Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
ahoj holky!
prosím o radu: manžel má už několik let problémy s dýcháním, teď konečně zašel k pečlivému dr, no a diagnóza je jasná. astma, silná alergie na roztoče. takže změnu ložnice považujeme za nutnost.
zajímaly by mě vaše postupy, jestli s tím někdo máte zkušenost.
hlavně by mě zajímalo, kde se na internetu dají koupit kvalitní peřiny.
něco jsme našli, ale je tu malý problém. peřiny mají rozměr 140×200, no a naše povlečení je menší!! totéž u polštářů. nechápu jak je to možné, přece by měl být nějaký standart (povlečení mi kupovala babička do výbavy už roky předtím než bylo potřeba)… v případě že ne, tak o kolik může být povlečení menší?
díky za vaše odpovědi.
no a ještě malý dotaz: zaznamenali jste zlepšení? přece jenom je to investice x tisíc (tak včera dal manža za léky 800, prý mu vydrží měsíc, takže ve srovnání s tím je vysavač za 10 000 levný
)
ahoj, pořizovali jsme synovi povlečení -
a i s obalem na matraci cca 6000,– mrkni na www.proalergiky.cz
Jinak samozřejmě nejlíp bez koberců, závěsů, min. 2× týdně navlko prach..
iv-ka
Já mám normální lůžkoviny z dutého vlákna (pere se v pračce), povlak na matraci kvůli roztočům je fajn, koberec máme - zachytí ten polétavý binec líp než když se točí po stíratelné podlaze - samozřejmě častzo vysávat, závěsy, záclony - pokud, tak něco, co snese časté praní a nemusí se žehlit.
Bacha na vlnu - jsou lidi, co speciálně na ni mají alergii.
Spousta těch super věcí pro alergiky je jen byznys nebo nepomůžou každému (u nás se třeba vůbec neujala čistička vzduchu).
ahoj, ja jsem astmatik a nejvice mi vyhovuje - zadne koberce, zadne zavesy a zaclony - teda rozhodne v loznici aspon. luzkoviny mam z duteho vlakna. poridila bych taky ten povlak na matrace kvuli roztocum. luzkoviny casto vetrat venku!
jelikoz bydlim v panelaku, je tu suchy vzduch, tak obcas, kdyz je obdobi problematicke, tak si do loznice na noc povesim treba mokre rucniky a prosteradla, je to lepsi nez zvlhcovace vzduchu.
ad povleceni, to neporadim, ja mam vsechno v prodlouzene delce vc povleceni, ktery sjem si sila sama.
jo, co pomáháá jsou ty peřiny a polštáře z dutýho vlákna a často prát…
A souhlasím s maxikem - koberec zachytí ty hnusy líp mež když to lítá. Takže kvalitní vysavač a často vysávat - i matrace.
Ovšem jaký vysavač, to nevím. Můj sen je Vorwerk, tam se ovšem s deseti tisíci nechytáš, a třeba jsou i srovnatelné a levnější, nebo úplně jiné vhodné.
ahojky, jen me napadl jeste jeden tip, ktery tady jeste nikdo neuvedl. na roztoce je pry nejucinnejsi metoda.......zabit je mrazem.....ted, kdyz je zima, davej luzkoviny na balkon pres den, aby ti mali previti umrzli. ![]()
ahoj holky!
díky za odpovědi. mě nejvíc zaskočily ty rozdílné rozměry peřin a mojich povlečení. no udělám to tak, že koupím co bude nejblíž a pak se to tam snad nacpe.
a s tím vysavačem. my nemáme žádný, vždycky jsme vytírali (všude plovoučky). manžel našel na netu vysavač Miele Medica, za cca těch 10 000. prý má nějaký super sací výkon no a hlavně je vyvinutý pro alergiky (tolik reklama). vorverk mi teda osobně přijde předražený.
a hlavně … všimli jste si zlepšení?!!
papa
vorwerk předražený je, ale jiný podobný není, takže nemají důvod zlevnit…
Hlavně by ten vysavač měl mít rotační kartáč, ale to už má kde který… Oni totiž ty roztoči v matracích vykusují cestičky, které nevedou rovně, nýbrž mají různé zákruty, takže vysavač musí klepat i sát zároveň