Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Tak přítel se ráno vzbudil a nic necítí. Zítra jde na testy, ale podle doktora je jasný. Já jsem teď úplně na nervy, mám strach z nějakého těžšího průběhu. Máme doma dost akční dvouleťačku a už tak bude záhul 10 dní doma a co když fakt oba lehnem, horečky, bolesti… Kdo se o ni postará? Tak se chci zeptat u koho začal covid jen ztrátou čichu zhoršilo se to pak nějak moc? Četla jsem, že pokud je ztráta čichu první příznak tak má většinou člověk mírný průběh. No doufám no.
Promiň, ale my tady máme vědět kdo se ti postará o dítě? Pokud nemáš babičky tak se holt budeš muset kousnout a starat se i při nemoci jako spousta z nás. Zakládala by si diskuzi kdyby přítel dostal „normal“ chřipku? Nemyslím si…
Švagr měl ztrátu čichu a potom asi 5 dní horeček, kdy jenom ležel a nic nemohl, jak mu bylo zle. Ségra to měla první takže než švagr lehnul, ona byla už relativně OK aby se mohla postarat o psa a dítě. Ségra měla kupodivu celkem lehký průběh na to, že skoro nemá imunitu asi 3 dny v horečkách a potom jí ještě týden bolely klouby. Teď už jenom kašle, ale opravdu příšerně a to je už 4 týdny od vypuknutí nemoci.
No postarat se musíte vy, to tady nikdo jinej za vás neudělá a jinak bych na ten lehkej průběh úplně nespoléhal a radši se zásobama apod. připravil na tu horší variantu. (nemusíte řešit, pokud vám někdo je schopný dojet do lékárny, nákup apod.)
@PeBa12 Jee
, ja se samozřejmě neptala kdo se mi postará o dítě
. Jenom že z toho mám strach. A babičce bych asi dítě při pozitivním testu nedávala. Ptala jsem se na to jestli někdo měl horší průběh i když to začalo ztrátou čichu. @Heivka děkuji za odpověď, i když moc nepotěšila ![]()
@Tejami Doporučuji zásobit se pohádkami a mít mrazák plný hotových jídel. V nejhorším případě pustíte dítěti pohádky v televizi, není to ideální, ale lepší než aby si dvouleté bez dozoru vymýšlelo zábavu samo. Ségra má holku už 6 letou, takže to měla o něco snazší, ale zase má 10 letého psa, co se zotavuje z otravy a je mu už dva měsíce pěkně mizerně.
@Heivka Naštěstí nám v týdnu obědy vozí a máme blízko mamku, která tady nebyla od soboty a s přítelem v kontaktu nebyla vůbec tak by měla být v pohodě a nákupy nám obstará. Z toho strach nemám. Vím, že plaším předčasně, ještě nám nic ani není. No jsem stresař.
K čemu jako je tato diskuse? @Tejami? se mu třeba přitíží a bude ležet. A třeba budete muset ležet oba. Tak se halt, jako každý rodič, který má třeba chřipku, horečky z jiného důvodu, než je covid, budete muset jeden z vás zvednout a obstarat dítě.
Co je na tom nepředstavitelného? Dítě samozřejmě nikomu od zítra předat nebudete moct, jste všichni v izolaci.
Ztratila jsem cich a chut a nic jinyho mi nebylo. Tohle je tak individualni, ze ti tezko nekdo povi, jak to bude u vas, tak uvidis. Muj muz je taky pozitivni a ten citi i to, co nema ![]()
@Tejami píše:
@PeBa12 Jee, ja se samozřejmě neptala kdo se mi postará o dítě
. Jenom že z toho mám strach. A babičce bych asi dítě při pozitivním testu nedávala. Ptala jsem se na to jestli někdo měl horší průběh i když to začalo ztrátou čichu. @Heivka děkuji za odpověď, i když moc nepotěšila
Ptala ses doslova kdo se ti postará o dítě.
A nikdo, fakt nikdo ti nedokáže říct jaký průběh bude mít tvůj přítel ani jestli to s dítětem chytnete taky ![]()
Tak se moc omlouvám všem koho moje diskuze tak rozčílila. Asi jsem se špatně vyjádřila. Nechtěla jsem samozřejmě vědět kdo se mi postará o dítě, ani jaký přesně průběh bude přítel mít. Jen jsem byla zvědavá na zkušenosti těch u koho covid ztrátou čichu začal. Takže pardon, nevěděla jsem, že to je takový problém a nikoho jiného, kdo zkušenosti nemá jsem ke čtení a už vůbec ne reakci nenutila. Ale i tak všem za odpověď děkuji ![]()
@Tejami píše:
Tak se moc omlouvám všem koho moje diskuze tak rozčílila. Asi jsem se špatně vyjádřila. Nechtěla jsem samozřejmě vědět kdo se mi postará o dítě, ani jaký přesně průběh bude přítel mít. Jen jsem byla zvědavá na zkušenosti těch u koho covid ztrátou čichu začal. Takže pardon, nevěděla jsem, že to je takový problém a nikoho jiného, kdo zkušenosti nemá jsem ke čtení a už vůbec ne reakci nenutila. Ale i tak všem za odpověď děkuji
@Tejami jeden švagr měl ztrátu čichu jako jediný příznak, pozitivní test. Švagrová byla negativní. Ségra prý tak hnusnou virózu dlouho neměla. Nejhůř dopadl druhej švára, byl pár dní „mrtvej“ ![]()
Ahoj, u mě to začalo ztrátou čichu, teploty ani kašel jsem neměla, malinko rýmu (párkrát za den jsem se vysmrkala), toť vše. Pořádně znovu cítit jsem začala až tak po dvou týdnech, a ještě to není (co se čichu týče) úplně ono. Manžel taky pozitivní - čich neztratil, měl 2 dny zvýšenou teplotu, suchý kašel a silnější rýmu. Pokašlává doteď. Děti (3) to překvapivě nechytily (2× na testech, 2× negativní), resp. dětská říkala, že si myslí, že to děti i přes negativní testy prodělaly s námi ![]()
U mě se koronaviru projevil první ztrátou čichu a chuti a potom se to zhoršovalo na bolesti kloubů hlavy oči nechutenství léčila jsem se s tím tři týdny a dalo by se říct že fit jsem se cítila asi až po pěti týdnech.