Jak dostat vosk z koberce?

20840
17.12.07 12:30

Jak dostat vosk z koberce?

Holky pomoc, na koberec s vysokým vlasem se mi vylila svíčka. Bohužel tam bylo docela dost roztopeného vosku. Nechala jsem to zatuhnout s tím, že to pak vyloupu, ale nejde to :( Nemáte nějaký nápad, jak to z toho koberce dostat? Díky moc za pomoc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
17.12.07 12:36

Savý papír (ubrousek, kuchyňské papírové utěrky nebo toaleťák a přežehlit žehličkou. Opakovat to víckrát.

• Citovat
  • Upravit
20840
17.12.07 12:40

Já jsem mamlas, díky moc, to mě vůbec nenapadlo :oops: Hlavně že jsme nesčetněkrát žehlila voskovou batiku :oops: :oops: Díky :!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
574
17.12.07 13:10

Ahoj,

já jsem si takhle zničila vánoční ubrus který jsem měla po prababičce.

Mě se na něj vylil vosk z červený svíčky a ubrus byl krásně bílý. Nepomohlo mi ani když jsem to přežehlila přes savý papír. Nyní mi leží ve skříni a už 3 roky ho kvůli tomu nepoužívám.

Neporadím, fakt nevím co s tím. Ale píši jen aby jsi věděla, že se to nepodařilo jen tobě. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20840
17.12.07 13:20

VERUNKO, mě se naštěstí podařilo rozlít světlou svíčku na béžový koberec, tak to není tak hrozné :roll: Ovšem vánočního ubrusu je určitě škoda :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
17.12.07 13:37

a neslo by to z toho ubrusu savem nebo vanisem?tam uz zustala jen barva vosk se asi vyhezlil co myslis?kdyz uz ti tam jen lezi tak bych to zkusila :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2376
17.12.07 13:38

Tak tohle neštěstí se mi stalo taky, když sem měla na okně svíčku a přetekla za topením na koberec. Tak sem na to vzala žehličku a piják. Dopadlo by to i dobře, kdybych horlivě nežehlila mimo ten papír (nebylo to schválně) takže na koberci pod topením máme otisknutou špičku žehličky :( tak bacha na to abys nedopadla jak já

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
574
18.12.07 09:51

právě, že ten ubrus proběhl už i savem a nic, červený flek od toho vosku stejně zůstal. Asi nic nepomůže. no nevadí, za blbost se platí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
HannahMB
8.1.12 11:56

Tak se mi dnes taky povedlo nechat vytect hodne fialoveho vosku na bezovy koberec. Pouzila jsem opravdu hodne papirovych uterek a zehlila a zehlila, radeji na nizsi teplotu abych koberec nepripalila, pak skvrnu vyprala v CODI energic a skvrna neni skoro vubec videt. Neni to bezne prodejny vyrobek, koupila jsem ho z nejakeho katalogu od kamaradky, ale na netu urcite bude k zakoupeni. Drzim palce ostatnim ;)

• Citovat
  • Upravit
Terkula
29.1.12 09:12

achjo..vecer sme meli mensi akci a kamarad mi na koberec nechtene prevrhl svicko ktera hrala cervenyma oranzovyma a zlutyma barvama..taky je to na bezovem kobercu..pokusim se to prezehli ale pote co to tady ctu mam strach steho cerveneho vosku :(

• Citovat
  • Upravit
8265
29.1.12 19:39
Novire píše:
Holky pomoc, na koberec s vysokým vlasem se mi vylila svíčka. Bohužel tam bylo docela dost roztopeného vosku. Nechala jsem to zatuhnout s tím, že to pak vyloupu, ale nejde to :( Nemáte nějaký nápad, jak to z toho koberce dostat? Díky moc za pomoc.

ahoj tohle se mi taky kdysi stalo v obýváku na koberci-vzala jsem normálně savý papír a teplou žehličkou párkrát přejela a bylo to pryč ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andrea S
17.5.12 16:43

vidim, ze jsem nebyla jedine ‚nemehlo‘ s voskem :D dekuji za rady se zehlickou, koberec je opet jako novy! ;-))

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný