Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Holky pomoc, na koberec s vysokým vlasem se mi vylila svíčka. Bohužel tam bylo docela dost roztopeného vosku. Nechala jsem to zatuhnout s tím, že to pak vyloupu, ale nejde to
Nemáte nějaký nápad, jak to z toho koberce dostat? Díky moc za pomoc.
Savý papír (ubrousek, kuchyňské papírové utěrky nebo toaleťák a přežehlit žehličkou. Opakovat to víckrát.
Já jsem mamlas, díky moc, to mě vůbec nenapadlo
Hlavně že jsme nesčetněkrát žehlila voskovou batiku
Díky ![]()
Ahoj,
já jsem si takhle zničila vánoční ubrus který jsem měla po prababičce.
Mě se na něj vylil vosk z červený svíčky a ubrus byl krásně bílý. Nepomohlo mi ani když jsem to přežehlila přes savý papír. Nyní mi leží ve skříni a už 3 roky ho kvůli tomu nepoužívám.
Neporadím, fakt nevím co s tím. Ale píši jen aby jsi věděla, že se to nepodařilo jen tobě. ![]()
VERUNKO, mě se naštěstí podařilo rozlít světlou svíčku na béžový koberec, tak to není tak hrozné
Ovšem vánočního ubrusu je určitě škoda ![]()
a neslo by to z toho ubrusu savem nebo vanisem?tam uz zustala jen barva vosk se asi vyhezlil co myslis?kdyz uz ti tam jen lezi tak bych to zkusila ![]()
Tak tohle neštěstí se mi stalo taky, když sem měla na okně svíčku a přetekla za topením na koberec. Tak sem na to vzala žehličku a piják. Dopadlo by to i dobře, kdybych horlivě nežehlila mimo ten papír (nebylo to schválně) takže na koberci pod topením máme otisknutou špičku žehličky
tak bacha na to abys nedopadla jak já
právě, že ten ubrus proběhl už i savem a nic, červený flek od toho vosku stejně zůstal. Asi nic nepomůže. no nevadí, za blbost se platí.
Tak se mi dnes taky povedlo nechat vytect hodne fialoveho vosku na bezovy koberec. Pouzila jsem opravdu hodne papirovych uterek a zehlila a zehlila, radeji na nizsi teplotu abych koberec nepripalila, pak skvrnu vyprala v CODI energic a skvrna neni skoro vubec videt. Neni to bezne prodejny vyrobek, koupila jsem ho z nejakeho katalogu od kamaradky, ale na netu urcite bude k zakoupeni. Drzim palce ostatnim ![]()
achjo..vecer sme meli mensi akci a kamarad mi na koberec nechtene prevrhl svicko ktera hrala cervenyma oranzovyma a zlutyma barvama..taky je to na bezovem kobercu..pokusim se to prezehli ale pote co to tady ctu mam strach steho cerveneho vosku ![]()
Novire píše:
Holky pomoc, na koberec s vysokým vlasem se mi vylila svíčka. Bohužel tam bylo docela dost roztopeného vosku. Nechala jsem to zatuhnout s tím, že to pak vyloupu, ale nejde toNemáte nějaký nápad, jak to z toho koberce dostat? Díky moc za pomoc.
ahoj tohle se mi taky kdysi stalo v obýváku na koberci-vzala jsem normálně savý papír a teplou žehličkou párkrát přejela a bylo to pryč ![]()
vidim, ze jsem nebyla jedine ‚nemehlo‘ s voskem
dekuji za rady se zehlickou, koberec je opet jako novy! ![]()