Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj všem. Jsem tesne po chripce. Hodne jsem kaslala a hlavne smrkala. X krat se mi stalo, ze mi pri smrkani zalehli usi a obcas tak jakoby „kruplo“. Od te doby (3ti den) pri kazdem polknuti mi lupe v uchu. Je to desne neprijemny! Nevite nekdo proc? Co to je? A hlavne kdy to prejde a jak se toho zbavit?
No můžou to být prostě nudle
Mě se to při rýmě stává často - občas je to i hodně bolestivé.. Ono je to tam všechno víceméně propojené. Pokud by to bylo trvalejší, je lepší si dojít na ORL ať se ti tam koukne. Jinak se prý do uší můžou dávat právě i nosní kapky, ale vyzkoušené to nemám..
Může a nemusí se z toho ještě vyklubat třeba zánět středního ucha (tohle lupání si živě vybavuju, fuj, je to hodně nepříjemné. nosní kapky do uší jsem nezkoušela, ale osvědčil se Ibalgin + nakapat kapky do nosu a lehnout na nemocné ucho.
Jako dítě jsem měla často záněty středního ucha. Nevím jestli je to důsledek, ale co si pamatuji, tak mi při každém polknutí uši prolupnou. Už to nevnímám, ani mi to už nevadí a myslím, že se toho už nikdy nezbavím…Mám to fakt už od dětství..
Já bych ibalgin asi neměla. Plně kojím
![]()
Je to opravdu nepříjemné, to jo. Doufám, že se to nepromění v ten zánět!!
A teda taky doufám, že to jednou skončí, nebo mi hrábne.
@Janča1212 to je jen zažitá pověra - naopak Ibalgin je pro kojící doporučován! Obsahuje protizánětlivé složky - takže se hodí i u začínajícího zánětu prsu. Pro mimina se dělají sirupi na bázi Ibalginu, takže se fakt není čeho bát. Doporučila mi to sama doktorka při propouštění z porodnice.
Ja tohle taky znam, je to od nastydnuti a rymy, naparila bych se treba nad bramborama nebo ve vane, ono to casem povoli, jeste nejsi uplne po te nemoci fit…zadny zanet jsem z toho nikdy nemela
![]()
@Hanka79 píše:
Ja tohle taky znam, je to od nastydnuti a rymy, naparila bych se treba nad bramborama nebo ve vane, ono to casem povoli, jeste nejsi uplne po te nemoci fit…zadny zanet jsem z toho nikdy nemela![]()
Jéééééé, to jsi mě potěšila!!! Jak myslíš napařit?? Jako napařit ucho? Nebo dýchat horko nosem?
@Janča1212 No ja si vzdycky vzala rucnik nebo plinu a dala hlavu nad hrnec, prikryla ji a vdechovala to nosem, ono je to vsechno propojeny, snad ti to pomuze, mne to pomaha
ale je to sila na tim hrncem byt ![]()