku, můžou se tam dostat i těžké kovy nebo něco prosakovat, nemusí to tak samozřejmě být, ale lepší to neriskovat a raději tu kojeneckou, ale jinak myslím, že převařování v konvici je dostatečné. Ty nejdůležitější bakterie a mikroby to zničí a většina konvic nevypne hned na bodu varu, ale nechá ho krátce přejít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8877
2.1.14 21:53

@hanula23 malá je plně na UM víceméně od začátku, u nás je voda dost tvrdá, takže jsme si koupili filtrační konvici a pak převařuju jenom v rychlovarce, pokud dojdou filtry, tak má takhle i jenom z kohoutku a je v pohodě ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Crystalline
2.1.14 21:56

@hanula23 pro mimino jsem kupovala balenou vodu Aquilla, ta se nemusela prevarovat. Od cca 15 mesicu prevaruji vodu z kohoutku ve varne konvici. Diteti nikdy nic nebylo.

• Citovat
  • Upravit
1007
2.1.14 22:05

Taktez jsem prevatila celou flasku vody nechala vychladnout…a pak jen ohrala…na noc jsem vodu prevarila a dala do termo flasky abych nemusela litat do kuchyne zehrivat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3832
2.1.14 22:15

Holky, stalo se vám někdy, že by se vám dítko po změně kojenecké vody osypalo? Měla jsem lahvové a teď jsem koupila barel a dítko je osypané, tak zjišťuju, z čeho to může být

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
258
2.1.14 22:26
@Itany píše:
Taktez jsem prevatila celou flasku vody nechala vychladnout…a pak jen ohrala…na noc jsem vodu prevarila a dala do termo flasky abych nemusela litat do kuchyne zehrivat :lol:

Dělám to stejně. Převařím potřebné množství do termosky a jednu celou petku. Petku nechám vychladnout a dám do lednice, potřebné množství do termosky. Dle mého nejrychlejší způsob. Jinak si osobně nemyslím, že by převařování ve varné konvici nebylo dostatečné - projde to varem a většinu mikrobů zničí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1172
2.1.14 22:47

To je hrozná fáma, že se některá kupovaná koj. voda nemusí převařovat, ikdyž je to na ní bohužel uvedeno. Převařuje se, protože se v ní během skladování a přepravy namnoží bakterie. Hlavně tím skladováním, často to stojí dobu někde ve skladu, v teple, né-li v létě na sluníčku když to někde vykládají nakládají a bakterie se v tom přemnoží, proto se to převařuje, takže kupovanou vodu v pet flaškách je potřeba převařovat vždy. Chce to prostě oboje, jak kojeneckou, tak převařenou. Když ji pak dáte do ledničky jak píšou holky, tak tam vám pak vydrží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí