Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Proč by 9 letý kluk nezvládl dojít si do školy ten kousek sám? Vždyť do té samé budovy budete chodit i na jídlo. Procedury nebudeš koordinovat ty, na to tam mají pracovnici, která přesně určí časování. Většina procedur je dopoledne. Miramonti ti měla navrhnout dětská lékařka, která vám návrh na lázně psala. Ale v Rodině jsou běžně ubytované maminky s více dětmi, na procedury a k jídlu docházejí buď do Miramonti nebo do léčebny Vítek, která je hned vedle Rodiny.
Ono se to během pár prvních dnů zaběhne, nejstarší syn už bude samostatný a školu taky zvládne. Zvládají to i mladší děti.
Já byla s ditkem v Luhačovicích a Teda docházet 3× denně na jídlo, do školy a na procedury by se mi se třema dítkama Teda nechtělo. Nechala bych se ubytovat rovnou v Miramonti. Máš to všechno po ruce a kluf zvládne sám dojít do místnosti určené pro vzdělávání a pak trefí zpět na pokoj. Nebo do léčebný Vítek, tam je vše taky po ruce a jsou tam i větší pokoje právě pro maminky s více dětmi. Když budeš až v rodine tak ti z toho brzo šibne se třemi dětmi.
No já právě nevím, jak je to daleko z rodiny do miramonte… jestli kousek, tak to nejstarší určitě zvládne. Vítkov nechci, protože tam vůbec nemají apartmány. Ty jsou prý jen na rodině nebo v mira. Zatím mi to přijde, že tedy radši zkusím zabojovat za to miramonti nebo je tam vyloženě nějaký problém, proč miramonti ne?
@Kachnator píše:
No já právě nevím, jak je to daleko z rodiny do miramonte… jestli kousek, tak to nejstarší určitě zvládne. Vítkov nechci, protože tam vůbec nemají apartmány. Ty jsou prý jen na rodině nebo v mira. Zatím mi to přijde, že tedy radši zkusím zabojovat za to miramonti nebo je tam vyloženě nějaký problém, proč miramonti ne?
Ten pokoj v Rodině jsi dostala v okamžiku, kdy všechny ostatní pokoje Rodina+Vítkov+Miramonti+ev. Vlastimila jsou obsazené. Můžete mít štěstí a při příjezdu se dovíte na recepci, že v Miramonti se šťastnou náhodou uvolnil apartmán pro 3 děti s doprovodem. Doporučuji volat p. Karlíkovou z obchodního oddělení (číslo najdeš na www stránkách Luhačovic), ona má podrobný přehled o ubytovací kapacitě v daném dni. Nevím ale, jestli se něco v sezóně nedoplácí za pobyt s doprovodem.
My budeme od 27.6. v Miramonti se synem, jezdíme každý rok a letos už po čtvrté. Velmi mu lázně prospívají. Za svůj pobyt si budu doplácet 10,5 tisíce.
Jo a z Rodiny do Miramonti je to cca 10 minut do kopce a zpátky 5 minut z kopce
Ale někdo to udýchá za kratší dobu.
S paní Karlíkovou jsem mluvila a právě mi doporučila tu rodinu, že jinak apartmán je jenom v miramonte. Mě je celkem jedno termín, zatím to vypadá na listopad, ale klidně pojedem pozdějc.
Pokud je volný apartmán v Miramonti tak ho ber všemi deseti. V listopadu se nic nedoplácí.
Jinak pokud budeš na Rodině, tak se připrav na to, že celé dopoledne budeš trávit v Miramonti v herně. Přijdeš na snídani a pak jsou procedury až do oběda. Vůbec se ti nevyplatí jít mezi nimi zpět na Rodinu. Odpoledne je volno a znovu na Miramonti na večeři. A je to pěkný krpál. Já bych tohle absolvovat 4 týdny se 3 dětmi fakt nechtěla. Uvidíš, budeš toho mít plné zuby již první týden.
V únoru jedeme na Miramonti se 3 dětmi. Nemá někdo foto jak tam vypadá ten velký pokoj? Jak je vybavený?
A ještě jeden dotaz, řešil někdo z doprovodu bezlepkovou dietu?