Luštěniny

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
135
3.1.05 13:41

Luštěniny

Ahojtebabulky§
neviete mi niekto poradiť od ktorého mesiaca by som mohla dávať strukoviny/luštěniny/ a semienka dieťaťu, názory sa dosť rozchádzajú, ja som čítala, že až od roka, pediatri hovoria, že od desiateho mesiaca aj šošovicu/čočka/, aj hrach a fazuľu neskôr, tak neviem… ďakujem pekne!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1460
3.1.05 19:10

Ahoj Oxano!

Zelený hrášek a zelené fazolky se nepočítají mezi luštěniny, dají se podávat od 10. měsíce. Stejně tak červená loupaná čočka je bez slupek, nenadýmá a dá se zařadit před prvním rokem. S ostaními luštěninami bych to zkoušela spíš později, klidně po roce. Semínka a oříšky až když umí dítě kousat. Já dávala oříšky kolem 14 měsíců rozemleté (třeba v bábovce.)

Jestli chceš, pošlu Ti tabulku příkrmů. Stačí mi napsat mailem.

Alice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
3.1.05 20:32

Ahoj Oxano.
Luštěniny můžeš v malém množství přidávat do políveček už od půl roku, ale měly by být naklíčené. Pokud máš na mysli luštěniny jako samostatné jídlo, pak opravdu počkej až téměř do 1 roku, ale ani tak se nadýmání nejspíš.nevyhnete. S oříšky opatrně, třeba i s mixovanými, může na ně vzniknout alergie a je to pravděpodobnější, když s nimi začneš moc brzy - stejně tak se má počkat i s jahodami a kiwi, ale to je ovoce :D

• Citovat
  • Upravit
538
3.1.05 20:46

A co kojící mamča?

Mohlo by to s tím zeleným hráškem a fazolkami platit i pro kojící mamču?
Miluju obojí a strašně mi kojením zchudl jídelníček.
Díky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
135
3.1.05 22:35

Ahojte Babky!
Dakujem pekne, vlastne som si overovala, ale som vďačnáá za každú radu. Prekvapilo ma, že klíčky sa môžu, orechy by som tiež ešte nedávala, hoci o mandliach som čítala veľa dobrého.
Alica, ďakujem , poslala som súkromnú spr.,nejak mi blbnú maily 8O .
Albi, ja som sa tiž dosť obávala, malú totiž kojím takmer plne, ale šošovicu jem, ale varím s rascoua riasou Kombu,,vodu na namáčanie zlievam, nemáme problém, tak neviem. Skôr po hrášku, keď ho nevarím s rascou je to… :oops: Ale postupne som si do stravy pridala takmer všetko, ale fakt postupne :! .Sama som vegetariánka/neodsudzujte ma, prosím/ ,malá má v siedmych mesiacoch takmer 10kg a to bola do konca siedmeho mes. takmer plne kojená/ku koncu som už dávala mrkvu/, ale je to problém, strava musí byť fakt vyvážená, aby netrpelo miminko, ani maminka.Ja vlastne mäso od malička nemusím, trochu som sa tiež bála, ako bude s kojením, ale fakt postupne som pridávala všetko a zatiaľ je to OK.!
Ešte raz vám ďakujem! :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
483
4.1.05 05:54

Ahoj,
dle informace pro rodiče,které jsou součástí očkovacího průkazu je to až ke konci prvního roku,jelikož jsou luštěniny těžko stravitelné…Nic jiného tam k tomu není… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
4.10.23 06:13

České luštěniny - ceny

Dobrý den,

chci se zeptat, nemáte někdo nějakou ověřenou značku, výrobce na české luštěniny?

Jde mi o to, že se snažím sehnat pro své nákupy nějakou značku, která prodává luštěniny. Nicméně jde mi o to, aby jejich původ byl z ČR (ne dovoz např. z Kanady, jako je to běžně v obchodech apod.). A klidně i bezobalu. Čočku, fazole, hrách, cizrnu. A samozřejmě to nemusí být úplně předražené.

Moc děkuji za případné tipy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky