Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahojky, prosím o radu…mám 9ti měsíčního chlapečka a pokaždý když ho chtytím za ručičku nebo nožičku tak mu lupne v kloubu…u nás rodičů je to normální, jen by mě zajímalo jestli to u tak malýho dítěte není známka špatných kloubů nebo tak něco…
Díky za každej komentář…
Lída a Ríša 9 měsíců
Našemu je 6 měsíců a přesně jak popisuješ tak mu taky lupe.
NiKi
Ahoj Lido, ja bych se toho az tak nebala. Mozna ma hypermobilni klouby a ne uplne pevne svalstvo. Az byde behat a litat, tak si vsechno urcite posili. Jen pozor, abyste ho moc netahali za ruciciky nebo nozicky. Me se jednou povedlo vykloubit raminko. Bylo to u postizeneho ditete s ochablym svalstvem a bez naslledku se nahodil zpatky a nastesti to nebolelo. No ale nemela jsem to delat. Proste jsem holcicku zvedala tahem ze zeme na nozicky a ona mela ochablejsi svaliky.
Nebo se zeptej doktorky, treba vam da nejake vitaminky?
Ale je to jen muj nazor a mozna plkam. Treba to s tim nesouvisi
Ahojky, tak teď jste mě docela vystrašily, malému praskají klouby snad od té doby, co jsme se vrátili z porodnice, nejdřív jsem se samozřejmě vylekala, ale když byl v pořádku a spokojený, tak jsem to nějak neřešila teď je nám pět měsíců a jsme vpořádku, tak doufám, že to je normální. Ráda si ale přečtu další názory.
Jezkovy voci. Ja nechtela nikoho vylekat. Jen napad. A nektere deti jsou hadrove, tak maji sklon k vykloubeni. Vubec to nemusi souviset. Proste bych se zeptala dr.
Ahojky Lído,
tak u nás se taky lupe ![]()
Chci se na to zeptat naší pediatričky, ale to bude až při kontrole v 8mi měsících … Tak pak dám vědět.
Ahoj, dle mé maminy mi klouby lupaly už jako úplně malému mimču. no a lupou dodnes a to hodně, žádné problémy s tím nemám. Sice mě v dospívání bolely občas kolena, ale to s tím nejspíš nesouviselo.(a nejvíc mi stejně „chrastí“ zápěstí)
Klaris