Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
ahoj všem, kdo sem nakouknou ![]()
Chci se zeptat, jestli někdo máte nějaké zkušenosti s léčbou lupénky? Nebo nejen vy, ale i někdo jiný z rodiny, známých atd…
Nikdy jsem neměla kožní problémy a zhruba před půl rokem se mi udělala dvě ložiška na loktech a za poslední měsíc to nabralo grády…byla jsem na kožním a tam mi naordinovali injekce B12, kyselinu listovou, nějaké mastičky a na obličej kortikoidy. Po 14-dnech mi to příjde ještě horší než to bylo…
Mám doma i kůru z mrtvého moře a začala jsem pít Psyllium na detoxikaci.
Tak by mě jen zajímalo, jestli se Vám někomu lupénka zlepšila nebo co pomáhá?
Děkuji, Lucka
Hola Luci,
sama timto problemem netrpim, ale moje mama uz radu let.
CO vypozorovala sama na sobe:
nejucinnejsi je more a slunicko
neni spatna konopna kosmetika, zejmena kdyz je lupenka mezi vlasy, kde se to spatne maze
masticky casem strida
nejhorsi je zimni obdobi
Mama ma ale k lupence diabetes prvniho typu, tak to jde jedno s druhym.
kazdopadne drzim palce, at je to brzo lepsi..
Ahoj lupénku má tchýně a má ji opravdu rozsáhlou. Hodně se jí zlepšila když držela dietu kvůli cholesterolu … škoda že už přestala, opravdu jí to pomohlo. Velmi omezila živočišné tuky, nejedla vůbec sladké, nepila alkohol, vyhýbala se bílé mouce a cukru…lupénka mizela před očima.
Jinak je dobré nepoužívat parfémovaná mýdla (stačí jen obyč. olivové), nosit bavlnu a promazávat promazávat promazávat, hodně jí pomáhají různé masti s bambuckým máslem (vyrábí Salus). Na ty kortikoidy pozor, dočasně zaberou, ale pak je to mnohem horší..
Fik, to jsem právě někde četla, že se často vyskytuje při diabetes…no snad se mi tohle vyhne…
Já to nemám zatím nějak moc (ťuky ťuky) , ale je to prostě nepříjemné. Mám malá ložiška po nohou, pažích, zádech a větší - kolena, lokty.
Na psychiku je to teda kvalitní rána…, když se večer koupu a koukám na ty flíčky, tak to se mnou pěkně cloume…
JitkaL, o té dietě jsem taky slyšela, ale jsem zatím na začátku léčby, tak uvidíme, co mi na další kontrole řekne doktorka. Ale určitě to časem zkusím taky.
Luci ono možná tou dietou (nějakou mírnější, jen vynechat alergena jako je čokoláda, oříšky…) bys to možná hned na začátku vyřešila, ale je to na tobě
Přeji úspěšnou léčbu ![]()
Jitko, už hledám na nettu vhodnou lupénkovou dietu, ale zatím jsem na nic nenarazila…
Ona to asi není přímo lupénková dite, prostě zkus omezit alergeny jako je ta čokoláda a ořechy, pak bílý cukr a možná i bílou mouku a uvidíš jestli se to zlepší ![]()
Po angíně jsem se vysypala po těle.Zabraly mikrodávky tetracyklinu 90 tablet.Jednou za půl roku acidum foligum 60 tablet 3krát denně 1.Potom mazat Daivonex průběžně.Jsem z nejhoršího venku.Snad to pomůže i Vám.
Ahojte vidím že už je to starší diskuze ale jen bych chtěla všechny varovat.. Přítel má lehčí formu lupenky a objevili jsme přípravek Dr. Michaels.. To co následovalo po jeho užívání se nedalo popsat… Nejen že ti je neskutečně drahé Yale lupenka se pritelovi zhoršila neskutečným způsobem… Psala jsem tedy na jejich web do diskuze o spokojenosti načež mi přišel mail ze nabízejí osobní schůzku, že nam když tak vrátí peníze… Psala jsem jim ze o nic takového nestojíme a ze jsme jen chtěli na diskuzní fórum napsat naší zkušenost.. Mě příspěvky tam ale mizely.. Po napsání asi 4. Příspěvku mi napsali mail ze jim poskozuji společnost a ze to budou řešit právně… Napsala jsem jim tedy že tedy svůj názor už vkládat nebudu ale ze si již nepřeji aby mě dále kontaktovali.. Od té doby máme klid.. Ale chci všem říct naši zkušenost s těmito lidmi, kteří vydělávají na cizím neštěstí… ![]()
@LUCI píše:
ahoj všem, kdo sem nakouknou![]()
Chci se zeptat, jestli někdo máte nějaké zkušenosti s léčbou lupénky? Nebo nejen vy, ale i někdo jiný z rodiny, známých atd…
Nikdy jsem neměla kožní problémy a zhruba před půl rokem se mi udělala dvě ložiška na loktech a za poslední měsíc to nabralo grády…byla jsem na kožním a tam mi naordinovali injekce B12, kyselinu listovou, nějaké mastičky a na obličej kortikoidy. Po 14-dnech mi to příjde ještě horší než to bylo…
Mám doma i kůru z mrtvého moře a začala jsem pít Psyllium na detoxikaci.
Tak by mě jen zajímalo, jestli se Vám někomu lupénka zlepšila nebo co pomáhá?
Děkuji, Lucka
Lupenku po těle roznáší podkožní vlasovec,Dirofilaria repens, motolice a háďátka.
Odstranění těchto patogenů je poměrně jednoduché. Zajdi na :
https://www.diskutnici.cz/forum/2161-ufo/
Tam klikni na moji ikonku (Koleník), a potom na tlačítko „Poslat vzkaz“.
A do vzkazů mi napiš, kde se můžeme sejít.
Je tam problém, že si musíš založit profil, a ten se platí asi 10Kč na měsíc.
Přijedu, poradím, pomůžu, nekecám. ![]()