Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, nemáte některá náhodou zkušenosti s tou HA?
Chtěla jsem nějakou HA zkusit, dostala jsem tuhle a už v půlce prvního platíčka skučím bolestí, pořád krvácím, jeden den slabě, pak zas silně, plus mám průjem a zvracím (a zároveň se mi i přes funkční antidepresiva vrátila epizoda deprese). Do toho jsem měla jeden nechráněný styk, partner se strašně těšil, že to poprvé vyzkoušíme bez kondomu a bez přerušení. Čili ješte nejistota, jestli z toho nebude mimčo. To jsem na hormony tak přecitlivělá jen já, nebo je nás víc? ![]()
ahoj, tak já tuto antiko užívám taky první měsíc. Špiním celou dobu užívání, do konce platíčka mám ještě 10 tablet, tak jsem včera volala k mudře a ta mi na:,–(ila léky na zastavení toho špinění a příští měsíc by to mělo být už ok.
Ale žádné změny nálad nebo bolesti břicha nemám.
Diky za odpoved, ja mam akorat Ascorutin, bravala jsem to, kdyz jsem behem ovu spinila. Nedala ti nahodou tohle?
Ahoj, já tuto HA beru už 7 měsíců a od začátku bylo vše v pohodě. Brala jsem předtím Minervu (od stejně firmy), takže asi i proto mi to sedlo.. ![]()
Tuhle antikoncepci už nikdy víc!!!
Dobírám první platíčko, každý den mám šílené deprese, migrény, zvracím, točí se mi hlava, lítá mi tlak, rozhodí mě sebemenší kravina (např. i cesta do obchodu nebo nějaká delší trasa, protože mám strach, že se zase pozvracím), mám strašné průjmy, změny nálad a nedokážu udržet emoce. Nejdříve jsem si myslela, že jsem nemocná, byla jsem 3 dny v nemocnici na pozorování a zjistili mi, že jsem úplně zdravá, takže tím to být nemůže. Šíleně se mi potí ruce a jsem z této antikoncepce úplně rozhozená. Dříve jsem rok brala Regulon, ale přibrala jsem po něm 7 kg, ale bylo mi aspoň dobře, tohle se fakt nedá vydržet. I když někomu tato antikoncepce sedne, zvláště ty citlivé z nás před ní důrazně varuji… ![]()
Taky varuji ty citlivé před HA lunafem. Mám šílené deprese, průjem, silná menstruace a bolesti břicha, zvracení a šílený hlad, který se nedá vydržet, i když jím 6× denně. Což u mě není zvykem, protože já dřív vydržela i dva dny bez jídla a byla jsem v pohodě.
Ahoj, já tuto antikoncepci užívám čtvrtý měsíc a nemám vůbec žádné problémy. Naopak jsem ráda že je to antikoncepce s dost nízkým obsahem hormonů a je i za dobré peníze.
Lunafem jsem brala tři roky a naprosto bez problémů, a to citlivější než většina žen určitě jsem. Ale změnu jsme při braní žádnou nepocítila. U mně naprostá spokojenost a pokud tomu nebude nic bránit, po porodou bych se k ní ráda vrátila ![]()