LPG - přepínání - prosím o radu

4
15.6.26 21:16

LPG- přepínání

Ahoj, prosím o radu s LPG.

Mám Škodu Octavia I, rok 1998. Na autě je LPG s přepínačem B/G (viz foto). Nádrž je plná, ale přepínač pořád bliká a auto se nepřepne na plyn. Mělo by se přepínat automaticky.

Zkoušel jsem nechat motor zahřát a jet několik minut, ale stále bez změny. Neví někdo, co by mohlo být příčinou? Je možné, že je problém ve snímači hladiny, ventilu, pojistce nebo v řídicí jednotce LPG?

Děkuji za každou radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21036
16.6.26 07:44

Neměly by ty čárky zobrazovat hladinu/zbývající množství? To vypadá, že si myslí, že je prázdná nádrž.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
626
16.6.26 07:54

U mě bylo potřeba zahřát motor a pak taky jet určitou rychlostí, aby se to přeplo. Tak zkuste zvýšit rychlost. Ale tak jak příspěvek přede mnou si myslím, že by ty čárky měly ukazovat množství paliva, takže je asi něco špatně. Zeptala bych se přímo u odborníka na přestavby na LPG.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
16.6.26 09:22

@Lilian1980 jo, zapomněl jsem dopsat, že fotka byla pořízená, když auto nebylo nastartováno, ano ukazuje hladinu, mám plný. Ale děkuji!! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
16.6.26 09:23

@Cenarius jo, zapomněl jsem dopsat, že fotka byla pořízená, když auto nebylo nastartováno, ano ukazuje hladinu, mám plný. Ale děkuji!! :) @Lilian1980 A ano, jedu rychle, motor zahřáty a stále nic, asi skočím za LPG odborníkem! :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11560
16.6.26 10:37

Občas, když je velký požadavek na výkon, tak to skočí na benzín. Takže bych doporučil zastavit. Vypnout motor, po 3 min. zase nastartovat a jet naopak v klidu.
Pokud teda pomineme poruchu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102337
16.6.26 12:55
@Ivan PPZ píše: Více

No, pokud to skáče zpet na benzin jinde nez „v Alpách“ tak to taky značí spis problém s LPG než cokoliv jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová