Lynchův syndrom

Anonymní
10.12.20 21:02

Lynchův syndrom

Dobrý den, je tu někdo komu byl zjištěn Lynchův syndrom :(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
13.8.21 17:17

Ano. Všechny, kdo mají stejnou diagnózu zvu do nové facebookové skupiny, kde můžeme sdílet naše problémy a zkušenosti.
 https://www.facebook.com/…622805549732

• Citovat
  • Upravit
39
12.9.21 09:59

Ahoj

I když je to starší dotaz, bohužel i já mám tuhle mrchu. Před měsícem mi na to umřel tatínek. :,(
Tomu to nediagnostikovaly ani když všude říkal, že v rodině máme vysoké % výskytu nádorů.
Asi nás moc není a doktorů co by se o to zajímaly taky. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
12.9.21 11:56

Ano, přesně tak. Mám stejnou zkušenost. V rodině výskyt rakoviny a nikoho vůbec nenapadlo, že by se mohlo jednat o dědičnost. Já jsem si v podstatě diagnózu našla sama na internetu a poté si vyžádala zadanku u svého Dr. Ten nejdřív vůbec o této nemoci nevěděl. A jak chodím po vyšetřenich, tak potkávám další a další neinformované lékaře. Pojď k nám do FB skupiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
100
12.9.21 15:53

@Nagini Ahoj,to je mi moc líto :(
Mě poslala na genetiku mamky doktorka z onkologie, když mamka podruhé onemocněla rakovinou prsu. Přijde mi, že se o téhle nemoci ví hrozně málo. Jestli budeš chtít pojď k nám do skupinky na fb ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
13.9.21 10:56

Facebook zatím nemám, ale ok.
Můžu se zeptat? Nedělají někde nějaké kompletní prohlídky? Je docela ubíjející se pořád dokola obědnávat ke všem doktorům zvlášť. Takhle by to mohly zvládnout za 1-2 dny všechno.
Takhle než to všechno oběhneš, tak můžeš začít na novo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
100
13.9.21 15:04

@Nagini Tak až si ho zalozíš tak se přidej k nám už nás tam pár je a sdílíme všechno kolem tohoto onemocnění. Ty jo tak to vůbec nevím :think: nějak jsem se po tom ani nepídila, ale myslím si že asi ne…jak často chodíš na kontroly?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
13.9.21 17:51

No já to mám potvrzený teprve rok, tak možná že si na to zvyknu. Mám doporučení od genetiky gyndu 2× ročně a 1× za rok biopsie dělohy, 1× za rok kožní, 1× ročně sono břicha a prsou, 1× za 2 roky kolonoskopie a 1× za 4 roky gastroskopie. Ta mě čeká za měsíc a mám z toho fakt strach, protože mě pobolívá žaludek a pálí žáha. Nejprv jsem si myslela že je to z nervů jak mi zemřel tatínek, ale teť nevím. To je nejhorší, to čekání před tím. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
100
13.9.21 19:30

@Nagini Já to vím tak cca necelý rok. Mě taky bolel žaludek a hrozně mě pálila žáha a Dr mi našel reflux 8o Beru na to Omeprazol a mám to v pohodě…Jinak musím chodit na gastroskopii a kolonoskopii, sono břicha, na mamograf jednou za rok a teď půjdu na gyndu tak se budu domlouvat s Dr jak často budou kontroly…kožní nemám. A jednou za půl roku odběry krve a kontrola na onkologii…ty nervy předtím jsou nejhorší. Mam 3 malé děti a jsem ráda, že se na to přišlo a jsem hlídaná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
13.9.21 20:32

Na onkologii mě nechtějí, ani když mám doporučení od genetiky a obvodní lékařky.
Tu biopsii dělohy prý gyndař neví kde dělají, tak jsem byla na kyretáži. Budu se muset podívat někde v Praze, kde to dělají.
Máš štěstí, že máš děti. Já se o ně pokouším už moc dlouho a už tak nějak přestávám věřit, že je mít budu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
100
13.9.21 21:34

@Nagini To je zvláštní mě ihned genetická odeslala na onkoogii a tam hned Dr zaregistrovala a posílá mě na všechna vyšetření, dává žádanky a kdykoli mám problém konzultuji to s ní…a nezkoušela si se zeptat na onkologii někde jinde? Ach jo to je mi líto, ale nevěš hlavu určitě se to povede. Já si na prcky taky musela počkat a užila si svoje…jedno mimoděložní těhotenství a odebrání vejcovodu a pak potrat, ale dočkala jsem se i když mi doktoři řekli, že děti mít asi nebudu…zkoušela jsem všechno možné až mi pomohla homeopatie a teď mám 3 a chtěla jsem s přítelem ještě jedno, ale teď se svojí diagnózou :think: :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
13.9.21 23:16

Na jedný soukromý onkologii, když jsem řekla Lynchův syndrom, tak mě šupem odpálili pryč, že to prý vůbec nedělají. Ve Varech mě zase odkázali do Plzně, že tam se prý starají o lidi s lynchovým syndromem. No a z Plzně mi přišel dopis, že bohatě stačí kontrola na gyndě a gastru!
Takže mi musela dát žádanky moje obvoďačka.
Co se týče toho těhu, tak mi genetička řekla, že existuje diagnostika embryí. Ten genetik vybere jen ty embrya bez vadného genu a ty se pak zavedou. Ale stojí to genetické vyšetření asi 50000 + IVF 30000.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
100
14.9.21 18:16

@Nagini Ty bláho, tak to je šílený přístup 8o tak tady je to naštěstí v pohodě!!!
Jojo o tom jsem taky slyšela, že to jde ;)
No já se budu modlit u dětí at to nemají po mě 8o
Jsem domluvená s dr až děti povyrostou půjdou taky na testy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
100
14.9.21 18:17

@Nagini Nevím teda odkud přesně si, ale co zkusit onkologii třeba v Praze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
14.9.21 20:30

No v Praze mě to nenapadlo, ale zkusím. Já jsem z Ostrova u Karlových Varů. Ono je to nejhorší, že už jsem si na takovej přístup lékařů asi zvykla.
Když to teď zpětně vidím co všechno bylo za chyby u mého taťky!
A už to nikdo nevrátí.
Nejhorší je že na ty chyby nedoplatí jen ten pacient, ale i jeho rodina.
Budu držet palce, ať jsou děti v pořádku. Ale i kdyby náhodou, tak budou už od mládí sledovaní.
Moc děkuji, že si se mnou takhle píšeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast