Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahojky, máte nějaké tipy co pomáhá potlačit či se zbati Candidózy? Nějaké doplňky stravy, čaje…
Předem děkuji za příspěvky.
Mě pomohl až porod.. do té doby nic, zkoušela jsem průplachy, speciál mýdla, bylinky, krémy.. a kulové ![]()
Tiež som mala Candidu po celom tele, pomohla mi prisna dieta, potom som uživala lieky, ale neviem si už spomenut ake…Ale uživala som aj kaprylovu kyselinu, Candix, ktore mi dcera kupila v CZ…Zbavila som sa ich, ale prišla som na to, že si musim stražit stravu, ked zjem to čo nemam, nastupuju zdravotne problemy…
Diskutující mají - zřejmě na rozdíl od pana doktora - zkušenosti: povrchová medikamentózní léčba je vždy jen dočasná, kdy už to naši lékaři, absolventi LF UK, pochopí?? Samozřejmě, že příčina je vnitřní a že si musíte hlídat stravu, nejenže žádné sladké, ale snížit i příjem uhlovodanů, hlavně moučných jídel, z nichž si tělo cukry vyrábí. Je třeba odkyselit organizmus, nejlépe podle návodů dr. Tepperweina (Pryč s kyselostí). Léčitel Váňa proti plísním doporučoval čaj z tužebníku jilmového, ale čajů a bylin je spousta. Nakonec se pacient vyléčí často sám, dokonce dokáže sám i tělo detoxikovat, protože se sám informuje a sám vyzkouší, imunita tak zesílí a tělo se viditelných obtíží zbaví. Je škoda, že lékařská věda je tu často jen pro vědu samu, a člověka nechává na holičkách.
A ještě dodatek: dr. Šíma je velmi mladý, nebyl zřejmě ještě nemocný a nemusel zkoušet různé prostředky. Homeopatika - i když se o nich na LF UK nepřednáší - nejenže nejsou šarlatánství, ale účinkují perfektně u dospělých, dětí i psů, pokud je homeopatik dobrý diagnostik a zvolí ta správná. Účinkovala by i u dr. Šímy. Mně a mé rodině už mnohokrát pomohla: na průjem, ztrátu hlasu (při zánětu hrtanu), kdy hrozila operace a protirakovinná léčba, na boreliózu, bolest a tlak v žaludku, herpes virus a možná bych vzpomněla na další. I lékař se musí neustále vzdělávat, zvláště když zjistí, že mu v době studia něco uniklo. Važme si homeopatů, tito lékaři studovali ve svém volném čase a za své peníze proto, aby jejich diagnostiku, léčení ani předepsaná homeopatika dnes zdravotní pojišťovny nehradili a komplikovali tak život jim i pacientům samotným.
Užasné
EDIT: jsme po odstranění reklamy, tak pokračování malinko ztratilo jiskru.
Příspěvek upraven 26.02.18 v 15:55
Něco jako rejnok. Správně asi mělo být silně elektrizující. Musí být, protože to je hned v asi 5 příspěvcích.
![]()
Ahoj, dva roky jsem trpěla na ni
. Nechtěla jsem slyšet o protikvasinkové dietě, ale stačili 3 týdny a jsem naprosto v pořádku (samozřejmě hodlám pokračovat dál). Pri tom užívám probiotika a Candivac
jde v podstatě o to obnovit prostředí ![]()
A Jinak na pálení tam dole zkus tea tree olej, zavádět bílý jogurt (též obnovuje prostředí) a taky co je výborný koloidní stříbro (zavést na noc )
ale opravdu to chce se kousnout, jit do tý diety
@AnetVV píše:
A Jinak na pálení tam dole zkus tea tree olej, zavádět bílý jogurt (též obnovuje prostředí) a taky co je výborný koloidní stříbro (zavést na noc )ale opravdu to chce se kousnout, jit do tý diety
Můžeš mi, prosím, napsat něco o té dietě? Klidně do zprávy. Díky ![]()
@Cipisek79 začít tím, že vyřadíš veškeré cukry, sladit jedině stevií. Na internetu najdeš recepty pod pojmem low carb. Další vyřadit pšeničnou mouku, konzumovat jen celozrnnou. Je toho na internetu hodně, přísnější i lehčí verze, ale me se ulevilo už po vyřazení sladkého a té mouky a docela rychle jsem si zvykla. Jist hodne zeleninu (zelenou-saláty, brokolice). A do jídelníčku zařadit pití kefíru a jíst čistý bílý jogurt
+ probiotika. Vážně se ti uleví, zlepšilo se mi i hodně jiných věcí mimo candidu. Tak snad se vydaří
![]()