Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
No mám bílý flek na noze - porucha pigmentu (asi). Tak záleží jestli to je jen lokální, zmizí to za rok, nebo nikdy, anebo jestli se to muže šířit a bude to ta nemoc ![]()
@Anonymní píše:
No mám bílý flek na noze - porucha pigmentu (asi). Tak záleží jestli to je jen lokální, zmizí to za rok, nebo nikdy, anebo jestli se to muže šířit a bude to ta nemoc
Spis se moc prohlizis a hledat k tomu nemoci
@Anonymní píše:
No mám bílý flek na noze - porucha pigmentu (asi). Tak záleží jestli to je jen lokální, zmizí to za rok, nebo nikdy, anebo jestli se to muže šířit a bude to ta nemoc
Já se obávám, že z tohodle žádnou nemoc nevytřískáš. Bohužel. Hledej něco jinýho.
Fakt to nevypadá na nějakou život ohrožující nemoc. Já mám sem tam taky nějaký ten flek, ale váhu tomu nepřikládám, páč bych se z toho mohla taky zbláznit. Stačí ten frkot kolem Vánoc
Pokud ti můžu poradit, nebrouzdej internetem a neurčuj si diagnózy, protože samozřejmě tam vždycky najdeš úplné šílenosti…
Dobře, díky. Já jsem samozřejmě rada a vím dobře ze se moc pozoruju, ale s tím nic neudelam, to je v hlavě. Každopádně mi nepřijde normální mít najednou bílý flek na noze co nemizi, tak se ptám no.
@Mauša5218 píše:
Fakt to nevypadá na nějakou život ohrožující nemoc. Já mám sem tam taky nějaký ten flek, ale váhu tomu nepřikládám, páč bych se z toho mohla taky zbláznit. Stačí ten frkot kolem VánocPokud ti můžu poradit, nebrouzdej internetem a neurčuj si diagnózy, protože samozřejmě tam vždycky najdeš úplné šílenosti…
Haha období hledání na internetu mám za sebou, jeden čas jsem psala závěť a byla to obyčejná cysticka co za týden zmizela ![]()
Jo a ještě k tomu pigmentu, tohle není pigmentová skvrna, mě se dělají na prstech u ruky a vylezou vždy jen v létě, když chytím barvu ![]()
@Anonymní píše:
Dobře, díky. Já jsem samozřejmě rada a vím dobře ze se moc pozoruju, ale s tím nic neudelam, to je v hlavě. Každopádně mi nepřijde normální mít najednou bílý flek na noze co nemizi, tak se ptám no.
Je to normální. Stejně jako je normální ze se ti v průběhu života dělají pihy a znaménka
@Anonymní píše:
Haha období hledání na internetu mám za sebou, jeden čas jsem psala závěť a byla to obyčejná cysticka co za týden zmizela
To já taky, proto ti to píšu
Vyprdni se na flek, uvidíš že časem zmizí.
Nemohla jsi tam mít v létě strup? Třeba rozškrábaný kousanec od komára?
To zanechává stejné skrvnky, které mizí další rok spolu s opálením.
Prostě místo, kde máš méně pigmentu, co za tím hledáš? Vitiligo je úplná ztráta pigmentu v daném místě, nevím, jeslti jsi někoho s tímhle problémem už viděla. Jelikož kvůli cystě píšeš závěť, doporučovala bych psychologa. Hypochondr jak vyšitý ![]()
Vitiligo má můj muž a takhle to nevypadá takže v kliduuuuu..a nepozoruj se tolik ![]()
Holky mám úplně paniku co to je a zda je to jen nějaká místní porucha pigmentu (objevilo se mi v lete) anebo jestli to nemůže byt to šílený vitiligo. Nijak se to nemění a mám to tak půl roku. Občas to je vidět mi a občas víc, přijde mi ze to zavisi jak je třeba noha prokrvená, nevím. Malinký flicek mám i na druhem stehni ale to je tak velikosti spendliku tak to ani neposilam.
Dekuju.